Galler’de Nereye Gidilir?

Galler, Birleşik Krallığa bağlı olan dört ülkeden biridir. Başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri Cardiff’tir. İngiltere’nin batısında yer alan fazla büyük olmayan bir ülkedir. İrlanda denizine kıyısı vardır, sahilleri güzel bir şekilde dizayn edilmiştir.

07.07.2020-15:51 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-15:26) Galler’de Nereye Gidilir?

Galler'de Galce ve İngilizce konuşulmaktadır. Dilleri İngilizce olmasına rağmen konuşma lehçeleri anlaşılması biraz zor gelebilir. İnanılmaz doğa görültülerini göreceğiniz Galler, dolu bir seyahatin birikimleri ile döneceğiniz ülkelerden biridir. Engebeli doğası, manzaralarısıyle gezginlerin uğrak noktası halindedir. Galler de sırt çantanız ile bol bol doğa gezisi yapabilir, oksijeni iliklerinize kadar hissedebilirsiniz.

Büyüleyici vadileri, dağları, doğal sahilleri, milli parkları, kaleleri ile sizi kendisine hayran bırakan ülke konumundadır. Nerelere gidilir;

Snowdonia

Ulusal parkta yer alan dağları, vadisi, görkemli doğası Galler’de en çok ziyaret edilen yerler arasındadır. Burada yürüyüş yapabilir, yürüyüş yaparken neolitik çağdan kalma mezar taşlarını ve roma dönemi kalıntılarını görebilirisiniz.

Llandudno

Galler’in kuzey bölgesinde bulunan ve sahili olan bu doğal oluşum yeri kesinlikle görülmeye değer yerler arasındadır. Ülkenin en uzun sahili ve kireçtaşlarından oluşmuş bir doğal yerdir. Yine burada bulunan eski bakır madenini ziyaret edebilirsiniz.

Pembrokeshire Kıyıları

Burası Galler’de milli bir parktır. Etrafında küçük adalar ve bir yarımada bulunmaktadır. En çok ziyaret edilen bölgelerden birisidir.

Cardiff Şehri

Cardiff, antik bir liman şehridir. Şehirde gezilecek yerler arasında Cardiff Kalesi ve Tunç devrinden kalma ulusal müze sayılabilir. Cardiff Kalesi, rehber eşliğinde odalarını gezebileceğiniz ve her odasını gezerken size, nasıl güzel düşünülerek her bir ayrıntısının yapıldığını fark edeceksiniz.

Brecon Beacons Ulusal Parkı

Doğa severlerin koşarak gittiği bu yer, kayalık nehir vadileri, otlaklar ve su çayırları aynı zamanda parkın içinde tunç çağına ait taşlar, arkeolojik noktalarını ziyaret edecekler için seçenektir.

Conwy

Zengin bir tarihe sahip antik bir kent olan Conwy, Gallere geldiğinizde görmeden gitmemeniz gereken yerler arasındadır. Conwy kalesi, kalenin kuş bakışı görüntüsünden şehir manzarası izleyebilirsiniz.

Aziz Davut Katedrali

Pembrokeshire şehrinde yer alan katedral, Ortaçağ Kilise mimarisine en güzel örneklerden birini oluşturmuştur. 6. Yüzyıldaki Galli Azizi Davut, buraya gömülmüştür. İçerisinde 800 yıllık fil dişleri bulunmaktadır. Galler’e geldiğinizde gezilecekler listesine ekleyebilirsiniz.

Ülkede hükümdarlık hakları Birleşik Krallığa aittir ve tek bir hükümet ve parlemento bulunmaktadır.

Cardiff şehrinde High caddesi, hoşunuza gidecek cadde üzerinde kurulu ‘Arcade’ adında çarşıları gezebilirsiniz. Çarşı da çeşitli dükkânlarda alışveriş yapabilir yemek yiyebilirsiniz.

Mermoid denilen Bristol Kanalına açılan sahil şeridine mutlaka gidilmeli, kanal da isteyenlere bot turu da yapılmaktadır. Burada restoranlar bulunmakta yemek yiyeceğiniz yöresel tatları yiyebilirsiniz. Galler genel olarak manzaralı, temiz, güvenli, evlerinin mimarisi oldukça hoş olan bir ülke ve buralara sıcak havalarda gelmeniz seyahatinizi daha konforlu geçirmeniz açısından iyi olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal