Endonezya Turu

Endonezya turu hakkında bilmeniz gerekenler, Endonezya dünyanın en büyük takımadalarıdır. Endonezya'nın 17.000'den fazla adası vardır, bunlardan sadece 7.000'ininde yaşanabilmektedir.

22.06.2020-14:53 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:51) Endonezya Turu

Kalimantan, Java, Sulawesi, Sumatra ve Papua Endonezya'nın ana adalarıdır. Buna ek olarak, Endonezya'nın hem yerel hem de uluslararası turistik yerleri olan Bali, Karimunjawa, Gili ve Lombok gibi küçük adaları da vardır. Endonezya'nın ulusal başkenti, Java adasında bulunan Cakarta'dır.

Endonezya turlarında bilmeniz gereken diğer şeyler; bu güzel adalara ek olarak, Endonezya'nın tropikal iklimi Endonezya'yı önemli bir turizm merkezi haline getirir. Endonezya'ya seyahat etmek için en uygun zaman Nisan'dan Ekim'e kadar geçen yaz mevsimidir. Mart ve Kasım mevsimleri değişiyor. Mevsimlerin değişmesi ile Endonezya'daki hava düzensizleşebilir. Yağmur, güneş ısısı ve şiddetli rüzgarlar bir günde bir araya gelebilir. Bu arada, yağmur mevsimi genellikle Aralık'tan Mart'a kadar sürer.

Endonezya’nın doğal güzellikleri, Mentawai Adaları, Batı Sumatra, TogeanAdaları, Sulawesi, Kawah Ijen, Banyuwangi Regency, Bunaken Ulusal Deniz Parkı,Sulawesi, Kelimutu Dağı, Flores, Toba Gölü, Kuzey Sumatra, Gunung Gede Pangrango Ulusal Parkı, Batı Cava, Gunung Gede Pangrango Ulusal Parkı, Batı Cava, Denizyıldızı Manado, Sulawesi, Rinjani Dağı, Lombok, Renkli günbatımı - Seminyak, Bali, Raja Ampat, Papua Bölgesi, Belitung, Java Denizi, Komodo Ulusal Parkı, Nusa Tenggara, Bukit Lawang, Kuzey Sumatra konumundaki Orangutanlar, Yeşil Kanyon, Pangandaran, Batı Cava, Dreamland Plajı, Bali, Sabah erken saatlerde ki volkanik patlama - Semeru Dağı, Doğu Java’dır.

Endonezya da gezilecek yerler;

Gili Adaları- (En iyi gece hayatı için Gili adalarını seyahat listenize ekleyebilirsiniz)

Raja Ampat Adaları- (Nadir Mercan türlerinin keşifleri)

Maluk Plajı- (Endonezya turunuzda, güneş ışıklarının değişen renklerine tanık olabilirsiniz)

Kelimutu Gölü- (Dramatik Volkanik tepeler)

Bunaken Deniz Parkı- (Egzotik balık çeşitleri)

Komado Ululsal Parkı- (Dev Kertenkeleleri görmek için)

Kuzey Sulawesi- (En iyi dalış yerleri)

Wae Rebo Köyü- (Endonezya gezinizde, İkonik kültürlere tanıklık edeceğiniz yer)

Endonezya Turu gerçekleştirilecek en iyi zamanlar: Eylül – Kasım

Endonezya Turu İpuçları: Adaların çoğunda ATM bulunmamaktadır, bu nedenle ihtiyacınız olan nakit paraya sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Endonezya Turunda göl gezileri yapacaksanız yanınızda kalın ve kullanışlı kıyafetler bulundurmayı unutmayın.

Endonezya’nın Meşhur Yemekleri;

Endonezya Satay: Fıstık soslu et şiş

Sığır Rendang: Körili sığır eti

Kızarmış Pilav (Endonezya’nın ulusal yemeği olarak kabul edilmiştir): Sebze, tavuk, salatalık turşusu ve havuç ile servis edilir.

Nasi Rawon: Cevizli Sığır Eti (Pilav ile servis edilir.)

Sop Buntut (Öküz kuyruğu çorbası): Londra’da icat edildiğine inanılmasına rağmen, Endonezya versiyonunun dünyada çok daha popüler olduğu bilinir.

Siomay: Fıstık soslu, buğulanmış balık ve köfteden oluşur. Buharda pişmiş lahana, yumurta ve patates ile servis edilir. (Sokak yemekleri arasında en çok tercih edilenler arasında olmakla birlikte vapur, bisiklet arkaları ve tüm yerel tezgahlarda sıkça görmeniz mümkündür)

Endonezya turu planlıyorsanız bu tatlıları mutlaka denemelisiniz,

Martabak Tatlısı: (Sadece akşamları satılır) Gözleme, yer fıstığı, çikolata ve peynirden yapılan martabak tatlısı Endonezya’nın en meşhur tatlısıdır.

Pempek: Pempek çeşit çeşit boyut ve şekillerde servis edilir. Şeker yumurta, karides tozu ve sirke ile yapılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal