İspanya'dan Bisikletle Dünya Turuna Çıkan İki Arkadaş Ağrı'da Mola Verdi

İspanya'dan farklı kültürleri tanımak amacıyla bisikletle dünya turuna çıkan iki arkadaş, Ağrı'da mola verdi.

18.04.2019-00:36 - (Son Güncelleme: 18.04.2019-00:29) İspanya'dan Bisikletle Dünya Turuna Çıkan İki Arkadaş Ağrı'da Mola Verdi

İspanya'dan, farklı ülke ve kültürleri yakından tanımak amacıyla bisikletle dünya turuna çıkan Fernando Martinez ve Marco Mendez, Ağrı'ya ulaştı.

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİLER

Dünya turu kapsamında Türkiye'ye gelen ve İstanbul'da bir süre kalan Martinez ve Mendez, daha sonra bisikletle Kapadokya ile yurdun çeşitli bölgelerdeki tarihi ve turistik mekanları gezdi. İki arkadaş, Sivas ve Erzurum güzergahından ulaştıkları Ağrı'da mola verdi. Cumhuriyet Caddesi'nde dolaşan ve kahvehanelere ziyarette bulunan gezginler, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlar, birlikte çay içtikleri Martinez ve Mendez ile cep telefonu çeviri programıyla sohbet etti.

"BURADAKİ İNSANLAR ÇOK SICAKKANLI"

Martinez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hristiyan olmasına rağmen camilerde vakit geçirmenin hoşuna gittiğini ifade etti. İstanbul'a kadar bisikletle geldiklerini anlatan Martinez, "Oradan da günde 60 kilometre katederek Ağrı'ya geldik. Bu coğrafyalardaki ülkeleri ve milletlerin yaşamını merak ettiğimiz için turu düzenledik. 2 gün sonra buradan İran'a gidip Tebriz'de tarihi yerleri gezeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ağrı'yı çok sevdiğini belirten Martinez, "Buradaki insanlar çok sıcakkanlı. Turumuz oldukça güzel gidiyor. Özellikle Ağrı Dağı'nı görmeyi ve çevresinde vakit geçirmeyi çok istiyoruz. Aylardır devam eden turumuzu İran, Türkmenistan, Kazakistan'dan sonra Çin'de tamamlayıp ülkemize döneceğiz." dedi.

Martinez, Türkiye'de en çok baklava ve çayı beğendiklerini ifade etti.

Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal