Denizli Günü Birlik Gidilecek Yerler

Denizli, Türkiye’nin ege bölgesinde yer alan 15. Büyük şehridir. Bölgenin kendine has Denizli horozu ve tekstil ürünleri meşhurdur. Denizli denildiğinde akla ilk Pamukkale travertenleri gelmektedir. Burası Türkiye’nin en bilinen turizm merkezi haline gelmiştir.

07.07.2020-14:25 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:12) Denizli Günü Birlik Gidilecek Yerler

Pamukkale travertenleri şifalı olması sebebiyle de birçok turistin burayı ziyaret etmesini sağlamaktadır. Travertenler, 400 bin yıl önce bir deprem sonucunda büyük menderes havzasınız termal sularının zamanla oluşturduğu adeta bir görsel şölendir. Türkiye’de özellikle Anadolu’da kendimize bir tur gezi planı yapacaksak mutlaka Pamukkale travertenleri gezilip görülmelidir. Burada çamur banyosu yaparak vücudu temizlemek sizlere çok iyi gelecektir.

Pamuklu Travertenleri Denizli il merkezine 20 km. uzaklıktadır. Denizli geziniz için 1 gün yeterli olacaktır, gezinizin en başında mutlaka Travertenler yer alacaktır buraya kaplıca ’da denilmektedir, buraya giderek kaynak sularından faydalanabilirsiniz, birçok doktorunda hastalarına buraya gitmelerini önerdiğini biliyoruz ki o yüzden burası aslında sağlık turizmi denilecek durumdadır. Kar beyazı görünümündeki bu yapı içerisinde kalsiyum karbonatla doymuş su barındırıyor.

Denizli’de Gezilecek Antik Kentler

Denizli, yıllar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması ve coğrafi özelliğinin tarıma hayvancılığa el verişli olması ile insan topluluklarının yaşadıkları yerlerden biri olmuştur. Antik çağlardan günümüze kalan kalıntıları görmeden gitmeyiniz.

Hierapolis Antik Kenti

Hierapolis antik kenti, 1988 yılında Unesco Dünya Miras Listesine girmiştir ve Pamukkale ile iç içedir. Pamukkale de dünya miras listesindedir. Burası en önemli antik kentler arasındadır ve Bergama Krallığından günümüze bırakılan antik mirası ve termal kaynaklar, şifalı olması özelliği ile önemlidir. Hierapolis’in anlamı ‘Kutsal Kenttir’ adını, antik kentin içindeki mağaranın etrafa öldürücü karbondioksit gazı vermesinden alır.

Laodikeia Antik Kenti

Denizli merkezde bulunan antik kent burada kurulan ilk kent olarak biliniyor. MÖ 261-263 yıllarında, Seleukos Kralı 2. Antiokhos’un karısına yaptırdığı bu çok eski ve değerli kenti yapılarını mimarisini mutlaka geziniz.

Tripolis Antik Kenti

Tripolis Antik Kenti Denizli merkeze yaklaşık 40 dakika uzaklıkta bulunan Buldan ilçesine bağlı Yenicekent kasabasındadır. Yapı, Neolitik- Kalkolitik dönem’e uzanmaktadır. Oldukça eski ve depremlerden etkilenerek günümüze gelmeyi başarmış bu yapıyı yolunuz buldan’a düşerse ve antik kent gezmeyi fotoğraflamayı, o mirasa dokunmayı seviyorsanız mutlaka gitmelisiniz.

Colessae Antik Kenti

Denizlinin Honaz ilçesine bağlı antik kent, birçok deprem sonucunda terk edilmiş ve yapılar harap olmuştur. Osmanlı döneminden kalma bir kale kalıntısı mevcuttur. Kalıntılara etraftaki arazilerde bulabilmek mümkündür.

Denizli’de Yamaç Paraşütü

Macera severler eğer Denizliye geldiyseler yamaç paraşütü yapabilirler. Bölgede bulunan Honaz dağı, Çökelez dağı, Bozdağ, Yaylacık dağı eteklerinde dolaşabilirsiniz.

Denizli Yemekleri ve Denizli Restaurantları

Denizli’nin Tas kapaması, Denizli kebabı, Tandırı, Keşkeği meşhurdur. Ve bu lezzetleri tada bileceğiniz noktalar: Kebapçı baki ve Kocabaylar kebap salonu, bunlar Denizli’nin en ünlü kebapçılarındandır, Kebabının özelliği kuzular tandırda 4 saat pişirilerek pide, domates, biber, soğan ile servis edilir.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal