Bandırma'da Nereler Gezilir

Balıkesir'in ilçelerinden biri olan ve yazın turistler tarafında ziyaret edilen Bandırma'yı sizler için değerlendirdik. Bandırma'da gezilebilecek yerleri haberimizde bulabilirsiniz...

03.07.2020-15:11 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-15:06) Bandırma'da Nereler Gezilir

Bandırma Balıkesir’in muhteşem ilçelerinden biri. Ayrıca Balıkesir’in üçüncü büyük ilçelerinden biridir. Yaklaşık olarak 150 bin kişilik bir nüfusa sahiptir. Son yıllarda Türkiye’de oldukça fazla ziyaret edilen ilçelerden biri haline gelmiştir böylece. Türkiye’deki çok güzel Liman kentlerinden biridir Bandırma.

Bandırma’da nereler gezilir denildiğinde ise Manyas Kuş Cenneti Gölü, Atatürk parkı, Bandırma Arkeoloji Müzesi, Kyzikos Antik Kenti görülmesi gereken yerler arasında kesinlikle.

Bandırma tarihine bakıldığında ilk yerleşim tam olarak ne zaman bilinememektedir. Ancak milattan önce 8. ve 9. yüz yıllar arasında kurulduğu bilinmektedir. Buraya Türklerin ilk gelişi ise 1076 yılları arasında olmuştur. Ancak burası 1345 yılında yaşayan halkın hakimiyetinden çıkıp Osmanlı Devleti himayesine girmiştir. Bandırma kesinlikle gidilip görülmesi gereken yerlerden bu sebeplerden geçmişten bugüne çok uzun bir tarihe dayanmaktadır buradaki yaşam. Gidilip kültürünün görülmesi ve doğal güzelliklerinin mutlaka keşfedilmesi gerekli. Eğer gezip görmeyi sizde seviyorsanız bunu mutlaka değerlendirin.

Manyas Kuş Cenneti Gölü

Bandırma'da nereler gezilir denildiğinde Manyas kuş cenneti gölünden bahsetmeden geçmemek lazım. Bandırma Körfezine 15 km kadar uzaklıktadır Manyas Gölü. İlçenin muhteşem güzelliklerinden biridir ayrıca. Ayrıca Manyas Gölünün suyunun tatlı olması dolayısı ile de yüzmek için çoğu zaman tercih sebepleri arasında kalıyor. Suyun da hem çok fazla canlı barındırır ve aynı zamanda birçok kuş türüne de ev sahipliği yapar aynı zamanda.


Atatürk Parkı

Bu park yaşayan halkın çokça ziyaret ettiği ve aynı zaman da gidip piknik yaptıkları ve hoş vakit geçirdikleri bir yerdir. Aynı zamanda yeşilliği ve doğayı seviyorsanız kesinlikle gidip ziyaret etmeniz gereken yerlerden.

Bandırma Arkeoloji Müzesi

Bu müze Paşakent Mahallesi’nde yer almaktadır. Müzenin içerisinde ise teşhir salonu, konferans salonu ve kütüphane bulunmaktadır. Müze de sergilenenler arasında ise Roma ve Pers dönemine ait eserler sergilenmektedir. Ayrıca bu müzeyi pazartesi günleri dışında her gün gezmeniz de mümkündür.

Kyzikos Antik Kent

Erdek karayolunun üzerinde bulunur ve 10 km uzaklıktadır Erdeğe. Ayrıca bu dönemde Roma döneminden birçok eser bulunmakta ve eski kültürü fazlasıyla yansıtmaktadır. Eğer eski kültürleri gezmeyi, görmeyi seviyorsanız burası tam size göre olacak. Eski Roma kültürünü tatmak ve görmek istiyorsanız da mutlaka burayı gezip görmelisiniz. Bandırma’da nereler gezilir yazımıza devam ediyoruz.

Bandırma’da Ne Yenir?

Bandırma aynı zamanda bir liman kenti olduğu için de burada kesinlikle deniz ürünleri yemelisiniz. Ayrıca gittiğiniz mevsime göre de değişiklik gösteren deniz ürünlerini hem mevsiminde taze hem de çeşit çeşit bulabilmeniz mümkün. Bu sebeple Bandırma’ya yolunuz düşmüş ise mutlaka deniz ürünlerini tatmayı ihmal etmeyin. Ben deniz ürünleri yiyemiyorum diyenler için ise Bursa’ya olan yakınlığı ile iskender yiyebilir veya inegöl köfte de tercih edebilirsiniz. Bandırma’da nereler gezilir listenizde gezip görmeniz için gerekli her yeri sizin için ince detaylarına kadar araştırdık.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal