Eskişehir Hayvanat Bahçesi

Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Sazova Parkı’nın içinde yer almaktadır. Sazova Parkı, Eskişehir Bilim, Sanat Ve Kültür Parkı olarak da bilinmektedir. Park, Eskişehir-Kütahya yolu üstünde olup, Yeni Eskişehir Atatürk Stadyumu’nun da yakınında bulunmaktadır. Burası Tepebaşı ismiyle de anılmaktadır.

07.07.2020-15:07 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-15:06) Eskişehir Hayvanat Bahçesi

Sazova Parkı, ‘‘Eskişehir’in Disneyland’’ı şeklinde de anılmaktadır. 400 bin metrekarelik alana kurulmuştur. İçinde; Gölet, Korsan Gemisi, Masal Şatosu, Hayvanat Bahçesi & Eti Sualtı Dünyası, Türk Dünyası Bilim, Kültür Ve Sanat Merkezi, Japon Bahçesi, Bilim Deney Merkezi, Esminyatürk, Sabancı Uzay Evi gibi alanlar bulunmaktadır.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi de, bu alanlardan birini teşkil etmektedir. Hafta içi 10:00-18:00 saatleri arasında gezilebilmekte olup, kimi bölümleri pazartesi günleri kapalı tutulabilmektedir. Bu sebeple, pazartesi harici günlerde gidilmesi önerilir. Lakin, özellikle hafta sonları hayvanat bahçesi daha kalabalık bir kapasiteye sahiptir.

Mekânın internet sayfasında genel bir gezi planı yayınlanmıştır. Gitmeden önce, o plana bakarak, dolaşacağınız yerleri belirlemeniz, sizin için daha kolay olacaktır. Burası yaklaşık 85 bin metrekarelik büyük bir alanı kapsamaktadır.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi Nasıl Bir Yerdir?

2017 yılında açılan ve yapımı ortalama iki yıl süren Eskişehir Hayvanat Bahçesi, dört temel bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler şunlardır:

*Eti Sualtı Dünyası

*Japon Bahçesi

*Tropik Merkez

*Papağan Evi

Bu dört bölümün içinden, en çok Eti Sualtı Müzesi dikkat çekmektedir. Hatta, Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eti Sualtı Müzesi’yle birlikte, bazen iki isimle de anılmaktadır.

Burada, yaklaşık 250 farklı türde hayvan yaşamını sürdürmektedir. Bunların yarısı hayvanat bahçesi bölümünde, diğer yarısı da sualtı müzesi bölümünde bulunmaktadır. Burası geniş ve renkli bir alan olduğu için, gezmeniz yaklaşık iki saatinizi alabilir. Ona göre, tedbirli gitmenizi öneririz.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nde Nasıl Vakit Geçirilebilir?

Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nde vakit geçirmek oldukça eğlencelidir; zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Keza, yüzlerce hayvan çeşidinin olduğu mekânı gezmeniz sizi çok etkileyecektir. Burada, kurbağa çeşitleri, balık çeşitleri, kuş çeşitleri büyük bir ahenk içinde yaşadığı gibi; lama, cüce geyik, mirket, çita, otuz mahmuzlu kaplumbağa, lemur, penguen gibi ilgi çekici hayvanlar da barınmaktadır.

Hayvanat bahçesinin, Eti Sualtı Müzesi’nin kafeterya bölümünde de oturup, hem bir şeyler yiyip, içebilir, hem de soluklanabilirsiniz. Japon Bahçesi’ndeki yeşillikler, bitki çeşitlilikleri de sizi sizden alacaktır. Burada küçük köprüler, çardaklar, oturma alanları da yer almaktadır. Tropik merkezde de tropikal ağırlıklı, renkli, çeşit çeşit hayvanları, bitki türlerini de görmeniz mümkün olmaktadır. Tarantula, tropik kuşlar, çeşitli yılan türleri burada barınmaktadır. Bu merkezde yaklaşık 60 tür barınmakta; sürüngenler, amfibienler, egzotik hayvanlar burada yan yana yaşamaktadır.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi bölümlerinden biri olan Papağan Evi’nde de onlarca çeşit kuşu bir arada görmeniz olanaklıdır. Amazon papağanı bunlardan biridir.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eskişehir’e gidince gezilecek yerler listesine girecek alanlardan biri olabileceği gibi, yerli halk için de güzel bir alternatiftir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal