Batum'da Gezilecek Yerler

Tatil için ideal olan Batum deniz kıyısında bulunan bir şehir. Deniz kıyısında bulunmasından dolayı liman özelliği taşıyan şehir bir çok turist gemisinin uğrak noktası olmakta.

25.12.2018-16:28 - (Son Güncelleme: 25.12.2018-16:23) Batum'da Gezilecek Yerler

Tatil için ideal olan Batum deniz kıyısında bulunan bir şehir. Deniz kıyısında bulunmasından dolayı liman özelliği taşıyan şehir bir çok turist gemisinin uğrak noktası olmakta. Tatil şehri olmak dışında modern mimarisiyle iç içe geçmiş olan tarihi havasını da hala koruyabilmekte. Tarihi yapıları arasında Sovyet Rusya döneminden günümüze kalan yapılar, kiliseler bulunan şehir Gürcistan’nın en gözde şehirlerinden biri olmasının yanı sıra kendinizi Avrupa sokaklarında geziyormuş gibi hissettirecek bir havaya sahip.

BATUM’DA GEZİLECEK YERLER

1. AVRUPA MEYDANI

Şehrin merkez noktası olan Avrupa Meydanı en önemli simgesi olan elinde altın koyun postu bulunan Medea Heykeli ile klasik bir hava taşıyor. Batum’a oldukça pahalıya patlayan bu heykel Yunan mitolojisine gönderme yaparak turistlerin odak noktası haline gelmiş.

2. PİAZZA

İtalyanca’da meydan anlamına gelen Piazza Gürcistan’ın en güzel meydanlarından biri olarak biliniyor. İtalya’daki meydanlarla neredeyse tıpa tıp aynı benzerliği gösteriyor. Döşemesinde mozaikler kullanılan 5700 metrekarelik meydanın çevresi vitrayla donatılmış. Turistlerin gözde mekanı olan bu noktada bir çok cafe, otel, restoran bulunuyor. Meydan ayrıca büyük çaplı konserler için de kullanılıyor.


3. ST.NICHOLAS KİLİSESİ



Osmanlı zamanında bölgede yaşayan Rumlar tarafından yapılmış olan bu kilise padişaha hediye olarak sunulmuş. Dönemin padişahı çanların hiçbir zaman çalınmaması şartıyla kiliseye izin vermiş. Rumlar da söz verdikleri gibi kiliseye yerleştirilen çanı Osmanlı’nın Batum topraklarını kaybettiği zamana kadar hiç çalmamışlar. Geçmişten izler taşıyan bu kilise günümüzde Batum şehrinin ana kiliselerinden biri olarak ibadete açık.


4. ALİ&NİNO HEYKELİ



Kavuşamayan Müslüman ve Katolik aşıkların hikayesi anısına dikilen bu heykel 7 metre boyunda ve Tamar Kvesitadze imzası taşımakta. Akşam saatlerinden kırmızı-mavi rengine dönüşen bu heykeller birbirlerinin etrafında dönmelerine rağmen bir türlü kavuşamıyorlar.


5. TERS EV



Batum bir çok değişik mimariye ev sahipliği yapmakta olan bir şehir. Ters bir şekilde inşaa edilen bu ev ise turistler arasında epey ilgi çekiyor. İçinde görülecek çok şey olmamasına rağmen gidilip görülmeye değer bir nokta.

Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal