Borneo Turu

Endonezya, Malezya ve Brunei tarafından paylaşılan Borneo Adası, dünyanın en büyük üçüncü adasıdır. Malezya’da ‘Doğu Malezya’, Endonezya’da da ‘Kalimantan’ olarak bilinen Borneo, dünyanın en büyük yeraltı nehir koridoruna ev sahipliği yapmaktadır.

22.06.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-14:26) Borneo Turu

Asya Turu için yağmur ormanlarını görmek istiyorsanız, Borneo’da görebilirsiniz.

Sepilok Orangutan Rehabilitasyon Merkezi: Doğada iyi beslenemeyen, yetim kalan veya yardıma ihtiyacı olan orangutanların koruma altına alındığı ve onların yuvası haline getirilen bir merkezdir. Borneo Adası’nın Malezya tarafında bulunan Orangutan rehabilitasyon merkezi, turistlerin en uğrak noktalarından biridir. Girişte 20 dakikaya yakın bir bilgilendirme videosu izletilen merkezde, orangutanlarla göz göze gelmemeye dikkat edin. İnsanlardan dört kat daha güçlü olan bu hayvanlar, sevimli görünseler de doğaları gereği vahşi hayvanlardır. Göz göze geldiğiniz zaman hiçbir anlamı olmasa bile orangutanlar bunu bir tehdit olarak algılayabilirler. Doğal olarak da kendilerini savunacaklardır ve size zarar verebilirler.

Gomantog Cave Turu: Gomantog Mağarası’nı gezebilir ve kara sağan kuşlarını görebilirsiniz. 3 milyon kuşun evi olan bu mağaranın içine girmeden önce mağaranın dışında bulunan tesisten bir kask alıp takmayı unutmayın. Mağaranın içine girdiğinizde kara sağan kuşlarının yuvalarını görebilirsiniz. Bu yuvalar çok değerlidir o yüzden mağarada 4 adet kulübe bulunur. Bu kulübelerin içerisinde 24 saat boyunca bekçi oluyormuş ve kuş yuvalarının çalınmaması için nöbet tutuyorlarmış.

Kinabatangan Nehir Turu: Bilit Village köyünde, nehrin karşısında bulunan Bilit Adventure Lodge’a adlı tesiste konaklayabilirsiniz. Bu tesisin bahçesinde de farklı hayvan çeşidi görebilirsiniz. Ayrıca tesis sizi Kinabatangan Nehir Turu’na da çıkarıyor. Akşama doğru çıkılan bu turda hayvanlar geceyi geçirmek için nehir etrafında toplanmaya başlıyor. Bu saatlerde birçok hayvanı gözlemleme şansınız vardır. Ayrıca 8 farklı nadir kuş türlerine de rastlayabilirsiniz. Kuş gözlemleme veya doğal yaşam alanlarını keşfetmek amacıyla Asya Turu yapan bir gözlemci için bu tur, birçok canlıyı bir arada görebileceğiniz seçeneklerden biridir.

Kinabalu Dağı Milli Parkı: Güneydoğu Asya’nın en yüksek dağının bulunduğu bu parkta, bitki çeşitliliğinin hayranı kalacaksınız. Özellikle etçil bitkileriyle kendisine hayran bırakan ve turistlerin ilgi odağı halinde olan bu parkı mutlaka ziyaret edip görmelisiniz.

Yağmur Ormanları: Hem gece yürüyüşü hem de gündüz yürüyüşü turlarına katılabilirsiniz. Asya Turu için en ilgi çekici noktalardan biri de yağmur ormanları olabilir. Nadir hayvanlarla karşılaşacağınız bu yürüyüşlerde, doğanın mucizelerine şahit olacaksınız. Uzun burunlu maymunların burada çok olduğunu bilmelisiniz. Ayrıca gece turlarında ağaçlarda uyuyan piton cinsi yılanları görme şansınız vardır. Dünyanın en yavaş ağaç türü, ‘Belian wood’ olarak da bilinen ağacı bu ormanda görebilirsiniz. Yaklaşık 1000 yaşlarında olan bu ağaç, heybetli duruşuyla Borneo Adası’na özgüdür.

Yağmur ormanlarının içerisinde yapılacak en güzel aktivitelerden biri de, canopy walk aktivitesidir. Ağaçlar arasında kurulan bu asma köprülerle yapılan yürüyüşleri mutlaka değerlendirmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal