Bozcaada Gezilecek Yerler

Bozcaada, Çanakkale il sınırları içinde yer alan, oldukça popüler bir adadır. Burası, son yıllarda, özellikle İstanbul’un keşmekeşinden kaçmak isteyenler için bir nefes alanı haline gelmiştir. Ada, il ve yurt dışından da yüzlerce turisti çekmektedir.

22.06.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:40) Bozcaada Gezilecek Yerler

Bozcaada’ya gitmeden önce, rezervasyon yaptırmanızı; nitekim, adada fazla seçenek bulunmadığından dolayı, açıkta kalabilme ihtimalinizin de doğacağını belirtmek isteriz.

Bozcaada’nın Tarihi Nereye Dayanır?

Bozcaada’nın bilinen ilk ismi ‘‘Lefkofris’’ olup, sözcük ‘‘beyaz kavis’’ anlamına gelmektedir. Ada, görünüşü itibarıyla da adeta bir yarım aya benzemektedir. Daha sonra, ‘‘Tenedos’’ adını almıştır. Bölgenin bu tarihi adı Homeros’un destanlarında telaffuz edilmiştir. Ada, 1924’te imzalanan Lozan Antlaşması neticesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne bırakılmıştır.

Bozcaada’nın Diğer Adalardan Farkı Nedir?

Türkiye’deki adalara büyüklükleri kapsamında bakıldığında, ilk sırada Gökçeada yer alırken, ikinci sırayı Marmara Adası, üçüncü sırayı da Bozcaada almaktadır.

Çevre köyü bulunmayan tek ada olan Bozcaada gezilecek yerler içinde en sakin muhitleri barındırmaktadır. Buradaki devasa rüzgâr santralleri de etrafa otantiklik katmaktadır. Bağcılık da hayli ilerlemiştir.

Bozcaada’ya ulaşım da oldukça kolay ve ekonomiktir. Dışarıdan gelen misafirlerin feribotla, buraya araçlarıyla birlikte geçebilmeleri mümkün olduğu gibi, aracı olmayanların da otobüsler aracılığıyla aktarma yapabilecekleri bir güzergâha sahiptir.

Bozcaada’yı Nasıl Turlarsınız?

Sakin, beyaz sokaklara ev sahipliği yapan bu adanın her yerini ortalama 2-3 günde gezebilmeniz mümkündür.

Bozcaada gezilecek yerler arasında sayıldığında, onu temsil eden ilk yapının gizemli kalesi olduğunu belirtebiliriz. Nitekim, daha adaya adım atar atmaz, herkesi selamlayan Bozcaada Kalesi’nin ne zaman, kimler tarafından yapıldığı hakkında bir bilgi yoktur. Sadece, kalıntılarının üstüne Fatih Sultan Mehmet’in 15. yüzyılda yeni bir kale inşa ettirildiği belirtilmiştir.

Adada butik bir müze de bulunmaktadır. Bozcaada Müzesi adıyla geçen mekânda, Osmanlı dönemine ait evraklar, eskiden orada yaşayan esnafların eşyaları, bağcılıkla ilgili türlü malzeme bulunmaktadır.

Adaya gitmişken, şarap fabrikalarını ve mahzenleri gezmenizi de salık veririz. Zira, buralarda şarap, reçel satışları yapıldığı gibi; ürünleri bizzat imalathanesinden, doğal şekilde edinebilme şansınız da doğmaktadır. Bozcada gezilecek yerler bakımından huzurlu bir istikamet tablosu çizerken, üzüm bağlarıyla da adeta doğanın çizdiği bir tabloyu andıracaktır.

Özellikle, günün batımına şahitlik etme imkânınızın olduğu Polente Feneri’ne de gitmenizi, yol üstünde eşarp gibi süzülen rüzgâr santrallerini de görmenizi tavsiye ederiz. Polente Feneri, tüm romantikliğiyle sizi kucaklarken, Bozcaada gezilecek yerler kapsamında, size unutulmaz bir seremoni yaşatacaktır. Bir kadeh şarapla güneşi uğurlamak ruhunuza iyi gelecektir.

Bozcaada’nın hareketli merkeziyle birlikte, sakin ara sokaklarını da gezebilirsiniz. Oradaki, eski Rum mahalleri üstünden nostaljik bir hava solumak da sizi hayli rahatlatacaktır.

Buraya uğramışken, sakızlı dondurmadan veya kurabiyeden yemek, oğlak ve tavşan etinden tatmak, gelincik şerbeti içmek veya yine gelincikten yapılan reçeli denemek de damak zevkine hitap bakımından ilginç olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal