Balkan Turu

Balkanlar'da bulunmadıysanız Avrupa'yı gerçekten deneyimlemediniz. Avrupa'nın bu bölgesi kültür, dil, mutfak ve insanlar açısından eşsizdir. Avrupa'nın herhangi bir yerinde bulunmuş olabilirsiniz, bu ziyaret etmenizi daha da eğlenceli hale getirecektir.

07.07.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-13:02) Balkan Turu

Balkanlar, Avrupa'da Balkan yarımadasını işgal eden coğrafi bir bölgedir. Adriyatik Denizi ve Karadeniz arasında sıkışan Balkan ülkeleri olarak en çok karakterize edilen ülkeler şunlardır: Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya.

Balkanlarda Gezilebilecek En İyi Yerler

Oradea, Romanya

Oradea, tüm Romanya'nın ve muhtemelen tüm Balkanların en sevdiğimiz yerlerinden biri olacaktır. Macaristan sınırından çok uzakta değildir, bu yüzden Avusturya-Macaristan zamanlarının mimari etkileri şehrin her yerinde görebilirsiniz. Oradea’da küçük bir kasaba cazibesi var ama yapacak çok şey bulacaksınız. Şehrin göbeğindeki yaya bölgesi, bir kahveyi 2 dolardan daha düşük bir fiyata satmaktadır. Büyüleyici dükkanlar ve kafelerle çevrilidir.

Cazibesine ve güzelliğine rağmen, Oradea genellikle turistler tarafından göz ardı edilir, bu nedenle en güzel Romanya şehirlerinden biridir. Sakince zaman geçirmenin tadını çıkarmak için mükemmel bir yerdir.

Hırvatistan'daki Krka Ulusal Parkı

Tüm Hırvatistan'daki en popüler milli parklardan biridir ve nedenini anlamak kolaydır. Park, Adriyatik Denizi'ne 10km’den daha kısa bir mesafeden başlıyor, kristal berraklıkta sulara sahiptir ve dağların arasındadır.

İki büyük kıyı kenti Zadar ve Split'in yaklaşık yarısı kadardır, yani her iki şehirden de parka iki saatten daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Birçok popüler turistik mekan gibi, Krka gittiğiniz zamana bağlı olarak çok kalabalık olabilir. Erken saatleri tercih etmek en iyisidir ve mümkünse ağustos ayında en yoğun turizm sezonunun kapanmasından sonra gitmeye çalışın.

Filibe, Bulgaristan

Balkanlar'da ziyaret ettiğiniz en güzel yerlerden birisi Filibe olacaktır. Bulgaristan'ın en büyük ikinci şehri, antik çağlara dayanan bir tarihe sahiptir ve dünyanın en eski şehirlerinden biri olarak kabul edilir. Tarih boyunca Plovdiv çeşitli gruplar tarafından yönetiliyordu. Romalılar, Hunlar, Osmanlılar ve Komünistler bir süre sonra kenti terk ettiler. Bugün Plovdiv kendini canlandırıyor, tarihini yerli halka ve turistlere gururla gösteriyor. Artık mahalleler, sanatçılar, hipster’lar ve şaşırtıcı restoranlar için bir sığınak haline gelmiştir.

Yüz yıl önce Osmanlı tüccarlarına ait evleri olan Eski Kent mahallesini ziyaret ederek zamanda geri adım atmak da mümkündür.

Mostar, Bosna

Mostar, şehrin her iki tarafını birbirine bağlamak için zümrüt yeşili Neretva Nehri'ni geçen ikonik Stari Most köprüsü ile ünlüdür. Şehir dağlarla çevrilidir ve muhteşem Osmanlı mimarisine sahiptir, bu yüzden bir kafede Bosnalı kahvesini yudumlarken ve dünyayı izlerken sadece derin bir nefes alın.

Mostar'ın inanılmaz derecede uygun fiyatlı harika bir gece hayatı vardır. Ziyaret etmek için birçok modern bar ve kafe bulunmaktadır, ancak ziyaret etmek için en iyi yerlerin nehre bakan yerler olduğundan emin olmalısınız. J

Tabii ki, ünlü Bosna yemeği, pide ve çiğ soğan ile servis edilen Boşnak köftesini (Cevapi) denemeden Balkan Turu yapılan hiçbir gezi tamamlanmış sayılmaz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal