İstanbul Fener Turu

İstanbul’un en gözde semtlerinden biri olan Fener, rengarenk sokakları, kiliseleri ve tarihi yapılarıyla herkesin görmesi gereken yerler arasındadır. Eski evleri, komşuluk ilişkilerini, antikacı dükkanlarına meraklı insanlar için değişik yerlerden biridir.

07.07.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:24) İstanbul Fener Turu

İstanbul’u tanımıyorsanız bütçeye göre değişen tur organizasyonlarına başvurarak gezme imkanına sahip olabilirsiniz.

Tur İçeriği

İstanbul Fener Turu: İstanbul'un en gözde semtlerinden biri olan Fener'deki tur programına katılmak isteyen yerli ve yabancı kişiler ilk önce telefon numarasıyla veya mail yoluyla tur sahibine ulaşarak rezervasyon yaptırmalıdır. Sonraki aşamada ise doluluk veya boşluk oranına tercihlerini ayarlamalıdır. Buluşma yeri olarak Fener veya Balat'ta yer alan merkeze yakın kafelerden biri seçilmektedir. Belirlenen saatte o kafede buluşularak gezinin rotası belirlenir. Ön konuşmalar yapılır ve tura başlanır. Ekstra gezmek istediğiniz yerler varsa bunu tur sahibine belirterek ücrette değişme yoluna gidebilirsiniz.

Tura Dahil Olan ve Olmayan Hizmetler

İstanbul Fener Turu:  Eski İstanbul evlerinin ve sokaklarının temsili olan Fener'de yapılacak olan bu turda kişilere gezilecek yerler konusunda bir broşür verilecektir. Aynı zamanda tur kapsamına dahil olan yerlerin tarihçesi ve kültürel zenginliği konusunda bilgi veren dinleme cihazı geçici olmak kaydıyla gezginlere verilecektir. Tura dahil olmayan hizmetler ise gezi esnasında her türlü yeme içme faaliyetleri kişinin kendi ödemesine bağlıdır.  Öyle yemeği tur kapsamında değerlendirilmemektedir. Ücret olarak ise 50 60 arasında değişen bir fiyat sistemi uygulanır.

Gezilecek Yerler

İstanbul Fener Turu: Fener Rum Patrikhanesi turun en bilinen yerlerinden biridir. Buranın yasal bir şekilde düzene bağlanması İstanbul'u fetheden padişah Fatih Sultan Mehmet zamanında olmuştur. Fetih sonrasında çeşitli konulara düzenleme getiren padişah gayrimüslim kişilerin eğitim hayatı için de düzenlemeler yapmıştır. Dönemler boyunca patriklerin çeşitli yetkileri sınırlandırıldı ancak yeni gelen patrik görevine devam etmektedir. Fener'deki meşhur renkli evler ise o dönemin sokak tarzını ve yaşayışını yansıtan günümüz evlerinden ayrılan yönleriyle ve renkleriyle dikkat çeken bir yapıdır. Birçok kişi buraya gelerek çeşitli fotoğraflar çekilmektedir. Harika bir görsellik ve estetik oluşturan binalara sahip bir sokaktır. Merdiven bulunan yokuşlu mekan ise fotoğrafçıların ilgi odağı olmuştur. Merdivenin yanında bulunan sıra sıra renkli evler görülmesi gereken harika yerlerden biridir. Sveti Stefan Kilisesi ise Demir Kilise olarak bilinen en farklı yapılardan biridir. Daha çok Bulgar milleti dini inançlarını yerine getirmek için kullanıyorlar. Görünüş olarak demir çelik ve prefabrik malzeme kullanılması ziyarete gelen gezginlerin dikkatini çekmektedir. İçerisinde bulunan dekor ve ışıklar kiliseyi güzelleştiren özellikler arasında yer alır. Fener tarafında merkezde bulunan bu kilise mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Fener sokaklarında bulunan antikacılar ise yıllar önce kullanılan eşyaları dükkanlarında satarak geçmişten geleceğe bir bakış açısı oluşturmaktadırlar. Sokaklarda gezerken renkli renkli dükkanlara, şemsiye açan mekanlara,  antikacılara, kafelere geçmişin bıraktığı izlere şahit olacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal