Balıkesir Günübirlik Gidilecek Yerler

İç turizmde en çok merak edilen ve gidilmek istenen Balıkesir'i sizler için derledik. Balıkesir'de günübirlik gidilecek yerleri ve Balıkesir ile ilgili bilgileri haberimizde bulabilirsiniz...

03.07.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:55) Balıkesir Günübirlik Gidilecek Yerler

Balıkesir, hem Ege Bölgesi’ne hem Marmara Bölgesi’ne dahil olan, iki tarafa da kıyısı bulunan bir şehirdir. Denize kıyısı olduğu için, birçok turist için de günübirliktercihler arasına girmektedir.

Balıkesir’e Ulaşım Nasıldır?

Balıkesir günübirlikgidilecek yerler bakımından oldukça zengin bir havzaya sahiptir. Balıkesir denilince, ilk akla gelen yerlerden biri Ayvalık’tır.

Ayrıca, kıyı şeridinde, Ayvalık’la birlikte Ege Bölgesi’ne bakan kısımda, Gömeç, Burhaniye, Edremit bulunur. Marmara Bölgesi kısmında da Bandırma büyük öneme sahiptir.

Buraya günübirlikturlar yahut geziler dahilinde katılmak için, nereden ulaşım sağlayacağınız çok önemlidir. İzmir, Muğla, Manisa, Kütahya, Bursa, Çanakkale hattı üstünden buraya ulaşım hayli kolaydır. Ortalama 2 saatlik bir yol gidilir.

Balıkesir’de Günübirlik Gezi Nasıl Yapılır?

Balıkesir günübirlikgidilecek yerler denildiğinde, akla ilk gelen yerler sırasıyla şunlardır:

*Kazdağı Millî Parkı
Bu park, Balıkesir’in tarihsel noktalarından biridir. Keza, tarihin de kalbinin attığı noktalardan birinden bahsediyoruz. Birçok antik kente ev sahipliği yapmış bölgede, ayrıca çeşitli kuşları görebileceğiniz, sakin bir ortam mevcuttur. Kazdağı Millî Parkı büyük bir oksijen deposudur. Gezi, çadırla konaklama vb. kısa tatiller için idealdir. Etraf ağaçlarla doludur. Kızılçamlarla doludur.

*Şeytan Sofrası Ve Adalar
Ayvalık’a bağlı bölge, bir tepenin üstündedir. Boydan boya denizi görür. Ayvalık’ın irili ufaklı bütün adaları gözünüzün önüne adeta bir peyzaj harikası gibi dizilirken, Midilli Adası’nı da görme olasılığı elde edersiniz. Şeytanın adının geçmesinin sebebi ise, orada bulunan bir birikintinin ortasında lav şeklinde bir yuvarlağın oluşmasına inanılmasıdır. O yuvarlağa sofra denilmektedir. Oraya para atılıp, dilek dilenmektedir.

*Kuş Cenneti
Bahar döneminde hareketli olan bu bölge, kuşların uğrak yeridir. Göl ve onun kenarındaki sazlıklar inanılmaz görüntüler oluşturur. Doğa harikası bir yerdir.

*Hasan Boğuldu (Sütüven Şelalesi)
Edremit’e doğru çıkan yolun üstünde bulunan Hasan Boğuldu (Sütüven Şelalesi) bir mesire yeridir. Orada ferahlatıcı bir şelale bulunmaktadır. Serin havasıyla, ağaçlık alanlarıyla, şehirden kaçış yerlerinden biridir.

*Antandros Antik Kenti
Balıkesir günübirlikgidilecek yerler denilince, doğal güzelliklerle birlikte, tarihsel güzellikler de burada bulunmaktadır. Bunların başında, ünlü bilge Homeros’un ‘‘İlyada’’ eserinde de geçen Atandros Antik Kenti gelmektedir. M.Ö 1800’lü yıllara doğru giden kentin geçmişi, önemli arkeolojik verilerin de barındığı kentte gizlidir. Buraya gittiğinizde, Roma dönemine ait heybetli bir taban mozaiğiyle karşılaşırsınız.

Balıkesir’e günübirlikGezi Yapmak Size Nasıl Bir Katkı Sağlar?

Balıkesir, doğal, tarihi ve kültürel yönden zengin bir bölgedir. Buraya gitmişken, Kazdağları’nı görmeniz gerekmektedir. Çünkü, burası şehrin sembolik yerlerinden biridir. Eski adı İda Dağı olan Kazdağları, oksijenin en bol olduğu, yemyeşil bölgelerden biridir. İda Dağı’nda Zeus adlı mitolojik karakterin yaşadığına inanılır.

Ayrıca, kendisine iftira atılan sarı saçlı bir kızın kabuğuna çekildiği ve çevredeki kazları beslediğine inanılan Sarıkız Tepesi buradadır. Ayrıca, hüzünlü bir aşk hikâyesini anlatan Hasanboğuldu Gölü de buradadır; sevdiği kıza kavuşamayan Hasan’ın sırtında kilolarca tuzu karşıya geçirirken boğulduğunu anlatır. Kızın da onun yokluğuna dayanamayarak intihar ettiği belirtilir.

Tüm bu güzel ve mitolojik yerleri gezmek sizi hem dinlendirecek hem de kültürlendirecektir. Deniz, tarih, mitoloji, yeşil alan bereketiyle Balıkesir günübirlikgidilecek yerler bakımından zengindir. Sizleri kısacık anlarınızın tadını çıkarmanız bağlamında da olsa, heyecanla beklemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal