Danimarka Turu

Danimarka kuşkusuz ki Dünyadaki birçok sayısız güzelliği içinde barındıran güzel mi güzel ülkelerden biri. Eğer gezip görmeyi seven biri iseniz Danimarka’yı kesinlikle es geçmeyin diyoruz.

22.06.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:46) Danimarka Turu

Danimarka deniz ülkesi olma özelliğini de uzun zamandır koruyan ülkeler arasındadır ayrıca. Ayrıca bu güzel ülkenin torunları son zamanlarda ülke de sanat ve tasarım alanında ülkeyi geliştirmeye çalışmakta ve eşsiz güzellikleri daha da güzel hale getirmeye çalışmaktalar. Danimarka turu yaparken karşılaşacağınız güzellikler…

Frederiksborg Sarayı

Bu saray ülkede milli tarih müzesine ev sahipliği yapmaktadır. Gölün tam da ortasına konumlanan bu saray 17.yüz yılda Danimarkalı bir kralın eviydi. Sonrasında ise 1878 yılında bir müze haline getirildi. Müzeyi gezerken duvarlarındaki o muhteşem sanat eserleri gözünüze adeta banyo yaptıracak güzellikte. Bahçe de ise burayı gezmek için oluşturulmuş botlarla gezintiye çıkabilir. Kalenin eşsiz güzelliklerini aynı zamanda fotoğraflayabilirsiniz.

Oresund Köprüsü

8 km uzunluğunda olan bu köprü kara ve demiryolu ulaşımını karşılamakta Danimarka’da. 2000 yılında açılışı olan bu köprüden ortalama günde 17 bin araç geçiş yapmakta. Danimarka turu yaparken eğer İsveç’i ziyaret edecekseniz mutlaka köprüyü kullanmak zorunda kalacaksınız ancak uçakla gelirken de yukarıdan kuş bakışı bu şahane görüntüyü kesinlikle kaçırmayın.

Vikingeskibsmuseet

Bu viking gemi müzesini görmeden kesinlikle Danimarka’dan dönmeyin. Vikingler dünya gemicilik tarihinde çok önemli bir yere sahiplerdir. Bu sebeple bu şahane tasarımları mutlaka görmelisiniz. Ayrıca çocuklarında oldukça ilgisini çekecektir.

Skagen Sahili

Toplamda 5.000 mil sahili vardır buranın. Ancak Skagen sahili çoğu zaman rüzgârlı ve kimsesizdir. Danimarkalı ressamlar çoğu ilk çalışmalarını burada yapmayı tercih ederken bu sıra dışı güzelliği de çalışmalarına yansıtmaya büyük uğraşlar vermişlerdir genellikle. Şehir merkezinde sergilenen bu tablolarıda görmek mümkün ayrıca. Danimarka’ya kadar geldiyseniz bu sahili de görmekte kesinlikle fayda var.

Lego Land Billund

Gören bütün çocukların gönlünü fethetmiş bir yer burası. Ayrıca gelen yetişkinlerinde oldukça keyif alacağı konusunda kesinlikle hemfikiriz. Burada en meşhur binaların Legolar dan yapılma örneklerini küçük küçük şehirleri inceleyebileceğiniz şahane sahneleri görmeniz mümkün. Eğer ben burayı çok severim diyorsanız Legoland’in oteli de mevcut burada konaklamanız da mümkün.

Küçük Deniz Kızı

Danimarka turu yaparken Küçük Deniz Kızı heykelini denizin üstünde bir kayanın üzerinde otururken bulmanız mümkün. Gördüğünüzde ağzınızın ilk açık kalacağı şey heykelin ne kadar küçük olduğu olacaktır kuşkusuz. Bu heykelin uzunlu 1,25 cm iken ağırlığı ise 175 kg ağırlığında oldukça küçük bir heykele göre değil mi? 1913 yılında Andersen’in Deniz Kızı oyunun anısına düşünülmüş ve Edvard Eriksen tarafından yapılmıştır. Heykelin kafası zaman içerisinde birçok kez kırılmış ancak birçok kez de tekrardan onarılmıştır.

Den Gamle Bay

Danimarka turu için muhteşem eski yapıların toplandığı bir açık hava müzesi olan Dem Gamle Bay’ı ziyaret edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal