Bandırma Haftasonu Gidilecek Yerler

Bandırma, Marmara Bölgesi’nde bulunan Balıkesir’e bağlı en ünlü ilçelerden biridir. Buranın üçüncü büyük ilçesi olarak da bilinmektedir. Önemli bir limana sahiptir; özellikle, İstanbul’dan geliş gidişler için sıkça kullanılmaktadır.

07.07.2020-13:25 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:24) Bandırma Haftasonu Gidilecek Yerler

Bandırma haftasonu gidilecek yerler hususunda ulaşım yönünden de tercih edilen bir kıyı bölgesindedir.

Bandırma Nerededir?

Bandırma, Balıkesir’in kuzey bölgesinde bulunup, Bursa, Çanakkale yolu üzerinde de olduğu için buralara yakındır. İstanbul, Tekirdağ gibi şehirlerle denize kıyısı bağlamında bir yakınlığı mevcuttur. Marmara Denizi’nin de güney kısmını oluşturur.

Bandırmaya Ulaşım Nasıldır?

Bandırma haftasonu gidilecek yerler denilince, buraya ulaşım kaynaklarının da çok olduğu da görülmektedir. Özellikle, liman bölgesi hayli işlektir. Deniz otobüsleri de iş görmekte olup, trenle de buraya gidebilmenin rahatlığı sağlanmıştır. Karayolu ağları bakımından da merkezi konumdadır. Otobüs seferleri mevcuttur.

Bandırma’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Bandırma haftasonu gidilecek yerler denildiğinde, başta Susurluk bölgesinin görülmesi tavsiye edilir. Burası ayranıyla çok meşhurdur. Buz gibi bir ayran içilmesi tavsiye edilmekle birlikte, birçok konaklama tesisi de burada yer almaktadır.

Bandırma’da çok işlevsel plajlar da vardır. Kocakum ve Tanaça  mevkilerindeki plajlar tercih edilmektedir. Ayrıca, Erdek de Bandırma’ya yaklaşık yirmi dakika mesafede olduğu için, buraya da uğrama imkânı edinebilirsiniz.

Kapıdağ Yarımadası’nda da hem deniz turizmini, hem yürüyüşleri, hem bisiklet turlarını bir arada görmeniz olasıdır. Burada birçok şelale göreceğiniz gibi; bir de, Kirazlı Manastırı’na uğrayabilirsiniz.

Bandırma Arkeoloji Müzesi de ziyarete açık bir yerdir. Daskyleion Antik Kenti’nden çıkarılan kimi tarihi materyaller bu müzede sergilenmektedir.

Kuş Cenneti de Bandırma’nın sembollerinden biridir. Kızılçam ağaçlarının yoğunlukla nüfuz ettiği bu bölgede, kurbağalar, benekli kaplumbağalar, kimi su kuşları da bulunmakta olup, göç yolları anlamında da farklı türlerin üstündeki uçtukları, konakladıkları bir konumu teşkil eder.

Daskyleion Antik Kenti, Lidya krallığının hüküm sürdüğü, Gyges’in kral olduktan sonra ismini aldığı yerdir. Gyges/ Daskyleion’un kenti manasındaki kentte, Babil ürünü silindir mühürden Frigler’in yazılı belgelerine kadar birçok veri bulunmaktadır.

Diğer bir antik kent olan Kyzikos da, Bandırma körfezine ve Erdek’e yakın bir kesişme noktasında, Dolionlar’ın yaşadığı ve Kyzikos’un krallık ettiği bir yerleşkedir. Burada, ünlü Hadrianus Tapınağı da bulunmaktadır.

Bandırma haftasonu gidilecek yerler diye düşünüldüğünde, Bandırma Tren Garı’nı da görmeniz gezinize ilginç bir yön katacaktır. Hem trenle yolculuk yapmanın otantikliğini yaşayıp, hem de bu garın çevre bölgelerinde konaklama fırsatı da edinmeniz tatilinize renk katacaktır.

Bandırma’nın gizemli ve şirin bölgesi Edincik’e de uğrayabilirsiniz. Edincik, zeytinlikleri, zeytinleri, üzüm bağlarıyla meşhur bir tatil gezi beldesidir. Şeker pembesi, uçuk mavi ,güneş sarısı boyanan tarihi cumbalı, ahşap evlerini görmeniz sizi rahatlatacağı gibi, 650 yaşını deviren koca Süleyman Paşa Çınarı’nı da görme fırsatı elde edebilirsiniz.

Bandırma merkezde yer alan Haydar Çavuş Camisi’ni de ziyaret edebilirsiniz. 19. yüzyılda yaptırılan bu cami, çıkan yangından sonra, neoklasik bir restorasyonla yeniden ziyaretçilerle bir araya getirilmiştir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal