Çanakkale Haftasonu Gidilecek Yerler

Tarihimizi aydınlatan en güzel müzelerin olduğu Çanakkale'de hafta sonu gezilebilecek yerleri sizler için araştırdık.

07.07.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:12) Çanakkale Haftasonu Gidilecek Yerler

Seramik Müzesi

Çanakkale Haftasonu Gidilecek Yerler: Eski dönemlerde hamam  olarak kullanılan bu yapı zamanla gelişerek müze halini almıştır. Çeşitli etkinlik ve faaliyetlerin yürütüldüğü bu müzede kendiniz de seramik yapabilirsiniz. Sanata ve sanat eserlerine düşkün bireylerin mutlaka hafta sonları ziyaret etmesi gerekmektedir.

Gelibolu Yarımadası Milli Parkı

Ülkeyi kurtarmak adına binlerce askeri yitirdiğimiz Çanakkale Savaş'ın izlerini taşıyan bu parkta şehit olan yüzlerce şehidin mezarlarını görebilirsiniz. Tarihi başarıyı ve Mehmetçikleri hissetmek istiyorsanız mutlaka hafta sonları ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Truva Antik Kenti

Çeşitli millet ve medeniyetlerin ev sahipliği yaptığı bu kent tarihin en eski yapılarından bir tanesidir. Bulunduğu konum ve simgelediği anlam sebebiyle gidilmesi gereken yerler arasındadır. Ayrıca fotoğraf çekilmek için güzel bir kareyi oluşturur.

Assos

Burada bulunan deniziyle hem tarihin hem de denizin keyfini çıkarmak isteyenlerin günübirlik geleceği yerlerden bir tanesidir.  Diğer turizm merkezleri ve sahillerine göre daha sakin ve huzurlu bir yer olan Çanakkale’de hafta sonunuzu geçirebilirsiniz.

Conkbayırı Atatürk Anıtı

Her karış toprağında savaşların ve askerlerin izi olan Çanakkale'de Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sırasında askerlerine taarruz emrini verdiği anıtı gerçekten görülmeye değerdir. Unutulmaması gereken yerlerden şehirlerden biri olarak tarihe kazınmıştır. Eğer yolunuz düşerse bu anıt ve siperlere kesinlikle uğramalısınız.

Kilitbahir Kalesi

Çanakkale'ye gelindiğinde Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı bu mimarlık harikası kaleyi görmeniz gerekmektedir. Bizans'a getirilecek her türlü yardımı kesmek isteyen Fatih Kilitbahir Kalesi’ni yaptırmıştır. Aynı zamanda dışardan gelecek tehlike ve iç isyanlara karşı da koruma görevi üstlenmektedir.

Deniz Müzesi

Çanakkale Haftasonu Gidilecek Yerler: Şehirdeki denize ait her türlü eşya ve kayıkların bulunduğu bu müze tarihimizi aydınlatan en önemli müzelerden biridir. Geçmişten geleceğe uzanan teknolojinin ne durumda olduğunu gösteren, deniz tarihine yol gösteren önemli müzelerden biridir.

Kazdağları

Hem doğası hem oksijeniyle kafa dinlemek isteyen insanların gitmesi gereken yerlerden biridir. Burada doğa yürüyüşleri yaparak, fotoğraflar çekilebilirsiniz. Yakınında bulunan Adatepe ise Yunan kültüründen ve Türkmenlerden günümüze gelen birçok eşyaya ev sahipliği yapmaktadır.

Biga

Çanakkale'nin en gözde yerlerinden biridir. Truva dönemini yansıtmakla beraber eskiden Herkül'ün yaşadığı düşünülmektedir. İlçenin adını Pegasus'tan aldığı ve günümüze değişerek geldiği bilinmektedir.

Çanakkale Şehitliği

Savaşı'nın izlerini taşıyan bu tarihi yeri ve şehitleri ziyaret ederek onları anma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Gökçeada

Denizleri, plajları ve tesisleriyle en sevilen yerlerden biridir. Yaz aylarında hafta sonu kaçamağı yapmak isteyen kişiler buraya gelerek hem doğanın hem de denizin tadını çıkarabilirler. Rahatlatan, huzur veren havasıyla çeşitli doğa yürüyüşleri yapılmaktadır. Aynı zamanda konaklama yemek imkanları da bulunmaktadır.

Saat Kulesi

Çanakkale Haftasonu Gidilecek Yerler: Şehrin merkezinde yer alan bu kule oluşturan estetik yapısı ve mimarisiyle şehrin göbeğinde dikkat çekmeyi başaran eserler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda kulenin alt tarafında bulunan çeşmesi mimari yapıya farklı bir hava katmaktadır. Merkeze geldiğinizde mutlaka bu kuleyi incelemelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal