Etiyopya Nereye Gidilir?

Etiyopya, kısmen sayısız efsane ve gizemli zengin tarihi nedeniyle dünyanın en tuhaf ülkelerinden biridir. Buna ek olarak, ülke tüm yıl boyunca hem çeşitli hem de muhteşem bir manzaraya, eşsiz bir vahşi hayata ve hoş bir iklime sahiptir.

07.07.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-15:15) Etiyopya Nereye Gidilir?

Etiyopya da hayat nispeten ucuz ve bu nedenle Etiyopya'yı daha iyi tanımak için birçok iyi neden var.

Etiyopya Nereye Gidilir; Arba Mich, 4 saatlik bir yürüyüşle Etiyopya misafirperverliğini ve kahve kültürünü yaşayın. Hızlı bir Amharca dersi alın, Ortodoks kilisesini ziyaret edin, yerel pazarları gezin.

Addis Ababa; Deniz seviyesinden 2500 metre yükseklikte çarpıcı, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa, tatil / macera yolculuğunuzda ziyaret etmek için eşsiz bir yerdir. Entoto Dağı'nın eteğinde bulunan Addis Ababa, subtropikal yayla iklimine sahiptir ve sıcaklık yıl boyunca nispeten sabittir. Kasım ayında yaklaşık 23 derece yaz sıcaklığı görülür.

Entoto Dağı; Geziler için önerilen Entoto Dağı'nda yarım günlük bir yürüyüşe çıkın. Taze kavrulmuş Etiyopya kahvesini yudumlarken ve okaliptüs ağaçlarının taze kokusunun tadını çıkarırken 3500 metrede oturup Addis Ababa'ya 1000 metre yukarıdan bakın.

Axum (Aksum şehri); Etiyopya'da ziyaret edilecek başlıca tarihi yerlerden biridir. Şehir, bir zamanlar Ark sözleşmesinin yapıldığı gözde yerleri arasında bulunmaktadır. Axum'da iken Kraliçe Sheba Sarayı'nı ve hamamı ziyaret edin.

Yeha Tapınağı; Yeha Tapınağı, Etiyopya'daki en eski yapı olarak kabul edilir. Tigray bölgesinde yer almaktadır. Varlığı MÖ 700 yılına dayanıyor. Bu onu Etiyopya'da ziyaret etmek için en iyi bilinen tarihi yerlerden biri yapmaktadır.

Awash Vadisi; Afar Bölgesi'ndeki Awash Vadisi, Etiyopya, insan evriminin uzunluğunu kapsayan en fazla fosil kalıntısının keşfedildiği yer olmakla bilinmektedir. 160.000 yıllık en eski modern insan fosili burada keşfedildi, bu da Etiyopya'nın insanlarının ilk defa dik yürümeye başladığı yer olarak kabul edilmesini sağlamıştır.

Lalibela; Lalibela, her biri sağlam bir kayadan oyulmuş inanılmaz 11 kaya kesme kilisesine sahip Etiyopya'da ünlü bir tarihi şehirdir. Lalibela kiliseleri haçlar, gamalı haçlar hatta spor duvar resimleri de dahil olmak üzere dini sembollerle doludur. Kral Lalibela döneminde 12. yüzyılda inşa edilen bu kiliselerin tarihini öğrenmek ilginç bir deneyim olacaktır.

St George Kilisesi; St George'un Addis Ababa'daki Ortodoks katedrali, sadece ülkenin en çeşitli sanat koleksiyonlarından bazılarını değil, aynı zamanda Etiyopya'nın başkentinin de beğenilen mimarisini sergilemektedir. St Georges Ortodoks Katedrali, İmparator Haile Selassie'nin 1930'da Etiyopya ulusunun lideri olarak taçlandırıldığı yerdir.

Gondar Kaleleri ve Diğer Anıtlar; 1635 yılında İmparator Fasilidas tarafından kurulan zarif gondar şehri, Etiyopya'da görülmeye değer bir başka tarihi yerdir. Bir başkent olarak uzun yıllar boyunca, yerleşim Afrika'nın en büyük ve en popüler şehirlerinden biri olarak ortaya çıkmıştır. Gondar, birçok ortaçağ kalesi ve kiliselerinin tasarımı ve dekorasyonu ile ünlüdür.

Etiyopya'nın tarihi mekanları her türlü gezginin ilgisini çekmektedir. Bu ülkede tarihi kiliselerden tapınaklara ve mezarlara kadar çok sayıda mücevher vardır. Etiyopya’da gezilecek yerler listesine bu yazıyı okumadan karar vermeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal