Balıkesir Haftasonu Gidilecek Yerler

Bir kısmı Marmara Bölgesi’nde, bir kısmı Ege Bölgesi’nde yer alan Balıkesir, her iki bölgeye de kıyısı bulunan bir kesişim noktasındadır. Ama, aslen Marmara Bölgesi’ne bağlı şekilde bilinir.

07.07.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:45) Balıkesir Haftasonu Gidilecek Yerler

Şehir Yunanistan’daki Midilli Adası’na da yakın olup, birçok tarihi beyliğin ve devletin idaresine girmenin verdiği tarihsel alt yapıyla, her kültürü içinde barındırmaktadır. Bu yüzden, Balıkesir haftasonu gidilecek yerler bağlamında, tercih sebebi tutulacak şehirlerden biridir.

Balıkesir Nerededir?

Balıkesir; Bursa, Çanakkale, Kütahya, İzmir, Manisa şehirleriyle de komşudur.

Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, İvrindi, Manyas, Susurluk gibi kimi ilçeleriyle de bilinmektedir.

Balıkesir haftasonu gidilecek yerler denildiğinde, birçok ilçesinde de keşfedilesi alanlar bulunabilir.

Balıkesir’e Ulaşım Nasıldır?

Balıkesir’e şehir içinden ve şehir dışında birçok ulaşım mümkündür. Şehir dışından Bandırma üstünden feribotla buraya kolayca geçilebilmektedir. Örneğin, İstanbul’dan Bandırma’ya yol 2,5 saat sürmektedir. İstanbul-Balıkesir arası otobüsle 5 saat kadar sürmektedir. Bu mesafe Çanakkale’yle 3 saate düşmektedir. Çevre illerden Balıkesir’e ulaşım kolaydır.

Şehir içindeyse BTT (Balıkesir Toplu Taşıma) kullanıldığı gibi, bunun için Balkart edinmek yeterlidir. Ayrıca, yazlık mekânlara minibüsle ulaşım sağlandığı gibi; yazın koylar arasında tekne turları da düzenlenmekte, tekne de kiralanabilmektedir.

Balıkesir haftasonu gidilecek yerler, özelikle şehir içi merkezlerde daha kolay olabilmektedir.

Balıkesir’de Haftasonu Nereler Gezilebilir?

Balıkesir her zevke göre çeşitlilik barındıran bir şehir olduğundan, burada gezilecek yer bulmakta hiç zorlanmazsınız.

Balıkesir haftasonu gidilecek yerler denildiğinde, aşağıdaki bölgeleri ziyaret etmeniz mümkündür:

*Ayvalık – Şeytan Sofrası Ve Adalar

Büyük bir tepenin üstünde bulunan Şeytan Sofrası, adeta bir sofra tepsisini andırdığı ve ortasında da genişçe bir işaret bulundurduğu için, Şeytan’la anılmaktadır. İnsanlar buraya gelip, dilek tutup, para attıkları gibi; tepeden manzarayı da seyretmektedirler. Midilli Adası da buradan görülebilmektedir.

*Kazdağı Millî Parkı

Kazdağı, Balıkesir’e gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken en temel yerlerden biridir. Burada bol oksijen, açık alanlar, kamp yerleri bulunmakta olup, Millî Park da gezilebilmektedir.

*Değirmen Boğazı Tabiat Parkı

Gezilecek, piknik yapılacak yerlerden biri olup, ailecek de gönül rahatlığıyla ziyaret edilebilir. Doğal yaşam alanlarıyla birlikte, içinde oyun parkları, lokantalar, kır gazinosu bile vardır.

*Antandros Antik Kenti

M.Ö 10. yüzyılda kurulan bu antik kentte, dünyanın ilk güzellik yarışması da yapılmıştır. Mozaikleriyle, tarihi kalıntılarıyla ve 800 yaşındaki zeytin ağacıyla sizi büyüleyecektir.

*Sarımsaklı Badavut

Ayvalık, İstanbul’la arasındaki mesafenin kısalığından ötürü bir gezi mekânı olarak tercih edilirken, burada bulunan Sarımsaklı Badavut da merkezden uzak koylarıyla, denize girebileceğiniz güvenli bir plajdır.

*Balıkesir Merkez’de Görülebilecek Yerler

Balıkesir, ilçeleriyle ve tatil beldeleriyle olduğu kadar, merkeziyle de gezilmeye layık bir şehirdir.

Yıldırım Camisi- En eski Osmanlı yapılarından biridir. 14. Yüzyılda Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılmıştır. Medresesi ve külliyesi bulunmaktadır.

İlk Kurşun Tepesi- Cumhuriyet döneminde düşmana ilk kurşunun atıldığı tepe, 1919 senesini anlamanız, geçmişimizi ruhuyla hissetmeniz adına uğrayabileceğiniz özel bir yerdir.

Saat Kulesi- Koca Saat denilen saat merkezin gözbebeklerinden biridir. 19. yüzyılda yaptırılmıştır ve şehirdekiler için manevi değere sahiptir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal