Hong Kong'a Gidince Mutlaka Yapılacaklar

Çin'in güneyinde yer alan Hong Kong şehri gezilecek yerler bakımından dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi diyebiliriz. Kendisi için Asya'nın dünya kenti yakıştırması da yapılmaktadır.

13.06.2020-12:46 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-12:48) Hong Kong'a Gidince Mutlaka Yapılacaklar

Gezecek yer bakımından oldukça zengin olan bir Asya şehri olan Hong Kong'a gideceksiniz Hong Kong'da nereler gezilir, Hong Kong'da neler yapılır şekline sorularınız olabilir. Bu yazımızda sizlere bu sorularınızın cevapları için yardımcı olmaya çalışacağız. Dilerseniz yazımızın devamını okuyarak gitmeden önce kendinize Hong Kong’a gidince mutlaka yapılacaklar listesi oluşturabilirsiniz. Haydi hep birlikte neleri atlamamamız gerektiğini kontrol edelim.

Victoria Zirvesi

Hong Kong'da gezilecek yerler listesinin en başında Victoria zirvesi yer alıyor. Bu zirvenin yüksekliği yaklaşık 554 metredir. Şehir manzarasını ayaklarınızın altına serdiği için gezilecek yerlere tek tek gitmeden önce ilk olarak şehri yüksekten, bütün olarak seyretmek ve fotoğraflarını çekmek isteyebilirsiniz.

Zirveye tramvay ile ulaşılabilmektedir. Bu zirvede aynı zamanda restoranlar ve eğlence merkezleri de bulunuyor.

Ocean Park

Eğlenmeyi seven bir insansınız burası Hong Kong gezinizde mutlaka vakit ayırmanız gereken yerler arasında bulunuyor. Bu park 1977 yılında ziyaretçilere açılmıştır. Rıhtımlar ve zirve isimli iki bölümden oluşmaktadır. Eğlence alanları ve oyuncakların dışında parkta otel restoran ve alışveriş dükkanları gibi yerlerde bulunuyor.

Bu parkta aynı zamanda 5000 farklı tür balık bulunduran de bir akvaryumda sergilenmektedir.

Teleferik yolculuğu sonrasında Whiskers limanına ulaşabilirsiniz. Bu limanda hız trenleri ve akvaryumlar bulunuyor.

Disneyland Hong Kong

Özellikle çocuklarınızla gidecekseniz Hong Kong'a gidince mutlaka yapılacaklar listesi içinde burayı da bulundurmanız çocuklarınızı oldukça mutlu edecektir. Bu eğlence merkezi 2005 yılında halkın ziyaretine açılmıştır.

Tesis içerisinde farklı kültürlerden izler barındıran restoranlar da bulunmaktadır. Şanslı olduğunu inanılan 8 sayısına parkın her alanında rastlayabilirsiniz.

Man Mo Tapınağı

Hong Kong'a gidince mutlaka yapılacaklar listemizde sıra bu sefer eski bir dini yapıya veriliyor. Bu tapınak Man ve Mo isimlerindeki edebiyat ve savaş tanrılarına adanmıştır.

1847 yılında inşa edilmiştir. Çin hükümeti ile sömürgeciler arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için de mahkeme olarak kullanıldığı zamanlar olmuştur. Farklı kültürlerin ibadet yerlerini görmeyi seviyorsanız bu yapı sizi oldukça mutlu edecektir. 

Hong Kong Park

Hong Kong'a gidince gezilecek doğal alanlar arasında bulunan bu park yemyeşil bir alan üzerine kurulmuştur. 1991 yılında inşa edilmiştir. Parkı ziyaret edersiniz dilerseniz kuş gözlemevine uğrayabilir dilerseniz bunun için belirlenmiş yürüyüş yollarında yürüyüş yapabilirsiniz. Havuzlarının içerisinde çeşitli balık türleri ve kaplumbağalarda bulunmaktadır. 

Wong Tai Sin Tapınağı

Hong Kong'a gidince mutlaka görülecek yerler listemizde sırada yine bir tapınak bulunuyor. Yerli halkının söylediğine göre bu tapınağın her dileği yerine getirdiği iddia edilmektedir. Birbirinden güzel binalara sahip olan bu tapınak yerli halk tarafından dua etmek için kullanılsa da siz sadece binaları mimarisi karşısında estetik zevkin doruğuna ulaşmak ve en güzel fotoğrafları çekmek için uğrayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal