İstanbul Havalimanı'nda Yurt Dışı Uçuşları Yeniden Başladı

Tarifeli uçuşlar çerçevesinde ilk uçuş saat 8.20'de Almanya'nın Düsseldorf şehrine gerçekleştirildi. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan da yurt dışı uçuşları tekrar başladı.

11.06.2020-10:41 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-13:01) İstanbul Havalimanı'nda Yurt Dışı Uçuşları Yeniden Başladı

İstanbul Havalimanı'nda coronavirüs önlemleri çerçevesinde askıya alınan tarifeli yurt dışı seferleri tekrar başladı.

Yeni normale dönüş planı çerçevesinde 1 Haziran'da başlayan iç hat uçuşlar sonrası İstanbul Havalimanı'nda yurt dışı uçuşları da belirli ülkelere aşamalı bir şekilde tekrar başladı. Bu çerçevede THY, Almanya, İngiltere ve Hollanda'ya İstanbul Havalimanı'ndan tarifeli uçuşlar gerçekleştirmeye başladı.

İlk olarak bileti olmayan kişiler havalimanına alınmazken, biletli yolcular ateşleri termal kameralarla kontrol edildikten sonra havalimanına alındı. Dış Hatlar Giriş Terminaline gelen yolcular ise sosyal mesafe kuralına uyarak beklerken, çoğunlukla maskeli oldukları gözlendi. Yolcular havalimanına girdikten sonra bilet ve bagaj işlemleri sonrası pasaport kısmından geçti ve uçaklara ilerledi.

Türk Hava Yolları'nın Almanya'nın başkenti Berlin ve Düsseldorf, Münih ve Frankfurt şehirlerine, İngiltere'nin başkenti Londra'ya ve Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a İstanbul Havalimanı'ndan başlattığı tarifeli seferler çerçevesinde ilk seferi saat 08.20'de Düsselfdorf kentine gerçekleştirildi.

Karşılıklı uçuş düzenlenen ülkelerin yetkili makamları tarafından belirlenen koşullara uyan taşıyan yolcular, gerçekleştirilen tarifeli uçuşlarla uçabiliyor.

İstanbul Havalimanı'ndan dış hatlarda bugün 08.20'de yapılan TK1523 İstanbul-Düseldorf ve TK 1980 İstanbul-Londra uçuşları sonrası, saat 08.25'te TK-1951 İstanbul-Amsterdam, 08.30'da 1587 İstanbul-Frankfurt, 08.50'de TK 1721 İstanbul-Berlin ve 09.05'te TK 1629 - İstanbul Münih seferleri gerçekleştirilecek. 

SABİHA GÖKÇEN'DEN DE BAŞLADI

Yolcuların vücut ısıları kontrol edildikten, pasaport bölümünden geçtikten sonra uçaklara yöneldi. Yolcular, burada uçuş kartlarını kendileri okutarak uçağa giriş yaptı. Havalimanına bileti bulunmayan kişilerin ve maskesiz yolcuların girmesine izin verilmedi.

Havalimanında tekrar başlayan ilk yurt dışı seferi AnadoluJet'in tarifeli uçuşuyla saat 08.40'ta Londra'ya yapıldı. Daha sonra 08.50 Amsterdam, 09.10 Düseldorf seferleri gerçekleştirildi. AnadoluJet'in yurt dışı uçuş planlamaları çerçevesinde Berlin, Stuttgart, Frankfurt ve Münih'e de uçuşlar yapılacak.

Bu uçuşlara, karşılıklı uçuş yapılan ülkelerin yetkili makamları tarafından belirlenen koşulları taşıyan yolcular binebiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal