İstanbul Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Türkiye’nin en kalabalık ve en yoğun şehir hayatına sahip olan ilimiz İstanbul, büyük ve görkemli binaların arasında size kendinizi doğadan uzak hissettiğiniz zamanlar yaşatabilir.

22.06.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:56) İstanbul Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Hem şehir hayatının fazla hızlı ve yoğun geçmesi hem de metropol şehirlerin en büyük problemlerinden bir olan ve doğadan uzaklaşmış olmak size dinlenme ve yenilenme fırsatı tanımıyor olabilir. Genelde tatil günlerinizi en azından daha verimli geçirmek istiyor olabilirisiniz. İstanbul’da hafta sonu gidilecek yerler bir hayli fazla. Tarihi dokusunu hissedeceğiniz bir hafta sonu gezisi yapabilir veya şehir hayatının yoruculuğundan kaçmasını sağlayacak bir doğa kaçamağı yapabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler listemizden kendinize doğa g veya tarih dolu bir gezi yapmak istiyorsanız yardımcı olacaktır.

İstanbul’da Hafta Sonu Gezilecek Tarihi Mekânlar

Tarihi Yarımada İstanbul, adından da anlayabileceğiniz gibi tarih dolu bir yarımada her ne kadar şehir hayatının akışına kaptırmış olsa da kendini her iki yakasında da gidilecek ve görülecek çok fazla tarihi mekân bulunuyor. İşte İstanbul’da gezilecek tarihi mekânlar;

Topkapı Sarayı

Dünya tarihinde en geniş sınırlara ulaşan imparatorluklardan biri olan Osmanlı İmparatorluğu’nun, yüzyıllarca hükmünü sürdürdüğü ve koca tarihinin 400 yılının yönetildiği görkemli Topkapı Sarayı eğer daha önce görmediyseniz listenizin başında yer alabilir.

Yerebatan Sarnıcı

Günümüzde birçok kültür sanat etkinliğine, resim sergilerinden tutun konserlere kadar ev sahipliği yapan Yerebatan Sarnıcı’nın da geçmişi çok eskiye dayanıyor. İstanbul’da Bizans İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü zamanlarda yapılan Yerebatan Sarnıcı’nın asıl amacı sarayın su ihtiyacını karşılamaktı. Fakat Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret etmediyseniz ve görmeyi planlıyorsanız bilmelisiniz ki su ihtiyacını karşılamak için yapılan bir sarnıçtan çok daha fazlası. İhtişamlı sütunları ve göz alıcı Medusa Heykeli mutlaka görülmeye değer.

Yedikule Zindanları

İstanbul’da gezilecek tarihi mekânlar listesinin içinde her ne kadar kendini genelde ilk sıralarda yer bulamasa da Yedikule Zindanları da görülmeyi hak eden ve İstanbul tarihinin en önemli zamanlarına şahitlik etmiş yapılarından biri. Bizans Dönemi’nde gelen misafir kralları ağırlamak için yapılmış olan Yedikule Zindanları o dönemlerde pek zindan sayılmıyor aksine iyi bir ev sahipliği yapıldığının göstergesi niteliğindeydi. Daha sonraları Osmanlı Döneminde ise Fatih Sultan Mehmet tarafından kule ve surlar ile bugünkü halini aldı ve askeri garnizon olarak kullanılmaya başlandı. Bu dönemde zindan statüsüne erişti Yedikule.

İstanbul’da Hafta Sonu Gidilecek Doğa Gezisi

İstanbul’da yaşıyorsanız, dinlenmek ve yenilenmek istiyorsanız kesinlikle bir doğa gezisine çıkmalısınız. Hafta sonu tatillerinizi değerlendirebileceğiniz ve temiz havanın başınızı döndüreceği İstanbul’da hafta sonu gidilecek doğa gezisi listesi;

Şile Gezisi

İstanbul’da yaşayanların çoğu zaman kaçamaklar için ilk tercihlerinden biri olan Şile, yazın denizin ve güneşin tadını çıkartabileceğiniz mükemmel bir hafta sonu gezisi olurken kış aylarında ise temiz deniz havasının içinde yapacağınız güzel yürüyüşlerinizin ve güzel bir manzara eşliğinde sakin akşam yemeklerinizin yeri olabilir.

Belgrad Ormanları

İstanbul şehir hayatının içinden kopabileceğiniz ve tertemiz havasına eşlik eden göletler ve dereleri ile Belgrad ormanları İstanbul’da hafta sonu gidilecek yerler listesinin içinde kesinlikle yer almalı. Yemyeşil doğası ile özellikle bahar aylarında sizlere büyüleyebilecek bir güzelliğe sahip Belgrad Ormanları.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal