Bosna Hersek Turu

Bosna Hersek Dünyanın sayısız güzelliklerini içinde barındıran yerlerden biri şüphesiz. Boşnak, Sırp ve Hırvatlar yaşamaktadır genellikle Bosna Hersek’de. Ayrıca 51.197 km yüz ölçümüne sahiptir.

22.06.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:28) Bosna Hersek Turu

Bosna Hersek’de halk ikiye ayrılmaktadır Bosnalı ve Hersekli. Bosna ülkenin kuzey bölgesi olurken Hersek ise güney bölgesindedir. 1991 yılında yapılan nüfus sayımında çıkan sonuç 4.354.911 iken 2013 yılında ise nüfus 3.800.000 kişiye düşmüştür yapılan göçlerden dolayı. Tarihteki ilk yönetimi Roma İmparatorluğu himayesinde olmuştur. İmparatorluğun çöküşünden sonra ise Osmanlı İmparatorluğuna geçmiş ve Boşnaklar böylece Müslümanlığı benimsemişlerdir. Bosna Hersek turu yazımıza devam etmeden önce Bosna Hersek nerededir biraz da buna değinmek istiyoruz;

Nerededir?

Bosna Hersek Güney Doğu Avrupa’da bulunur. Hırvatistan, Sırbistan ve Karadağ ile çevrilidir. Adriyatik Denizi’ne ise 20 km kıyısı vardır. Ayrıca Balkan ülkelerinden biridir Bosna Hersek.

Dili?

Yaşayan halkında Boşnak, Hırvat ve Sırp barındıran Bosna Hersek’in resmi dilleri de Boşnakça, Hırvatça ve Sırpçadır. Bu dillerdeki çoğu kelime ise Slovakça ve Çekçe ile neredeyse aynıdır. Ayrıca global bir ülke olduğundan İngilizce de fazlasıyla konuşulmaktadır. Bosna Hersek turu denildiğinde nasıl gidileceğinden ve ne zaman gidileceğinden bahsetmeden olmaz.

Nasıl Ve Ne Zaman Gidilir?

Bosna Hersek turu yapmadan önce zamanlamanızı iyi ayarlamanız çok önemli. Aksi halde vaktinizi verimli geçiremeyeceğinizden pişman olabilirsiniz. Bosna Hersek aynı zamanda yaz, kış, sonbahar ve ilkbahar mevsimlerini yaşayan bir yerdir. Bu sebeple eğer kış aylarından yana tercihini kullanırsanız iç titretici bir soğuk olacağından gezmekte biraz zorlanabilirsiniz. Yazın tam ortasını seçerseniz de sıcaktan bunalacağınızdan rahat gezmeniz mümkün olmayabilir. Bu sebeple gitmeniz gereken en iyi mevsim ilkbahar ve sonbahar olacaktır. Nasıl gidilir? Sorusuna geldiğimizde ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 3 ay olmak üzere vize istememektedir Bosna Hersek. Ulaşım ise havayolu veya karayolu ile sağlanabilmektedir.

Gezilecek Yerleri?

Başçarşı/Saraybosna

Saraybosna’nın en bilindik yerlerindedir. Çarşının tam ortasındaki tarihi sebil ise gittiğinizde ilk dikkatinizi çeken yerlerden biri olacaktır. Ayrıca da Osmanlı çarşısı olarak adlandırılan yerde birçok Osmanlı eseri bulunur ve geçmişten günümüze muhteşem bir nostalji yaşatır başçarşı. 19. Yüzyılda ise çıkan bir yangın yüzünden aslını biraz kaybetmiş olsa da eski güzelliklerini hala korumakta.

Umut Tüneli/Saraybosna

Savaş döneminde çok önemli roller oynamış ve sonrasında ise müzeye dönüştürülmüştür. Savaşta gıda, ilaç gibi sıkıntılar yaşanırken bağlantı buradan kurulmuş ve buranın aracılığı ile temin edilmiştir.

Saraybosna Katedrali/Saraybosna

Fedadiye caddesi üzerinde yer alır ve 1889 yılında inşa edilmiştir. Saraybosna katedrali Paris’teki Notre Dame katedralinden esinlenerek yapılmış ve farklı dinlerin hoşgörü içinde bir arada yaşadığının bir kanıtı olarak da sergilenmiştir.

Latin Köprüsü/Saraybosna

Şehrin sembollerinden biri olmuş ve eski Osmanlı Köprüsü olan bu köprü 1971 yılında bir sel felaketi gelmesi ile birlikte de yenilenmiştir.

Bosna Hersek turu denildiğinde sizin için araştırmalarımızı yaptık, seyahatiniz de iyi eğlenceler diliyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal