İskoçya Müzeleri

İskoçya, Birleşik Krallığa bağlı dört ülkeden biridir. Başkenti Edinburg’dur aynı zamanda en turistik şehri de burasıdır. Ülkede İngilizce, İskoç’ça, İskoç Cermencesi dilleri konuşulmaktadır. Çoğunluk olarak İngilizce konuşulsa da %30 oranında iskoçca konuşulan bir dildir. Para birimi olarak Sterlin kullanılır.

07.07.2020-16:19 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:16) İskoçya Müzeleri

İskoçya, eğitim alanında çok gelişmiş olan bir ülke olması ve özellikle İngilizce konuşulan ülkeler arasında olması ile çok tercih edilmektedir. İngilizce öğrenmek isteyenlerin çoğunlukla tercik ettiği ülkeler arasındadır.

İskoçya, köklü bir geçmişi olan ülkedir. Tarihi, mimarisi görkemli bir şekilde korunmaktadır. Özellikle müzeleri, sanatsal alanlardaki çalışmaları görülmeye değerdir. Dünyanın en eski üniversitelerinden biri  olan Glasgow Üniversitesi Glasgow şehrinde yer almaktadır ve Glasgow, iskoçya’nın en büyük şehridir. İskoçya’ya gelenler bu köklü üniversiteyi de ziyaret etmektedirler.

Kültürel ve tarihi mimarisi ile bilinen İskoçya, eteğiyle ünlü olması, festivalleri, viskileri ve gaydası eşsiz bir doğanın içinde bulmanızı sağlayacaktır. Birleşik Krallığa bağlı ve Monarşi ile yönetilmektedir. Monarşi; devlet hükmünün tek bir kişi tarafından yönetildiği anlamındadır.

İskoçya, viskisiyle ön plandadır. Adeta sadece viski içmeye bile gelen turistler vardır ve hemen hemen her köyünde viski üretimi yapılmaktadır ve İskoçya ekonomisinin en önemli gelir kaynağı olmuştur. Ülkeye ziyarete geldiğinizde viski tesislerini de gezebilirsiniz. İskoçya genel olarak havası kapalı ve yağmurlu olduğu için ülkeye gitme zamanı en iyi nisan ve eylül ayları arası olarak gösterilmektedir.

Ülkeye gelindiğinde yapılacaklar arasında bolca müze gezmek olmalıdır. Çünkü İskoçya saymakla bitmeyen ve görülmeye değer müzeleri ile ön plandadır. İskoçya Müzeleri;

İskoçya Ulusal Müzesi

Müze, İskoçyanın başkenti Edinburg’da yer almaktadır. İskoçya müzesi ve Kraliyet müzelerinin birleşmesinden oluşmuştur. İskoç antik dönemlerinden kalıntılar, yapılar, koleksiyonlar, kültürü, tarihi görkemli bir şekilde sunan müze ziyaret edilmek için listenin başında yer alır.

Kelvingrove Sanat Galerisi ve Müzesi

Glasgow şehrinde bulunan galeri, geniş bir tarih koleksiyonuyla beraber, silah ve zırh gibi eserleri de görmek mümkündür.

Scottish National Portrait Galerisi

Edinburg ’da yer alan bir sanat müzesidir. İçerisinde ulusal portreler ve ulusal fotoğraf koleksiyonu bulunmaktadır. Giriş ücretsiz olan müze, listeler arasında olmaya değecek niteliktedir.

Peterhead Prison Müzesi

İskoçya’nın Aberdeenshire şehrinde yer alan tarihi bir müzedir. Müze, eski dönemler de hapishane olarak kullanılmış, bu yüzden içerisinde tarihi koleksiyonlar bolca yer almaktadır.

The McManus Dundee’s Sanat Galerisi

İskoçya’nın Dundee şehrinde bulunan sanat galerisi, içerisinde doğal tarih koleksiyonları bulunan ve dış görünüşüyle kendine aşık eden müzelerin başında gelmektedir. Dış mimarisi sizi eski tarihlere götürecektir.

Montrose Air Station Heritage Centre

İskoçya’nın Angus şehrinde bulunan ve ilk askeri havalimanına sahip olması ile görülmeye değerdir.

Riverside Müzesi

Glasgow şehrinde yer alan müze, tarihi araç koleksiyonları ve son teknoloji ürünlerinin bulunduğu modern bir müzedir.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal