Hırvatistan Turu

Hırvatistan, Balkanlar, Orta Avrupa ve Akdeniz’in kesiştiği noktada bulunmaktadır. Akdeniz’in en güzel kumsallarından birine sahiptir.

22.06.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:47) Hırvatistan Turu

Tarihi havası ile son yıllarda önemli ölçüde turist ağırlamaktadır. Seyahat planlarınızda Hırvatistan turu varsa, gezinizde orta çağ esintilerini bol bol hissedeceksiniz.

Hırvatistan’da Gezilecek Tarihi Yerler

1- Zagreb

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb, tarih boyunca pek çok farklı topluluğa ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle, şehrin her tarafında, bu kültürel miraslardan izler görebilirsiniz. Zagreb’e ayak basan herkesin mutlaka uğradığı Zagreb Katedrali, şehirdeki tarihi yapılardan en önemlisidir. İnşası 12. yüzyılda yapılmıştır. Büyük ve çarpıcı bir mimariye sahiptir. Ön cephesinde yer alan devasa kuleler ile göz doldurmaktadır. Bu katedral, Zagreb şehrinin manevi bir simgesi haline gelmiştir.

2- Diocletianus Sarayı

Diocletianus Sarayı, Hırvatistan’ın hareketli merkezlerinden olan Split şehrindedir. 4. yüzyılda inşa edilmiş bu saray, ismini, kendisini inşa ettiren Roma kralından almıştır. İçinde, dünya üzerindeki en eski Katolik kilisesi bulunmaktadır. Oldukça geniş bir yapıya sahiptir. 16 tane kulesi vardır ve yaklaşık 40 bin metrekarelik bir bölgeyi kapsamaktadır. Tüm bu alan çok büyük surlarla çevrilidir. Hırvatistan’da gezilecek yerler listenize burayı mutlaka eklemelisiniz.

3- Zadar

Zadar, tarihten kalıntıların beslediği, ortaçağ ve Roma havasının hüküm sürdüğü bir şehirdir. 3 bin yılı aşkın geçmişiyle turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Bunun dışında, dünyada gün batımının izlenebileceği en güzel yerlerden biridir.

4- Odysseus Mağarası

Hırvatistan’ın Mljet adasında bulunan Odysseus mağarası, adanın en ziyaret edilen yeridir. Bu ada, Homeros’un Odysseia destanında, destana konu olan aşkın yaşandığı ada olarak geçmektedir. Bu mağarayı ziyaret ederek, destanın binlerce yıllık etkileyici hikayesini dinleyebilirsiniz.

5- Pula Arena

Pula şehrinde bulununan tarihi bir arenadır. Milattan önceki yıllarda inşa edilmiştir. Roma döneminin mimari harikalarından biridir. Hırvatistan’daki, en iyi korunan eserler arasındadır. İçinde 200 tane amfi tiyatro bulunmaktadır.

6-Dubrovnik

Dubrovnik, Hırvatistan’ın geçmişten pek çok izler taşıyan önemli şehirlerindendir. Orta Çağ’a kadar uzanan bir tarihi vardır. Rönesans döneminden de çeşitli mimari eserleri gezip görebilirsiniz. Burada, Adriyatik denizine bakan yamaçlara konumlanmış evleri korumak için dev surlar inşa edilmiştir. Bu surları yakından görmek ve Adriyatik denizi manzarasının keyfini çıkarmak için Dubrovnik’i mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Hırvatistan’da örülmesi Gereken Doğal Güzellikler

1-Piltvice Göller Parkı

Piltvice Parkı, olağanüstü güzelliği ile UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiş yerler arasındadır. Bereketli bitki örtüsü, yemyeşil doğası, harika gölleri ve vadileri ile cenneti andırmaktadır. Birbirine yakın kat kat şelalelerin görüntüsü ziyaretçileri büyülemektedir. Burası sizlere, nefeslerinizi açacak, oksijene doyacağınız bir gezi vadetmektedir. Hırvatistan turu, bu harika tabiatı deneyimlemek için, yapılacaklar listenizde mutlaka yer almalıdır.

2—Hvar

Adriyatik denizindeki Dalmaçya kıyılarında bulunan bir adadır. Ülkenin en çok misafir ağırlayan adasıdır. Muhteşem doğa manzaraları, üzüm bağları, meyve bahçeleri adayı bir renk cümbüşü haline getirmiştir. Gerçekleştireceğiniz Hırvatistan turu, Hvar’a uğramadan sonlanmamalıdır.

3-Ivan Mestrovic Galerisi

Galeride, Hırvatistanlı çok ünlü sanatçı Ivan Mestrovic’in eserleri sergilenmektedir. Bu eserler arasında, heykeller, resimler, tasarım mobilyalar sıklıktadır. Ülkenin, sanat temalı önemli merkezlerindendir.

Hırvatistan Yemek Kültürü

Hırvatistan Mutfağı, Akdeniz kültüründen büyük ölçüde etkilenmiştir. Balık, sebze ve bol zeytinyağı ağırlıklı bir sofraları vardır. Ülkenin çoğu yerinde sürekli taze balık bulabilirsiniz. Et yemeklerini güveçte pişirmek genellikle çok yaygındır. Fazla baharattan kaçınılmaktadır.

Hırvatistan’da kahvaltıya çok önem verilmez. Akşam yemeği kavramı da hemen hemen yoktur. Yoğun öğünler, halkın çoğu tarafından öğle vakitlerinde tüketilir. Yapacağınız Hırvatistan turu, yeme içme konusunda, aşina olduğunuz pek çok lezzet sayesinde rahat geçecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal