Denizli Haftasonu Gidilecek Yerler

Denizli Haftasonu Gidilecek Yerler: Doğal yapısı ve mineralleriyle geçmişten günümüze herkesin ziyaret ettiği bir yer olmuştur. Hastalıkları tedavi eden şifalı bir suyun bulunduğu bilinmektedir. Aynı zamana Dünya Kültür Mirasına giren en nadide eserlerden biridir.

07.07.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:20) Denizli Haftasonu Gidilecek Yerler

Denizli'ye gelen insanların mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri de Kleopatra Havuzu'dur. Geçmişten bugüne birçok değişikliğe uğrayarak gelmesi son derece dikkat çekicidir. Eski dönemlerde yaşanan bir deprem sonrasında ortadan ikiye ayrılan şehir içerisine termal suların girmesiyle havuz görünümünü oluşturmuştur. Görenlerin şaşkınlıkla incelediği bu havuzda hem yüzebilir hem de tarih kokan fotoğraflar çekebilirsiniz.

Hierapolis Antik Kenti

Adından anlaşılacağı üzere Amazon kraliçesi Hiera' nın yaşadığı bir kenttir. Zamanla aşınarak birçok özelliğini kaybeden kent geçmiş zamanlarda yaşanan bir depremle büyük bir yıkım geçirmiştir. Ancak yine de en gözde yerlerden biri olmayı başarmaktadır. Tiyatro sahnelerini andıran bu yerde hafta sonu gelerek fotoğraflar çekebilirsiniz.

Işıklı Gölü

Tatlı su kaynağı, balık çiftliği ve su kuşlarının üremediği bir yer olarak bilinmektedir. Hem doğa hem canlı hayatını görebileceğiniz bu yerde hem kafa dinleyebilir hem de fotoğraf çekebilirsiniz. Hafta sonu kaçamağı olarak gidilen Işıklı Gölü bilinçsiz ve eğitimsiz avlanma yapanlar yüzünden tehdit altına girmiştir. Ancak yine de manzarası görülmeye değerdir.

Kırmızı Su

Pamukkale Travenlerine benzeyen yapısıyla dikkat çeken Karahayıt kendi içinde farklılıklar barındırmaktadır. Özellikle içinde magnezyum, kalsiyum, sodyum, sülfat gibi minerallerden oluşmaktadır. Bu minerallerin ortaya koyduğu kırmızı çökelti son derece dikkat çekicidir. Uzmanların tavsiye ettiği yerlerden biri olan bu su girenlerin romatizma ağrılarını geçirdiği bilinmektedir.

Kefe Yaylası

Denizli Haftasonu Gidilecek Yerler: Doğa severlerin vazgeçilmez yeri olan bu yayla hafta sonu kaçamak yapmak isteyen kişilerin gitmesi gereken yerlerden biri olmuştur. Günübirlik turlarla gidebileceğiniz doğa harikası yerlerden biridir. Burada yeme içme, konaklama gibi faaliyetlerden yaranabilir, stressiz güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Aynı zamanda yaylaya çıkarken oluşan beyaz bulutların görüntüsü gerçekten görülmeye değerdir.

Nikfer Kayak Merkezi

En çok gidilen yerlerden biri olan bu merkeze, kış aylarında gidebilirsiniz. Günübirlik gidip karın keyfini çıkararak, konaklama imkanından yararlanabilirsiniz. Çeşitli faaliyetleri ve pistleriyle dolu bir hafta sonu yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda kayak yapmak isteyen kişiler için kiralama ve satın alma işlemleri yapılmaktadır. Bütçe ve tarzınıza göre istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz.

Buldan Evleri

Tekstil ve kumaş ticaretiyle bilinmektedir. Osmanlı Devleti ve Roma dönemlerinde bu evlerin bulunduğu yerden çeşitli kumaşlar ve parçalar alınmıştır. Denizli'ye gelip alışveriş yapmak isteyen kişiler hem buradaki tarihi evleri görebilir hem de orada bulunan dükkanlardan peştamal gibi kumaş satın alabilirler.

İbrahim Çallı Evi

Denizli Haftasonu Gidilecek Yerler: Cumhuriyet'in getirdiği ressamlardan biri olan Çallı'nın evidir. Aramızdan ayrılmasıyla beraber evi de yaptığı iş gibi sanat müzesine dönüştürülmüştür. Mersin'de hafta sonları ailenizle keyifli vakit geçirebileceğiniz bir olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal