Hamburg’un Meşhur Yemekleri

Hamburg Almanya’nın başkent Berlin’den sonra en kalabalık ikinci şehirdir. Birçok farklı kültürün bir araya geldiği bu şehirde yemek seçeneği de çok çeşitli. Peki Hamburg’u meşhur lezzetleri arasına neler var? Gelin hep birlikte inceleyelim…

17.06.2020-17:33 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-17:27) Hamburg’un Meşhur Yemekleri

Hamburg, Almanya’nın başkent Berlin’den sonra en kalabalık nüfusa sahip şehridir. Onlarca kültür şehir içinde bir arada yaşadığı için Hamburg’un meşhur yemekleri arasında çok fazla kültürün etkilerini görebilmekteyiz. Farklı lezzetleri sevenler için Hamburg şehri mutlaka uğranması gereken şehirler arasında yer alıyor. Sokak lezzetleri ile de öne çıkan Hamburg şehrinde deneyebileceğiniz onlarca farklı lezzet bulunuyor. Bu lezzetler arasında mutlaka sizin damak zevkinize uygun olanları bulabileceksiniz. Deniz Ürünleri

Hamburg dünyanın en sevilen liman şehirlerinden birisidir. Liman şehri dediğimizde aklıma direk geldiği gibi Hamburg’un sokak lezzetleri arasında da deniz ürünleri bulunuyor. Balık konusunda ki çeşitlilik sizi oldukça şaşırtacaktır. Burada daha önce hiç denemediğiniz balık ve deniz ürünlerine ulaşarak farklı lezzetler deneyimleyebilirsiniz.

Balık Köftesi

Balık olursa elbette balık köftesi de olur. Balık köftesi oldukça hızlı hazırlanan bir yemek olduğundan özellikle aceleniz olduğu bir zamanda denemenizi öneririz. Hamburg’un yerlileri ve turistler tarafından hızlı olduğu kadar lezzetli de olduğu söyleniyor. Balık köftesi Hamburg’da tadına bakılması gereken lezzetler arasında listenin ilk sıralarında almaktadır.

Franzbrötchen

Tarçınlı ay çöreği olarak da anılan franzbrötchen Hamburg dışında pek rastlamayacağınız Hamburg’a özgü lezzetler arasında bulunuyor. Tatlıyı ve tarçını seviyorsanız Hamburg’un meşhur yemekleri arasındaki en ünlü tatlılardan olan franzbrötchem yemeden dönmek sonradan pişman olmanıza sebep olabilir. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı mayalanmış hamuru tarçınla birleştirip rolü haline getirilmesiyle elde ediliyor. Yapımının basitliğine rağmen Hamburg’da yiyebileceğiniz en güzel tatlılardan birisi olduğunu söyleyebiliriz.

Labskaus

Deniz ürünleri damak zevkinize hitap etmiyorsa Hamburg’un meşhur yemekleri arasında et içeren başka yemekler de var. Bunların en ünlülerinden olan labskaus dana etiyle yapılıyor. Dana etine soğan ve fesleğen eklenen bir tür güveç yemeği olarak açıklayabiliriz.

Aalsuppe

Aalsuppe Hamburg’a özgü lezzetler arasında ismi gibi görüntüsü de size tuhaf gelebilecek olanlardan bir tanesi. Turistler tarafından yılan çorbası olarak anılan bu çorbada aslında yılan balığı kullanıyor. Deniz ürünlerini seviyorsanız ama canınız sıcak bir çorba istediyse aalsuppe mutlaka şans verilmesi gereken yemekler arasında olmalı.

Rote Grütze

Rote grütze için kırmızı orman meyvelerinin yoğunlukla kullanıldığı bir tür meyve sosu diyebiliriz. Hafif ekşi bir tadu bulunuyor. İçerisinde vişne, ahududu, böğürtlen, çilek, kiraz gibi meyveler tercih ediliyor. Hamburg’a uğrayıp bu lezzetin tadına bakmak isterseniz süt, krema veya dondurma ile deneyebilirsiniz.

Alsterwasser

Almanya ismini duyunca herkesin aklına ilk gelenlerden bir tanesi bira olmuştur. Alkol seviyorsanız Hamburg’a özgü lezzetler arasında bulunan bu limonatalı birayı da mutlaka denemelisiniz.

Bahşiş Meselesi

Almanya’da bahşiş geleneğine sanki yasal bir zorunlulukmuş gibi önem verilmekte. Hamburg’u meşhur lezzetleri arasında kendi damak zevkinize en çok uyanları ararken bahşiş bırakmazsanız çevredeki insanların tuhaf bakışlarına maruz kalabilirseniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal