'Denizin Peribacaları' Siren Kayalıkları Hayranlık Uyandırdı

Görüntüsüyle Kapadokya'daki peribacalarını andıran İzmir'in Foça ilçesindeki Siren Kayalıkları görenlerin ilgisini çekiyor. Kayalıkları görmek için özel turlar düzenleniyor.

29.09.2020-17:25 - (Son Güncelleme: 29.09.2020-17:22) 'Denizin Peribacaları' Siren Kayalıkları Hayranlık Uyandırdı

İzmir'in Foça'daki 'Siren Kayalıkları', Kapadokya'daki peribacalarını andıran görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Foça açıklarındaki Orak Adası'nın batısında yer alan ve hiçbir canlının yaşamadığı küçük adacıklar, 'Siren Kayalıkları' olarak biliniyor. Küçük adacıkların ismi Yunan mitolojisine kadar dayanıyor. Kayalık ve boş adalarda yaşadıklarına inanılan deniz yaratıkları olarak adlandırılan Sirenler, Odysseia Destanı'nda da yer alıyor.

Gerek kayaç yapısı gerekse dış görünüşüyle Kapadokya'daki peribacalarına benzeyen kayalıkları görmek için Foça'dan özel turlar tertip ediliyor. Kayalıkların içinde bulunan onlarca mağara, Akdeniz foklarına koruma alanı sağlıyor. Fokların yaşam alanlarının etkilenmemesi amacıyla, kayalıklara yaklaşılmasına ve adaya çıkılmasına izin verilmiyor.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Yaklaşık 40 senedir turizm sektöründe faaliyet gösteren Sebahattin Karaca'nın yaptığı açıklamaya göre Foça, 3 bin yıllık geçmişiyle her sene önemli sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Kentin çok sayıda doğa harikası barındırdığını ifade eden Karaca, bunlardan birinin de Siren Kayalıkları olduğunu belirtti.

Akdeniz foklarının ana yurtlarından birinin de Kayalıkların olduğunu ifade eden Karaca, 'Orak Adası'nın turizme açılması istiyoruz, bu bizim kanayan yaramız. Siren Kayalıklarına benzer bir yer yok. Burasını koruyarak, fokların yaşam alanını etkilemeden turizme kazandırmalıyız. Bunun dünyada örnekleri var, iyi bir proje hazırlanırsa kent ekonomisine de katkı sağlanmış olur' açıklamasında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal