Ekvator Ginesi

Adı ile Ekvator Ginesi Cumhuriyeti olan Ekvator Ginesi ülkesi Afrika kıtasında Sahraaltı Afrika’sında bulunmaktadır, aynı zamanda Atlantik okyanusuna kıyısı olan bu ülkenin Sahraaltı Afrika’sının en küçük ülkelerinden biri olduğu bilinmektedir.

07.07.2020-14:45 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:42) Ekvator Ginesi

Afrika kıtasında Sahraaltı Afrika’sında bulunan Ekvator Ginesi'nde gezilebilecek başlıca yerleri sizler için şu başlıklar altında topladık:

Pico Basile 

Pico Basile adı verilen bu da aynı zamanda bir yanardağ olma özelliği göstermektedir. Günübirlik doğa gezisi olarak buraya tırmanan birçok insan burada karşılaştığı harika manzara ile bir daha tutkunu olabilecek hale gelebilir.

Monte alen National Park 

Ekvator Ginesi ülkesinin doğal parkı olan Monte Alen National Park, aynı zamanda bir koruma alanıdır ve yeşil severler için sıklıkla ziyaret edilen bir bölge olarak geçmektedir.

Elobey Grande 

Elobey Grande adı verilen bu ada, yemyeşil, küçücük bir ada olma özelliği taşımakta ve Ekvator Ginesi'nin en görkemli küçük yeri olarak geçmektedir.

Little Elobey 

Elobey adasının küçük komşusu olan bu adam Yine mavi ile yeşilin birleştiği sakin bir ada parçasıdır. Ekvator Ginesi ülkesine gelen insanlar için sessizliğin tercih edilebileceği bir yer olma özelliği göstermektedir.

Cathedral of Saint isabel of malabo 

Ekvator Ginesi ülkesinde küçük bir katedral olarak geçen bu yer aynı zamanda Ekvator Ginesi ülkesinin tarihi yapıtları arasında yer almakta ve bu ülkeyi tarih bakımından temsil eden bir yer olarak turizme sunulmaktadır. 

Malabo National Park 

Ekvator Ginesi ülkesinin bir diğer Ulusal Parkı ise Malabo National Park’tır. Meydanında küçük bir gölün bulunduğu bu park etrafında kısa yeşil araziler dondurmaktan sessizlik ile vakit geçirmek isteyen insanlar için uğrak mekan haline gelmektedir. 

Cameroon Line 

Ekvator Ginesi ülkesinden bir diğer yanardağ olma özelliği gösteren dağı Cameroon Line puslu havası ve serin doğası ile Ekvator Ginesi ülkesinin ilgi çekici doğa yerleri arasında değişmektedir. 

Pico Basile National Park 

Ekvator Ginesi ülkesinin bir diğer doğal doğal farkı olan Pico Basile National Park, birçok daha zirvesinde karşısına alan manzaraya sahip belki de tek parkıdır. Puslu havanın hakim olduğu bu parkta gri renkli fotoğraflar çekmek oldukça kolaydır. 

St.james and our Lady of the pillar cathedral 

Ekvator Ginesi ülkesinin nadir yapıtlarından biri olan bu katedral Kahverengi ve krem rengi dokusu ile ülkenin ilgi çekici yapıtları arasında yer almaktadır. Ekvator Ginesi ülkesine gelip tarihi dokuyu seyretmek istersiniz bu katedrali tercih etmeniz sizler için doğru bir seçim olacaktır.

Ekvator ginesi ülkesi sizlere ne katacaktır

Eğer bir doğa meraklısı insansanız, aynı zamanda yapıtlardan vazgeçemiyorsanız bu ülke sizler için doğru bir tercih olacaktır. İyi bir daha tırmanıcısı olduğunuzu düşünüyorsanız, yine bu ülkeyi tercih etmek sizler için olumlu sonuçlar doğuracaktır.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal