Erzurum Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Erzurum, kış sporları tesisleriyle ve tarihi arka planıyla tanınmaktadır. Aynı zamanda Erzurum Evliyalar Kenti ve Dadaşların Diyarı olarak da anılmaktadır.

07.07.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:54) Erzurum Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Erzurum hafta sonu gidilecek yerler arasında ön plana çıkan tarihi mekanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Üç Kümbetler: Anadolu Selçuklu Devleti’nden kalma, mezar yapılarıdır. Yapılış zamanlarının 11. Yüzyıl ya da 14. Yüzyıl başlarında yapıldığı düşünülüyor. Kim tarafından yaptırıldığı da kesin olarak bilinmiyor.
  • İstanbul Kapı: Erzurum Kalesi’nin dört kapısından bir tanesidir. Atatürk, Erzurum’a bu kapıdan girmiştir.
  • Çift Minareli Medrese: Erzurum’un sembolüdür. Adına Hatuniye Medresesi de denilen Çift Minareli Medrese’nin Alaaddin Keykubat’ın kızı tarafından yaptırıldığı düşünülüyor.

Erzurum’da Hafta Sonu Görülecek Doğal Yerler Nelerdir?

Erzurum hafta sonu gidilecek yerler arasında öne çıkan doğal mekanlar şu şekilde sıralanabilir

  • Çoruh Vadisi: Erzurum, Bayburt ve Artvin illerinin içerisinde yer alan, tam 150 kilometre uzunluğundaki bir vadidir. Yusufeli civarında tarihi kalıntılar da bulunan Çoruh Vadisi, göz alıcı bir doğal güzellik olarak Erzurum hafta sonu gidilecek yerler arasında mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.
  • Narman Peri Bacaları: Büyük Kanyon ile benzerliğiyle dikkat çeken ve “Kırmızı periler diyarı” şeklinde anılan Narman Peri Bacaları, kızıl rengiyle dikkat çekiyor.
  • Tortum Şelalesi ve Gölü: 48 metre yükseklikten dökülen şelale, 22 metre genişliğinde, büyüleyici bir atmosfere sahip. Bu güzel manzara, Tortum Gölü Cam Seyir Terası üzerinden izlenebilir.
  • Erzurum Gökkuşağı Tepeleri: Erzurum’a bağlı Oltu ilçesinde yer alan ve göz alıcı renkleriyle insanı büyüleyen gökkuşağı tepelerini, Erzurum’a kısa süre için uğradıysanız bile mutlaka görmeniz gereken doğal mekanlardan bir tanesidir.
  • Balıklı Köyü: Erzurum’un Uzundere ilçesine bağlı olan köyde her yıl festivaller düzenleniyor.

Erzurum’da Hafta Sonu Kış Tatili İçin Nerelere Gidilebilir?

Soğuğu ile ünlü olan Erzurum, aynı zamanda kış sporları ve kış tatili için de oldukça tercih edilen bir şehir. Peki, kış tatili hafta sonu için Erzurum’da gidilmesi gereken yerler neresi? Şu şekilde sıralayalım:

  • Palandöken Kayak Merkezi: Türkiye’nin en iyi kayak merkezlerinden biri olarak kabul edilen Palandöken, Erzurum’da geçecek kış tatilinin olmazsa olmaz mekanlarından bir tanesidir. Yılda 5 ay boyunca kayak yapmaya müsait olan Palandöken Kayak Merkezi aynı zamanda Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından onaylanan ilk kayak pistine sahiptir ve pek çok kış sporu turnuvasında kullanılmaktadır.
  • Konaklı Kayak Merkezi: Erzurum’un merkezine 17 kilometre uzaklıkta yer alan kayak merkezi, kayakçılar için oldukça geniş imkanlara sahip.
  • Kandilli Kayak Merkezi: Erzurum’un merkezine 36 kilometre uzaklıkta yer alan Kandilli Kayak Merkezi, Erzurum’un kış tatili için en çok tercih edilen yerlerinden bir tanesidir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal