Benin Gezilecek Görülecek Mekanlar

Benin, Afrika’nın göz bebeği, şirin bir ülke. Afrika kıtasının batısında yer alır ve başkenti Porto-Novo’dur. Ülkenin yaklaşık 11 milyon nüfusu vardır ve ülke de Fransızca, Fon ve Yoruba Dili konuşulmaktadır. Komşu ülkelerinde Nijerya, Nijer, Togo, Burkina Faso bulunmaktadır.

07.07.2020-13:28 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:23) Benin Gezilecek Görülecek Mekanlar

Geçmiş tarihine bakıldığında birçok Afrika ülkesi gibi Benin’de Fransızlar tarafından sömürge halindeydi, 1960 yılında bağımsızlığını ilan etmiş ve 1975 yılında siyasi yaşanan nedenlerden dolayı ülke Benin Halk Cumhuriyeti olarak adını değiştirmiştir.

Benin, Atlas okyanusuna 121 km’lik sahili bulunmaktadır. Ülkenin Güney ve Kuzey yönünde uzanan ince bir yapısı vardır. Benin bünyesinde lagünleri sahil boyu uzanmıştır ve toprakları tarıma elverişlidir. Ülkenin en yüksek noktası Sokbaro Dağıdır. Benin, eşsiz doğası, canlıları, sıcak kanlı insanları ile güvenli bir ülkedir. Hiçbir yerde böyle ilginç bir toprak ve size çok farklı gelecek ilginizi çekecek gelenek göreneklere sahiptir. Ülkede Tropikal iklim, Atakora iklimi, sudan iklimi görülmektedir. Havası genel olarak kapalı ve zaman zaman yağışlıdır.

Benin’de Gidilecek Yerler

Cotonou Liman Şehri

Liman şehri olan Cotonou’da Dantokpa Pazarı, Cotonou Katedrali ve Nokoue Gölü üzerinde ki evlerini gezebilir, seyahatiniz için şirin bir hatıra bırakabilirsiniz.

Ouidah

Benin’in Güneyinde yer alan şehirde Köle yolu, Ouidah tarih müzesi, vudu kültürüyle eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. En önemli şehirlerinden biri olan bu şehir çok pahalı olmamakla birlikte yürüyerek gezebileceğiniz bir yerdir. Şehir de motor kullanımı çok yaygın baktığınız her sokakta arabadan çok motorlu araçları görmeniz mümkündür.

Porto – Novo

Benin’in başkenti olan şehir de Koloni döneminden kalma binalar Musee da Silva ve Kral Toffa ‘nın önceki sarayıyla ünlü bir şehirdir. Gine körfezindeki limanlardan biridir ve muazzam manzaraları burada izlemeniz mümkündür.

Ganvie, Abomey, Pendjari ulusal parkı, Nokoue gölü, Parakou gezeceğiniz diğer yerlerden bir kaçıdır.

Benin Ülke Mutfağı

Ülke de fasulyeden yapılmış her türlü yemek, pilavi, tavuk, et, keçi eti gibi yemekleri bulabilirsiniz, ülke tropikal iklimin hakim olmasından kaynaklı bolca palmiye ağacına sahiptir, ve palmiye ağacının özsuyundan palmiye şarabı yapılmaktadır mutlaka denenmesi gereken yerel lezzetler arasındadır.

Geziniz ve konaklamanız esnasında musluk suyu içmemeniz gerekir çünkü ülkenin en büyük sağlık sorunlarından Koli basili vardır ve o yüzden yiyeceğiniz yemeklerin çok iyi pişmiş olmasına dikkat etmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır. Koli Basili; çevresel suların içinde bulunan ve memeli hayvanların bağırsağında yaşayan bir bakteri türüdür. Benin gibi Afrika ülkelerine gitmeden önce virüs ve bakterilere karşı aşı vurdurmanızda fayda olacaktır. Benin de Afrika’nın meşhur festivallerini görmek isterseniz Ouidah şehrine Ocak ayında gidebilirsiniz. Ulusal Voodoo günü eğlenceli festivallerini kutlamaktadırlar. Yine ocak ayında bu sefer başkenti Porto nova’da Afro Brazilian müzik festivali, yemekleri ve dans gösterileri sergilenmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal