İstanbul Günübirlik Gidilecek Yerler

İstanbul, çok büyük bir metropol ve günlerce gezilse bitmeyecekmiş gibi bir şehir. Ancak, kısa zamanda bir kısmı çok da güzel gezilebilir. Bu geziyi gitme amacınız belirler biraz da. Tarihi mekanlar için mi gidiyorsunuz? Alışveriş için mi? Yoksa eğlence? İşte İstanbul günübirlik gidilecek yerler...

07.07.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:26) İstanbul Günübirlik Gidilecek Yerler

İstanbul günübirlik gidilecek yerler arasında öne çıkan bazı semtler bulunuyor. Bunların birine ya da birkaçına yoğunlaşarak günübirlik gezinizi planlayabilirsiniz. Bu semtleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Tarihi Yarımada’nın bulunduğu Fatih: Bu bölgede, adım başı karşılaşılan tarihi yapılar, saraylar ve camiler birbirlerine çok yakın konumda olduğu için günübirlik bir tur için oldukça uygun.
  • Galata Kulesi, Beyoğlu: İstiklal Caddesinden aşağı indikten sonra, Galata’nın önünde güzel bir fotoğraf çekinebilir, ardından ziyarete açıksa Galata Kulesi’ne çıkıp mükemmel İstanbul panoramasını izleyebilirsiniz.
  • Kadıköy: Genellikle gençlerin olduğu, birçok ünlü restoran, butik ve barlara ev sahipliği yapan yerdir. Ayrıca eğer Avrupa Yakasından geçecekseniz vapurla Boğaz’ı geçmek İstanbul’u İstanbul yapan şeylerden bir tanesidir.
  • Beşiktaş: Beşiktaş İskelesinin yanındaki Deniz Müzesi ilginizi çekebilir. Onun dışında, çarşıda dolaşabilir, sahilde oturup manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Sarıyer: Sarıyer, oldukça geniş bir ilçe. Emirgan Sahili, Emirgan Korusu, Kireçburnu sahili gibi, daha sakin ve Boğaz manzaralı bir gezi için oldukça uygun bir çevredir.
  • Karaköy ve Eminönü: Hemen birbirlerinin karşısında olan Karaköy ve Eminönü en sık uğranan yerlerden biridir İstanbul’da. Karaköy, yeni nesil cafe anlayışıyla, Eminönü ise alışverişin canlı bir yeri olmasıyla bilinir.

İstanbul’da Günübirlik Gezilecek Tarihi Yerler Nedir?

İstanbul günübirlik gidilecek yerler arasında tarihi mekanlar da öne çıkmaktadır. İstanbul, tarihi arka planı çok geniş olan bir şehir olduğu için, birçok tarihi eser bulunmaktadır. Özellikle, Tarihi Yarımadada birçok tarihi eser birbirine yakın konumdadır. İstanbul’da hafta sonu gidilecek tarihi yerler şu şekilde sıralanabilir:

  • Ayasofya Müzesi: Aynı yerde üç defa inşa edilen, dünyanın en eski katedrali. Aynı zamanda İstanbul’daki en büyük Doğu Roma İmparatorluğu kilisesidir. Osmanlı döneminde camii olarak kullanıldı. Mimar Sinan’ın dört minaresinden ikisini yaptığı bilinmektedir. Ayasofya, şimdi müze olarak hizmet veriyor. Müze, ziyarete açık olduğu gibi aynı zamanda çevresinde bulunan Padişah Türbeleri de ziyaret edilmelidir.
  • Sultanahmet Camii: 1609- 1617 yılları arasında I. Ahmed tarafından yaptırılan Sultanahmet Camisi’nin mimarı Sedefkar Mehmet Ağa’dır. Cami İznik çinileriyle bezenmiştir. Ayasofya ile karşılıklı bulunan camiyi ziyaret için yanınızda gereklere uygun kıyafet bulundurmanızı öneririz. Orada verilen kıyafetleri pek hijyenik bulmayabilirsiniz.
  • Topkapı Sarayı: Saray eşyalarının sergilendiği Topkapı Sarayı oldukça büyük bir yer. Aynı zamanda hemen altındaki Gülhane Parkında da dingin bir yürüyüş yapabilirsiniz.
  • Galata Kulesi: 528 yılında inşa edilmiştir. Kuleden İstanbul manzarasının çok büyük bir bölümü izlenebilmektedir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal