Bulgaristan Turu

Bulgaristan Dünyadaki sayısız güzellikler barındıran yerlerden biri. Eğer gezip, görmeyi yeni yerler keşfetmeyi sevenlerdenseniz mutlaka Bulgaristan’ı gidip görmelisiniz.

22.06.2020-14:43 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:42) Bulgaristan Turu

Bulgaristan özellikle ise doğası ile çok meşhur olduğundan doğa severlerin dikkatine demek istiyoruz. Bu güzellikleri kaçırmayın. Özellikle başkenti olan Sofya turistlerin en çok rağbet gösterdiği yerlerden. Ayrıca Sofya’da birçok kültür barındığından üniversiteler, kütüphaneler, müzeler gibi birçok kültürel yerler mevcuttur, bu sebeple de kültür çeşitliliği çokça görülebilmektedir Sofya’da. Bulgaristan turu yazımıza biraz da kısaca tarihinden bahsetmek lazım.;

Tarihi

  1. Yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından yönetim kurulması ile Bulgaristan’a fazlasıyla Türk yerleştirilmiştir. Bu sebepten de Türk asıllı Bulgar fazlasıyla bulunmaktadır. Sonrasın da ise Roma İmparatorluğundan Bizans İmparatorluğunun himayesine geçmiştir. Sonrasında ise Türklerin Rumeli’ye çıkarma yapması sonucu Osmanlı Devleti himayesine geçmiş İkinci Dünya Savaşında da Almanya ile aynı cephede yer alması sonucu savaşı kaybetmiş ve Bulgaristan’ı da kaybetmiştir.

Dili

Güney Slav dillerine bağlı bir dildir ve Bulgarca konuşulmaktadır. Kiril alfabesi kullanılarak yazılan dil olan Bulgarca harflerin çoğu Yunan alfabesi ile ilham alınarak oluşturulmuştur. Yazıya dökülen ilk Slav dili olmuştur.

Din ve İnanç

Nüfusun yüzde 90’ı Hristiyanlar tarafından oluşmaktadır. Bunların içinde de Ortodoks mezhebi benimseyenler fazladır. Hristiyanlardan sonra ise en büyük din topluluğu olan Müslümanlık en çok yer kaplayan ikinci din topluluğudur. Pomak olarak ise bilinen halk ise Müslümandır.

Ne Zaman Gidilir?

Bulgaristan turu denildiğinde en önemli etkenlerden biri de ne zaman gidileceği olacaktır. Aksi takdir de gezerken hava koşulları dolayısıyla zorluk yaşamanız mümkün olabilir. Bulgaristan’da yaz ayları haziran da başlar ve ekimde son bulur. Kış ayları geldiğinde ise kayak sezonu açıldığından kayak meraklısı olanlar mutlaka kış sezonunu tercih etmelidir.

Bulgaristan turu yazımıza birazda kültüründen bahsederek devam edelim. İşte;

Kültürü

Bulgaristan hemen her yaş kitlesine hitap edebilecek düzeydedir, ayrıca da her sezonda çünkü kışın açılan kayak sezonu yazın ise plajlar, kafeler, gece hayatı gibi yapılabilecek birçok aktivite olduğundan Bulgaristan’da sıkılmanız neredeyse imkansız diyebiliriz. Özellikle ise Sofya gece hayatı bakımından oldukça ün salmış şehirlerinden biri olmakla birlikte buradaki tatil köyleri gibi yerlerde de konaklayabilir ve tam bir tatil de gibi hissedebilirsiniz kendinizi.

Mutfağı

Farklı etnik gruplardan olan Bulgaristan bu özelliğini mutfağına da yansıtmıştır.  Slav kökleri ile Akdeniz mutfağını alan Bulgaristan Osmanlıdan miras olan Türk yemeklerini de almıştır. Yani bakıldığında Bulgaristan’ın mutfağı çok zengin ve geniştir aslında. Ayrıca Bulgaristan yoğurdun ana merkezi olarak bilindiğinden süt ve süt ürünleri oldukça fazladır. Gitmişken mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında ise Şopska salatası, Pileşka, ve menemene benzer tadıyla mişmaş yemeklerinin tadına mutlaka bakmalısınız.

Bulgaristan turu denildiğinde akla gelen bütün soruları sizin için araştırdık seyahatinizde bol bol eğlenmeniz ümidiyle.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal