Guatemala’da Gezilecek Görülecek Yerler

Maya Uygarlığı’nın izlerinin yanı sıra muhteşem doğasıyla turistleri kendine hayran bırakan Guatemala mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Peki, Guatemala’da gezilecek yerler nereler? İşte detaylar…

17.06.2020-17:14 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-17:10) Guatemala’da Gezilecek Görülecek Yerler

Doğu kısmın da Belize ve Honduras, güney kısmın da El Salvador, bulunan bu şehrin kuzeyin de Meksika ile komşu Guatemala, 17 milyon nüfusuyla Kuzey Amerika ülkesidir. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. M.Ö 12 bin yıllık tarihe sahip Maya Uygarlığından izler taşıyan bu tarihin yanı sıra zengin ve muhteşem doğasıyla da kendine hayran bırakan bir yerdir. Guatemala gezilecek görülecek yerler den mutlaka bir tanesidir.

Guatemala da Gezip Görmeniz Gereken 5 yer;

Tikal

Peten de yer alan Tikal, Maya kültürüne sahip en büyük arkeolojik kalıntılar taşıyan bir kent merkezidir. Tikal, her yıl yerli ve yabancı olmak üzere yoğun bir şekil de ziyaretçilere kapısını açmaktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır.

Antigua

Görünce aşık olacağınız bu yer UNESCO Dünya Mirası Listesinde korunmaya alınmıştır. Turistlerin e uğrak yeridir.

Flores

Tikal'ı ziyaret ederken burayı da ziyaret etmeyi unutmayın Tikal’in yakın da yer alan bu maya adası göl seviyelerinin yükseldiğin de caddeler su altın da kalıyor.

Atitlan Gölü

Ekonominin gelişmesin de büyük rol oynayan bu göl güzelliği ile çok fazla turist çekerek ayrıca turizme de katkı sağlıyor. Guatemala gezilecek görülecek yerler listeniz de kesinlikle yer almalı

Chichicastenango Market

Pazartesi ve perşembe günleri ziyaret edebileceğiniz bu pazar da sevdikleriniz için hediyelik eşya alabilirisiniz.

Guatemala da Nerede Kalınır?

Diğer şehirlere göre çok pahalı olmayan bu şehir de istediğiniz bütçeye göre gayet uygun otel bulma imkanına sahipsiniz. Dikkat etmeniz gereken, çok gelişmiş bir ülke olmadığından dolayı bazı bölgeler konaklama açısından sizi zorlayabilir. Örneğin; Zona 1 bölgesi en uygun fiyatlı otellere sahipken çok gelişmemiş bölge olmasından dolayı konaklama bakımından güvenli değildir. Tam tersi Zona 13 bölgesi gelişmiş popüler ve konaklama için oldukça tercih edilen fiyat konusun da uygun olan lüks otellere sahiptir. Ortalama gecelik fiyatı 130 dolardan başlamaktadır. Zona 9 bölgesi şehir merkezine 5 km uzaklıkta olup uygun oteller bulabileceğiniz bir yerdir. Guatemala da nerede kalınır için gayet uygun yerlerdir.

Guatemala'nın En Meşhur Yemekleri

Chiles rellenos: Değişik bir ta da sahip olan bu yemek Guatemala için geleneksel yemeklerden bir tanesi, tortilla peyniri ve domates sosu ile servis edilen biber dolmasını andıran bu lezzet pilav, peynir ve et ile doldurulmuştur.

Tavuk Pepası: Guatemala'nın ulusal yemeğidir. Kabaklı baharatlı ve tavukludur.

Kak'ik: Guatemala için geleneksel Maya hindi çorbası olup ayrıca bir zorunluluk da taşır.

Empanadas: Tereyağlı bir hamur işi olup ayakta atıştırabileceğiniz yemeklerden bir tanesidir.

Erişte tostadas: Bir sokak yemeği olarak oldukça popülerdir. Domates salsa, soğan ,turp ve erişteden oluşur. Spagettinin bir değişik halidir.

Guatemala gezilecek görülecek yerlerden en meşhur yemeklerine kadar aradığınızı yazımız da bulabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal