Guyana Ücretsiz Gezilecek Yerler

Guyana ücretsiz gezilecek yerler listenizde, ilk sıralarda bulunması gereken bir yer olan Bartica, kesinlikle tercihiniz olmalıdır. Tarihi açıdan birçok izlere rastlayacağınız şehirde aynı zamanda eşsiz doğal güzellikleri de görmek mümkündür.

17.07.2020-14:22 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:31) Guyana Ücretsiz Gezilecek Yerler

Linden, şehrin merkezin de bulunan bir maden şehridir. Yıllar öncesinde kurulan bu şehir madencilik açısından fazlasıyla gelişmiştir. Şehirde gezerken aynı zamanda maden heykellerine de rastlayabilirsiniz. Bir de aynı zamanda kırmızı havyan maymunları, devasa zambak pedleri ve çeşitli kuş gözlemciliği gibi aktivitelerde ücretsiz bir şekilde bulunabilirsiniz. Fazlasıyla tarihi madencilik müzesi üzerinde yer almaktadır. Şehrin sokakları oldukça temiz ve havası muhteşemdir.

Guyana Ücretsiz Gezilecek Yerler| Lethem

Brezilya'ya açılan kapı olarak da bilinen Lethem, tarihi yapısı ve muhteşem doğal güzellikleri ile şehrin gözbebeğidir. İklimi her mevsim doğal güzellikleri ortaya çıkarırken aynı zamanda tarihi açısından da önemlidir. Lethem’de bulunan Brezilya Köprüsü şehrin yerli ve yabancı turistler açısından, ziyaret edilen en önemli noktalarından biridir. Tarihi geçmişi oldukça yoğun olarak şehirde yansıtılmış olan Guyana ziyaretiniz de, kesinlikle seyahat etmeniz gereken bir şehirdir.

Guyana Ücretsiz Gezilecek Yerler| Bartica

Guyana ücretsiz gezilecek yerler listenizde, ilk sıralarda bulunması gereken bir yer olan Bartica, kesinlikle tercihiniz olmalıdır. Tarihi açıdan birçok izlere rastlayacağınız şehirde aynı zamanda eşsiz doğal güzellikleri de görmek mümkündür. 1842 yılında kurulan Bartica, Guyana’nın kuzeydoğusunda yer almaktadır. Fotoğraf tutkunlarının bu doğal güzelliklerini fazlasıyla yakalayacağız şehir Essequibo Nehri ile Cuyuni-Mazaruni arasında ki çakışan bölgede bulunmaktadır. Aynı zamanda şehrin asma köprüleri ile de harika bir serüven yaşamış olursunuz.

Guyana Ücretsiz Gezilecek Yerler| Iwokrama Yağmur Ormanı

Iwokrama yağmur ormanı, şehrin kalbi olarak da geçmektedir. Dünyadaki bozulmamış yağmur ormanları arasında sadece tek olarak kalan Iwokrama yağmur ormanı, Guyana’nın merkezidir. Şelaleler, dereler muazzam bir görsellikte bulunmaktadır. Aynı zamanda Iwokrama yağmur ormanın da birçok hayvan, birçok bitki türüne de rastlanılmaktadır. Şehri ziyaret ettiğinizde son kalan bu doğal güzelliği ziyaret etmeniz kesinlikle tavsiye edilmektedir. Ormanda bulunan safirelerle, yeşillikler içinde safari yapabilirsiniz. Aynı zamanda muhteşem hava içerisinde harika bir yürüyüş de gerçekleştirebilirsiniz. Iwokrama yağmur ormanlarında yürüyüş yolu da bulunmaktadır. Eşine rastlanılmayan orman 3700 kilometrekarelik bir alan kaplamaktadır. Iwokrama yağmur ormanı ağaçlarında bulunan salıncaklarda sallanıp, yeşilin her tonuna hâkim olabilirsiniz. Guyana’nın yerli ve yabancı turistler açısından fazlasıyla ziyaret edilen bölgesidir.

Guyana Ücretsiz Gezilecek Yerler| Kanuku Dağları

Kanuku dağları, Guyana’nın güneybatısında bulunmaktadır. Aynı zamanda Guyana yerlisi tarafından “orman” olarak da geçen Kanuku dağları, muhteşem bir ormana sahiptir. Dağların çevresinde bulunan Kanuku Milli Parkı da birçok bitki türüne ve çok sayıda hayvana da rastlanılmaktadır. Harika bir manzara eşliğinde dağ tepelerini de görmeniz mümkündür. Guyana ziyaretiniz esnasında ailenizle, arkadaşlarınızla birlikte çay eşliğinde bu dağın çevresinde yer alan parklarda oturup, güzel bir aktivite gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca yürüyüş yolları da, Kanuku dağları çevresinde bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal