Fiji Turu

Fiji ya da Fiji Cumhuriyeti Okyanusya kıtasının güneyinde bulunan bir adalar ülkesidir. Fiji 500’ü aşkın ada ve adacığa sahiptir. Adalardan bazıları tamamen ıssız, insan yaşamından uzaktır.

22.06.2020-15:35 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:34) Fiji Turu

Fiji yönetimi, yönetimsel olarak adaları 9 bölgeye ayırmıştır. Fiji’nin başkenti ve en kalabalık şehri Suva’dır. Suva turizm açısından gelişmiş bir şehirdir. Geçimini balıkçılık, tarım ve ormancılıkla sağlamaktadır. Ülkenin en büyük gelir kaynağı şeker ihracatıdır. Aynı zamanda altın da çıkarılan ülkede madencilik faaliyetleri de sürmektedir.

Ülke oldukça çok turist çeken bir ülkedir. Uygun fiyatları, temiz plajları ve doğasıyla her yıl yüzlerce turist Fiji’yi ziyaret etmektedir.

Issız olan bu adada gelişmiş şehirler, eğlence merkezleri görmek mümkün değildir. Çoğunlukla yerli halk yaşadığı için genellikle tek katlı evler bulunur. Fiji halkı oldukça eğlenceli, müzikle ilgili bir halktır. Her yıl festivaller düzenlenmektedir.

Tropikal iklim hakim olduğu için tatil yapmak için Fiji Turu oldukça uygundur.

Gezilecek Yerler

Waya LaiLai Adası

Nüfusun tamamını yerli halkın oluşturduğu bu ada, turistlerin en çok ziyaret ettiği adalardan bir tanesi. Yaşamın oldukça uygun olduğu adada lüks oteller, lüks restoranlar bulunmuyor. Genelde sırt çantalı gezginlerin tercihi olan ada, el değmemiş doğası, tertemiz denizleri ve plajlarıyla eşsiz manzaralar ve tatil imkanı sunuyor. Yerli halk da oldukça samimi ve destekçi davranıyor.

Kuata Adası

Kuata Adası denizaltı canlılarıyla meşhur bir ada. Adanın nüfusu oldukça düşük, genelde dalış yapmak isteyen, temiz bir denize girmek isteyenlerin tercihi olan adada tıpkı Waya LaiLai gibi lüks oteller, yerleşim alanları bulunmuyor. Doğa ile iç içe huzurlu tatil yapmak isteyen ve su altı canlılarını görmek isterseniz tercih edebilirsiniz.

Viti Levu

Viti Levu, Fiji’nin en büyük yüzölçümüne sahip adasıdır. Nüfusu diğer adalara göre oldukça kalabalıktır. Fiji’nin başkenti Samoa’a da bu adada yer alır. Dolayısıyla şehir yaşantısını, otelleri, eğlence merkezlerini, müzeleri burada bulmanız mümkündür. Bir adet havalimanı bulunan adaya vapur seferleriyle, Avustralya ya da Yeni Zelanda’dan kalkan uçak seferleriyle ulaşmak mümkündür. Turistlerin en çok tercih ettiği bölge burasıdır. Her yıl yüzlerce turisti ağırlar. Fiji Turu yapacaksanız buraya gelmeniz diğer adalara da geçebilmek amaçlı mutlaka gerekmekte.

Vanua Levu

Fiji’nin ikinci en büyük adası Vanau Levu’dur. Vanau Levu’ya Viti Levu’dan kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Vanau Levu turistler tarafından tercih edilen noktalardan, temiz denizinden dolayı dalış yapmak isteyenler için oldukça ideal. Nüfusu da 200 bine yakındır. İçerisinde üç adet şehir bulunduran adanın turistler için konaklama imkanları, eğlence merkezleri bulunmakta.

NOTLAR

Fiji Turu yapacaksanız, yerli halk ile tanışabilirsiniz. Adalarda yerel diller de konuşulduğu için eğer daha az nüfusa sahip adalara gidecekseniz yanınıza bir rehber almanız yararlı olabilir.

Genellikle sıcak olan ülkede iklim koşulları dolayısıyla zorlanacağınızı sanmıyoruz. Sıcağa kendinizi hazırlamanız yeterli olacaktır.

Adaya direkt uçuşlar Türkiye’den bulunmamaktadır. Avusturalya ya da Yeni Zelanda Aktarmalı gidebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal