Güney Afrika Cumhuriyeti Nereye Gidilmeli?

Herhangi bir maceracı gezgin için ideal bir yer olan Güney Afrika, safaride off-road'tan harika beyaz köpekbalıklarıyla dalmaya kadar birçok şaşırtıcı deneyime sahiptir. Harika vahşi yaşamı, güzel plajları, ilahi üzüm bağları ve muhteşem dağları ile bunun bir çeşitlilik ülkesi olduğuna şüphe yok.

07.07.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-16:07) Güney Afrika Cumhuriyeti Nereye Gidilmeli?

Afrika'nın güney ucu, apartheid yıllarını geride bırakmış olabilir, ancak ulusun çoğu hala yoksullukla mücadele ediyor ve zengin/fakir ırk arasında büyük bir eşitsizlik var. Ülke, çalkantılı tarihi, toprakları ve halkları, Robben Adası'na müzeler ve geziler ya da bir İlçe ziyareti hakkında bilgi edinme şansı sunuyor. Aslanlar, leoparlar, gergedanlar, filler ve bufaloların serbestçe dolaştığı Kruger Ulusal Parkı'nın vahşi tarafında yürüyüşe çıkın ve Masa Dağı'nın tepesinden manzarayı seyrederken bilinmeyende yolculuğa çıkın. İşte Güney Afrika'da ziyaret edilecek en iyi yerler;

Blyde Nehri Kanyonu

Subtropikal yapraklara karışan Blyde Nehri Kanyonu, gezegendeki en büyük yeşil kanyon ve Dünya'nın en derin doğal kanyonlarından biridir. Panorama Rotası olarak bilinen sansasyonel bir turist sürüşü boyunca yer alan kanyon, şelalelerden sıra dışı jeolojiye kadar sıcak noktalarla tamamlanmıştır. Blyde ve Treue nehirlerinin buluştuğu dönen suyun hareketi ile nehir yatağına eğilmiş bir dizi dev çukur Bourke's Luck Potholes’i görme fırsatını yakalayın.

Yemyeşil vadileri, Üç Rondavels gibi dağ manzarası ve uygun bir şekilde Tanrı'nın Penceresi gibi şaşırtıcı bakış açıları ile Blyde Nehri Kanyonu, araba, yaya veya at sırtında keşfetmek için popüler bir mekandır. Suaygırları, timsahlar ve Samango maymunlarının yanı sıra Cape akbaba, Afrika balık kartalı ve Knysna lourie gibi çeşitli vahşi yaşamı kaçırmayın. Mpumalanga'daki en iyi kuş gözlem noktalarından biri.

Addo Fil Ulusal Parkı

930'larda sadece 11 kırmızımsı renkli Addo filini korumak için kurulmuş küçük bir fil sığınağı olarak mütevazi başlangıçlarla, Addo Elephant National Park şu anda Güney Afrika'nın en büyük milli parklarından biri ve muhtemelen bu yumuşak devleri tespit etmek için en iyilerinden biri. Park yıllar içinde büyüyüp genişledikçe, şimdi her biri kendine özgü özellikleri sunan beş farklı bölümden oluşuyor.

Colchester bölümü ana oyun rezervidir. Burada, parktaki filler, zebralar ve antilopların büyük popülasyonlarını görüntülemek için canlandırıcı bisiklet sürüşlerinizi veya kamp tarafından yürütülen oyunların keyfini çıkarabilirsiniz. Darlington bölümü, bazı vahşi yaşamı çeken bir barajın ev sahipliğini yaparken, Kabouga bölümü sadece dört tekerlekli araçlar için hizmete sunulmuştur. Yürüyerek keşfetmeyi tercih ederseniz, Zuurberg ve Woody Cape bölümlerinde harika parkurlar mevcuttur.

Kgalagadi Sınırötesi Parkı

Hem Güney Afrika'ya hem de komşu Botswana'ya ulaşan Kgalagadi Sınır Ötesi Parkı ('Büyük Susuzluk' anlamına gelir), tamamen benzersiz bir araziye sahip çöl vahşi bir yerdir. Kalahari'nin tuz tavaları, bushveld ve pas kırmızısı tepelerinin ortasında, aslanlar, yırtıcı hayvanlar tarafından sırayla avlanan wildebeest, springbok (Güney Afrika'nın ulusal hayvanı) ve gemsbok (orijinal adı) orduları, çita ve leoparlar. Çorak vahşi doğadan başka bir şeyle çevrili olmayan buradaki oyun alanı oldukça şaşırtıcı ve Güney Afrika’da görmeniz gereken yerler arasındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal