Erzurum Günü Birlik Gezilecek Yerler

Erzurum, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük aynı zamanda en kalabalık ili olması ve şehirde yapabileceğiniz birçok aktivitenin olması buraya gelen ziyaretçilerin, turistlerin çok sevdiği, keyif aldığı bir şehir olmuştur.

07.07.2020-14:56 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:49) Erzurum Günü Birlik Gezilecek Yerler

Erzurum günü birlik gezilecek yerlerin başında, Palandöken Kayak Merkezi yer almaktadır. Palandöken coğrafi yapısının elverişli olmasından önemli ve çok tercih edilen bir kayak merkezidir. Kışın geldiyseniz, burada kayak yapmak, teleferiğe binmek gibi daha çok keyif alabileceğiniz bir yer haline dönüştürebilirsiniz. Bahar da ve yazın gelirseniz de yayla ’da mis gibi temiz havayı içinize çeker piknik yapabilirsiniz.

Tarihine baktığımızda Türk medeniyetlerine başkentlik yapmasından dolayı Erzurum’da çok fazla tarihi eser vardır. Tarihi dokuları seviyorsanız işte size bunlardan bir kaçı;

Yakutiye Medresesi

Erzurum’un şehir sembollerinde resimlerini gördüğümüz Yakutiye medresesi, Hoca yakut gazani tarafından 1310 yılında inşa ettirilmiştir. İçerisinde Türk İslam eserleri yer almaktadır. Bu tarihi yapıyı görmeden dönmemeniz önerilir.

Çifte Minareli Medrese

13. yüzyılda Selçuklu döneminde inşa edilen medrese şehrin sembollerinden birisidir. İçerisinde müze ve sergi salonu vardır. Gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Erzurum Kalesi

Kale, 5. Yüzyılda Bizanslılar tarafından inşa edilmiştir, sonraları savaşlar yıkımlar ile tahrip olmuştur. Mimarisini görmek bize kalan bu eserleri yerinde gezmek isteyenler mutlaka gitmelidir.

Erzurum Ulu Cami

İhtişamlı, görkemli bir eser görmek isteyenler listesine mutlaka eklemelidir. Sizi hayran bırakacak ulu camiyi gezmeden dönmeyiniz.

Tortum Gölü

Tortum gölü, yırtıcı kuşların uğrak noktası olarak biliniyor. Bu özelliği ile kuş gözlemciliği yapılabilen göllerden birisidir. Kartpostal manzaralı Tortum Gölü, mükemmel fotoğraf çekebileceğiniz Erzurum’un en güzel yeridir. Tortum ilçesine 35 km uzaklıkta bulunur, bir heyelan sonucu oluşmuş göl, doğasıyla nefes almak isteyenlerin çok seveceği bir yerdir.

Tortum Şelalesi

Tortum Şelalesi, Tortum gölünün fazla sularının döküldüğü yerdir. Buraya giderek serinleyebilir, hoş bir vakit geçirebilirsiniz, Şelalenin önünde izleme balkonu bulunmaktadır, buradan manzarayı izleyebilirsiniz. Eğer gezinizi ekim ayında yapıyorsanız burada güreşler yapılmaktadır. Gezinize ekleyebilirsiniz.

Tortum ilçesinde yer alan; Haho Kilisesi ve Öşvant kilisesi bu ilçeye gelmişken ziyaret edebileceğiniz yerler arasındadır.

Narman Peribacaları

Narman ilçesinde yer alan Narman peribacaları, kırmızı tonlarıyla büyüleyici yapıya sahiptir. Burada fotoğraf çekinerek gezinize anı bırakabilirsiniz.

Çoruh Havzası

Günü birlik gezinize rafting sporu katmak isteyenler Çoruh Havzasına gelerek bu macerayı yaşayabilirler.

Erzurum’da ne yenir, ne içilir?

Erzurum dediğimizde aklımıza Çağ kebabı gelmektedir. Hemen hemen her il de mutlaka bir çağ kebapçı görmekteyiz. Erzurum coğrafi konumu sebebiyle büyük baş hayvancılığının yapıldığı bir şehirdir. Böyle olmasında dolayı yemekleri etlidir. Kebap severler Erzurum’da asla aç kalmazlar. Çağ kebabı, Kadayıf dolması, Un haşılı, Çiriş pancarı, Den köftesi, Erzurum köftesi, lalangasını yemeden dönmeyiniz.

Bu tatlar; Erzurum evleri, Güzelyurt restoran, Koç çağ kebap restoran, Kadayıfçı muharrem Usta’da tadabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal