İstanbul Boğaz Turu

İstanbul’a yeni gelen yerli yabancı turistlerin mutlaka yapması gereken turlardan biridir. Tercihe ve bütçeye göre değişen organizasyonlar her kesimden insana hitap etmektedir.

07.07.2020-16:22 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:19) İstanbul Boğaz Turu

İstanbul Boğaz Turu: Fiyatlar yaklaşık olarak 5 liradan 25 liraya kadar çıkabilmekle beraber gideceğiniz turun kısalığı ve uzunluğu neticesinde değişmektedir. Tur saatleri ve gidilecek yerlere göre ayrılmaktadır. Dahil olan hizmetler tur kapsamındaki yerlerin gezilmesi şeklinde düzenlenir. Ancak bazı turların içinde öğle yemeği de dahil olmaktadır. Ücretlerin değişimi ise devlet ve özellerde farklılaşmakla beraber çalışma günlerinde de farklılık söz konusudur. Rehber eşliğinde boğaz turu bazı paketlerde ücretsiz bazı paketlerde ek ücret tabi tutularak alınmaktadır. Vapurla tarihi yerler geçerken bu mekanların tarihi ve kültürel özelliklerinden bahsederek turu anlamlı hale getirir. Aynı zamanda kişi anlatımı yerine hoparlöre verilerek daha kullanışlı ve rahat bir hale getirilebilir. Devletin hizmete sunduğu turların yanında özel sektörlerin açtığı tur hizmetleri de bulunmaktadır. Aynı zamanda kendine ait teknesi olan bireyler bu turlara ilişkin kiralamalar da yapmaktadır. Fiyatların devletin ayarladığı turlar açısından daha uygun olduğunu söyleyebiliriz. Özel ve daha sakin boğaz turları isteyen kişiler için ise fiyatlar gittikçe artmaktadır. Kendi tercih ve bütçenize göre boğaz turu gezinizi yapabilirsiniz.

Yemekli Eğlenceli Boğaz Turu

İstanbul Boğaz Turu: Hem İstanbul'un keyfini sürüp hem de vapur yoluyla öğlen yemeği isteyenler için yemek konusunda alternatif imkanlar sunmaktadır. Gidilecek kişiye göre vapurun boyutunda değişme olmaktadır. Tercih ettiğiniz mekanları turla beraber ziyaret edip aynı zamanda eğlenme fırsatı elinizde bulunmaktadır. Çeşitli müzikler ve eğlencelerle beraber boğazın keyfini daha iyi çıkaracaksınız. Özellikle akşam düzenlenen boğaz turlarında İstanbul'un boğazındaki köprünün ışıltılı görüntüsü sizi büyülemeye yetecektir. Hem öğrenmek hem de eğlenmek isteyen kişiler için harika bir boğaz turu olacaktır. Yemekli boğaz turu içinde çeşitli dansöz ve dans gösterileri olmaktadır. Şarkıcıların ve şarkı listesinin ayarlanması konusunda bütçenize göre bir seçim yapabilir istediğiniz şarkıları listeye atabilirsiniz. Arkadaş grubunuza ve sayısına göre ufak veya gösterişli tekne tercihlerinde bulunabilirsiniz. Aynı zamanda tur içinde fotoğrafçı gibi hizmetlerden yararlanarak arkadaşlarınızla olan dakikalarınızı daha ölümsüz bir hale getirebilirsiniz. Görmeyi istediğiniz yerler konusunda da boğaz turu nu düzenleyen kişiye bildirimlerinizi sunabilirsiniz.

Turda Görülecek Yerler

İstanbul'un en güzel semtlerini ve mekanlarını deniz üzerinden görme imkanı bulacaksınız. Özellikle Anadolu ve Rumeli Hisarlarının tarihi yapısı ve mimarisi görülmeye değerdir. İstanbul Boğaz Turu: Aynı zamanda padişahların ve sultanların vazgeçilmez yeri Topkapı Sarayı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı gibi önemli yapıları göreceksiniz. Fotoğrafçıların vazgeçilmez yeri Ortaköy Cami ise incelenmeye değer yapılardan biridir. Kanlıca, Üsküdar'da bulunan Kız Kulesi ise İstanbul'un gözde yerlerinden biridir. Tepede bulunan Galata Kulesi ise  tarihi ve estetik dokusuyla görülmesi gereken kültürel yerlerden biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal