Eskişehir Günü Birlik Gidilecek Yerler

Modern yapısıyla öğrenci şehri olarak bilinen Eskişehir günübirlik gidilecek yerler açısından, kültürel tarihi ve modern çeşitleri ile Türkiye'nin oldukça zengin şehirlerinin başın da gelmektedir.

07.07.2020-15:03 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:50) Eskişehir Günü Birlik Gidilecek Yerler

Son yıllarda Eskişehir'e olan yerli ve yabancı turistlerin ilgisi de fazlasıyla artmaktadır. Gecesiyle ayrı gündüzü ile ayrı canlılıkta olan Eskişehir günü birlik turlar içinde fazlasıyla tercih edilen şehirlerarasında yer almaktadır.

Eskişehir Günü Birlik Gidilecek Yerler| Odunpazarı Evleri

Tarihi Odunpazarı evleri, Eskişehir'in ilgi gören bölümleri arasında yer almaktadır. Osmanlı'nın mimarisini fazlasıyla yansıtan geleneksel evlere, yapılan bakım çalışmaları ile birlikte ilgisini arttırmıştır. Odunpazarı evlerinin bazıları konaklama, bazıları otel, bazıları kafe, restoran, müze ve hediyelik eşya satın alabileceğiniz dükkanları oluşturmaktadır. Bu şekilde hizmetlerinin olması Odunpazarı evleri içerisinde oldukça beğenilen bir kısımdır.

Eskişehir Günü Birlik Gidilecek Yerler| Porsuk Çayı Ve Adalar Bölgesi

Eskişehir'in içinden geçen porsuk çayı, Sakarya Irmağı’nın geçtiği en uzun kısmıdır. Şehrin birçok yerine uzanan porsuk çayı arasında yerli halkın ve ziyaretçilerinin fazlasıyla bildiği ve en ünlü olanı Adalar olarak bilinen bölgesidir. Çevresindeki kafe ve restoranlar ile birlikte çay eşliğinde porsuk çayı manzarasına karşı ayrı bir güzellik katabilirsiniz. Yaz mevsiminde bölgede düzenlenen gondol ve bot turları da şehrin havasına renk katmaktadır.

Eskişehir Günü Birlik Gidilecek Yerler| Eskişehir Balmumu Heykeller Müzesi

Yılmaz Büyükerşen ve öğrencilerinin birlikte yaptığı çalışmalar sonucunda 200 kadar Balmumu Heykel, müze de bulunmaktadır. Eskişehir Balmumu heykeller müzesi, farklı yapısı ile birlikte aynı zamanda çeşitli sanatçılar bulundurması ile de ziyaretçilerine eğlenceli dakikalar geçirilmesine olanak sağlamaktadır.

Eskişehir Günü Birlik Gidilecek Yerler| Sazova Bilim Sanat Ve Kültür Parkı

Eskişehir'de fazlasıyla park bulunsa da aralarında en ünlü olan park Sazova parkıdır. Bilim, Sanat ve Kültür Parkı, ailelerin çocukları ile birlikte kaliteli vakit geçirirken aynı zamanda içerisindeki dikkat çekici bölümleriyle de heyecan uyandıracaktır. Masal Şatosu, Eskişehir hayvanat bahçesi, Bilim kültür merkezi, Japon Bahçesi, Sabancı uzay evi, ETİ Sualtı Dünyası, Türk dünyası kültür merkezi ve Esminyatürk gibi Eskişehir'de yer alan birçok önemli yerler bu park içerisinde bulunmaktadır. Detaylı bir şekilde gezilerek oldukça güzel fotoğraflar yakalanabilir.

Eskişehir Günü Birlik Gidilecek Yerler| Kurşunlu Camii Ve Külliyesi

Eskişehir Odunpazarı evlerinin yer aldığı yerde bulunan cami Eskişehir açısında önemli bir yer tutmaktadır. Tarihi ve dini özelliği ile yapı 1500'lü yıllarda, Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Kurşunlu Cami, Eskişehir'in dini açıdan önemli yapıları arasında yer tutmaktadır. Kurşunlu Cami ve külliye içerisinde yer alan Lületaşı Müzesi, Osman Yaşar Tanaçan fotoğraf müzesi, sıcak cam üfleme atölyesi ve el sanatları çarşısı da ziyaretçilerine kapılarını açmıştır. Bu tarihi yapıda 20 odalık zaviye, misafir odaları, medrese yerleri de bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal