Eritre Nereye Gidilir?

Eritre’de insanlar, yeni biri ile tanıştığında veya birisinin dikkatini çekmek istediklerinde, kelimenin tam anlamıyla çevirisinde barış sözcüğünü ifade eden "Selam" kullanılır. Merhaba demeye eşdeğer bir ifadedir.

07.07.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:51) Eritre Nereye Gidilir?

Selam'a cevap aynı kelimedir, selam. Kişinin adını, özellikle de ilk adını biliyorsanız, daha da iyidir. İnsanları isimlerine göre çağırmak, onlara onlar hakkında ne kadar bilginiz olduğunu söyler ve anlamlı bir selamlaşma değişimi yapmak ve konuşmaya katılmak için gereken rahatlık alanını açar. Tipik olarak, bu, toplantınızın veya ülkeyi ziyaretinizin amacı hakkında uzun bir soru ve cevap diyaloğuna katılmayı gerektirir.

Resmi olmayan bir giriş için, örneğin, yanınızdaki kişiyi tanımıyorsanız ve bazı bilgiler (yol tarifleri, bir yerin adı vb.) Sormak veya almak istiyorsanız, kişiye hitap etme şekli cinsiyete ve yaşa bağlıdır.

Şehirden bir köye gitmek önemlidir. Yine aileler köylerine rehber olmaya isteklidir. Tüm Eritre'ler, daha önce hiç yaşamamış olsalar bile, belirli bir köyden "gelmektedir".

Kahve töreni, Eritre halkı için önemli bir sosyal uygulamadır. Genellikle yeni tanıştığınız insanlar size yemek ikram ederler, ancak toplantının amacının sosyalleşmek olduğu için yemek başka zamanlarda da ikram edilebilir. Eğer biri size kahve ikram ediyorsa ve aceleniz varsa kahve yerine çay isteyebilirsiniz. Çünkü kahve töreninden hızlı bir şekilde ayrılmak, kültürlerine kabalık anlamına gelmektedir.

Eritre Nereye Gidilir; Eritre gözde mekanları

Akordat

Türk ve Mısır kolonileri Akordat'ta (Barka İli) Suud Mustafa Wad Hasan'ın mezarı da dahil olmak üzere birçok ilginç bina ve yer bulunmaktadır. Qohaito, Metera ve Rora Habab da önemli arkeolojik alanlardır.

Asmara Yürüyüşleri

Asmara, yürümenin ve keşfetmenin zevkine bu kadar uyarlanmış nadir şehirlerden biridir. İklimi mükemmel, sokakları temiz, refah yaygın, suç çok nadir, mimari harika, mesafeleri yönetilebilir, manzaraları değişir ve insanları oldukça sıcaktır. Şehri yürüyerek keşfedin ve fütüristik benzin istasyonları için 1930'ların birçok gizli hazinesini keşfedin. Yorgun olduğunuzda, yakınlarda çok çeşitli içecek ve hamur işleri yiyebileceğiniz kafeler bulunmaktadır.

Sahiller

Kızıldeniz'e yaklaşık 1.000 km (620 mil) uzaklıkta olan Eritre, bozulmamış beyaz kumlardan siyah volkanik sahil şeridine ve çöllerden Massawa civarındaki güzel turistik plajlara kadar muhteşem, el değmemiş plajlara sahiptir.

Dankalia

Dankalia, güney Eritre'nin çoğunu ve Etiyopya'nın kuzeydoğusundaki ovaları kapsar. Eritre'de bulunan Dankalia kısmı, güneye kadar uzanan ve yaklaşık 500 km boyunca deniz tarafından, dar arazi şeridini kapsıyor. Bu görkemli Kızıldeniz sahilinin en yumuşak esintisi bile, zeminden cildi yakan ve ciğerlerinizi hava ile dolduran, duygusallıktan uzak gotik bir yerdir. Şeytan yeryüzünde cehennem yaratmak isteydi, Dankalia'nın sahili onun için ilk tercih olurdu, ancak en cesur gezginler için bu düşmanca manzara unutulmaz bir yolculuğa sebep olmaktadır.

Decemhare

Decemhare kasabası, Asmara'nın güneyinde kısa bir sürüş mesafesindedir. Başlangıçta Afrika Boynuzu'ndaki tüm İtalyan imparatorluğu için ulaşım merkezi olmayı amaçlayan İtalyanların en sevdiği yerleşim yeriydi. Sadece bir zamanlar ayakta olan şehirden geriye kalanları görmek için Decemhare görülmeye değer.

Emberemi

Emberemi, Şeyh el Amin ve Muhammed İbn Ali türbeleri olduğu için oldukça meşhurdur ve önemli hac yerleridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal