İrlanda’da Gezilecek Yerler

Kuzey, güney, doğu ve batı olmak üzere dört ana bölümden oluşan İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey Atlantik'te yer alan bir ada ülkesidir. Herkesin gülümsediği, mutlu bir kent olarak anılan İrlanda, Birleşik Krallık’ın sol bölgesinde bulunmaktadır.

07.07.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:15) İrlanda’da Gezilecek Yerler

İrlanda'da gezilecek yerler listesinde şüphesiz ki, bu mutlu insanları içinde barındıran, çocuktan yaşlısına kadar herkesin mutlu olabileceği, dünyaca ünlü festivallerdir. İrlanda’da gezilecek yerler arasında bu festivallere her yerde denk gelebilme olasılığı olduğu için yalnızca bir şehri bu sebepten ötürü gezmek mümkün değildir. Kentin festivallerinde, hem yöresel hem tarihi hem de modern anlamda sanat ve eğlence dokusu kullanılmaktadır. Dünyaca ünlü tabloları ile birlikte festivalleri daha da görkemli hale getiren İrlanda Cumhuriyeti, tarihi dokusunu korumaya çalışırken bir yandan da doğaya zarar vermeden modern anlamda yenilikler yapmaya çalışan bir ülkedir. Bu kentin gezilecek yerler listesi başlığı altında, ilk sırada başkentleri olan Dublin kenti bulunmaktadır. Kitaplara dahi konu olan bu kent, yamaçlar, dağlar ve göllerden oluşması sebebiyle birçok spor aktivitesine de imkan sağlamaktadır. 350'den fazla kale bulunduran İrlanda Cumhuriyeti, birçok Kalesi'nde tarihi hikayeler barındırmaktadır. Bunlardan bazıları Linç Kalesi ve Kennedy Kalesi’dir. Bu kaleler, İrlanda Cumhuriyeti'nde en çok ziyaret edilen iki kale arasına girmiştir. Bu yüzden İrlanda Cumhuriyeti'nde gezilecek yerler listesi başlığı altında toplayabileceğimiz temel ana yerler; doğal güzellikleri olan yamaçlar, kaleler, tarihi dokular ve festivallerdir.

İrlanda Festivalleri

Festivallerin “Cennet Bölgesi” olarak bilinen İrlanda, Aziz Patrick günlerini, özellikle kutlamaktadır. Renkli ve görkemli kıyafet ve kostümlerle meydanlarda toplanan insanları coşkulu müzikler karşılamakta ve sokak tiyatroları yapılarak İrlanda Cumhuriyeti'nde sanat anlayışı sergilenmektedir Geçit törenleri ile coşkunun hat safhaya çıktığı İrlanda festivallerinde birçok Aziz anılmaktadır. 400 daha fazla festival kutlayan İrlanda Cumhuriyeti'nin başlıca festivalleri; Dublin Festivali, Galway Art, Galway International Oyster…

İrlanda Cumhuriyeti doğası ve doğada yapılabilecek aktiviteler

İrlanda Cumhuriyeti'nin fantastik ülke olarak anılmasının sebebi, birçok uçurumu, volkanları, dağları, tepeleri içinde bulundurmasıdır. Volkanik patlamaların ve lavların bulunduğu ve bu kalıntıların ayak izine dönüştüğü ve yıllarca korunduğu bölge olan Giant's causeway, doğa aktiviteleri içinde gezilebilecek yerler arasındadır. Binlerce yıllık ağaçları, çınarları içinde bulunduran ve dağ tepecikleri arasındaki bağlantıyı sağlayan küçük köprücüklere sahip olan King Road yine bu listede adını bulundurmaktadır. Cliffs of Moher gibi uçurumlar arasında köprüler ve mekanlar kurularak da kentin doğal güzelliklerini izleme imkanı sunulmuştur. Küçük büyük göller arasında kurulan ve şehrin sakin yerleri olarak bilinen yerlerden biri de Glendalaugh adı verilen yerdir. Teknoloji merkezi olarak bilinse de doğasını korumaya çalışan İrlanda Cumhuriyeti'nde Phoenix Park gibi birçok doğal park bulunmakta ve şehrin merkezi de dahil olmak üzere neredeyse her yeri bu parklarla yeşil ile buluşturulmaktadır. 

İrlanda Cumhuriyeti'nde gezilebilecek tarihi mekanlar

İrlanda’da gezilecek yerler arasında geçen Guiness Bira Fabrikası, yaşanacak en iyi başkent olarak seçilen Dublin kentinde bulunan, tarihi dokuyu koruyan önemli bir ziyaret yeridir.  Kuzey ve Güney İrlanda olarak ayrılan bu kent, Dublin Liffey Nehri'nin karşısında birçok kalıntıyı içinde bulundurmaktadır. 16'ncı yüzyıldan beri kalıntıların bulunduğu İrlanda kentinde Vikingler'in şehri kuşatması sebebiyle bazı harabeleri de içinde bulundurmaktadır. Ilıman iklimin  hakim olduğu, “siyah havuz” anlamına gelen Dublin kentinde St. Stephen's Green gibi anıtlar, Kilmainham Gaol, Dublin Kalesi gibi müzeler ve tarihi gezilecek yerler bulundurmaktadır. Temple Bar ve Guinness Storehouse kentin meşhur “pub'larından bazılarıdır. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal