Bali’de Gezilecek Doğal Güzellikler

Endonezya’da yer alan Bali, doğal güzellikleriyle tatil için turistlerin gözde yerlerin başında gelmekte. Peki Bali’de gezilecek doğal güzellikler hangileri? İşte detaylar…

15.06.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-16:21) Bali’de Gezilecek Doğal Güzellikler

Bali, 4.5 milyonu aşkın nüfusuyla Endonezya bölgesinin görkemine katılan Küçük Sunda Adaları’ndan biridir. Pek çok kişinin Bali’ye gidip orada yaşamak üzerine kurduğu hayallere tanıdıksınızdır. Gerçekten de hayalleri süsleyecek muhteşem bu ada, evli çiftlerin balayı için seçtiği ilk adres. Yalnız gezmekten keyif alanlara müjde, Bali’ye damsız girilebilir. Huzurlu ortamın verdiği ahenkle yoga ve meditasyon yapmak isteyenler için dünyada eşi olmayan cennet gibi ada doğrusu. Yoga kitlerinizi hazırlayın, gidiyoruz!

1. ULUWATU TAPINAĞI

Uçurumun hemen yanında inşa edilmiş Uluwatu Tapınağı bir Hindu tapınağıdır. Tapınak içerisinde yiyecek ve içecek satışı mevcut değil; bu yüzden ihtiyacınız olan şeyleri yanınızda götürmeniz tavsiye edilir. Tapınağın hemen girişinde tüm ziyaretçilere Hinduizmin sembolü olan turuncu bir örtü veriliyor, bu örtünün takılması ibadet yerine olan saygıyı göstermektedir. Tapınak etrafı oldukça yoğun ağaçlarla kaplanmış ve ağaçlar arasında da maymunlar daldan dala atlamaktadır. Afacan maymunlara cüzdan ve telefonunuzu kaptırmak istemiyorsanız, eşyalarınızın güvenliğini sağladığınızdan emin olun. Polis size yardımcı olamayacağı için başınızın çaresine bakmak zorundasınız. Esenlikle kalın!

2. SACRED MONKEY FOREST SANCTUARY

Maymunlardan söz açılmışken Scred Monkey Forest Sanctuary’i anmazsak olmazdı. Bu orman inanılmaz bir biçimde dizayn edilmiş, doğanın yapısı bozulmadan ince eleyip sık dokunmuştur. Yemyeşil ağaçların üstünde daldan dala zıplayan maymunları gördükçe animasyon filmindeymişsiniz gibi hissetmeniz çok normal fakat burada her şey 0 gerçek. Elinizde yiyecek türü bir şey varsa saniyeler içinde yok olduğunu görebilirsiniz. Bu maymunlar ne düşünceli, kilo almanızı hiç istemiyorlar değil mi? Özellikle çocuklarınızın bayılacağı bu doğal güzellik, ilk bakışta gözünüzü korkutsa da; ev sahibi maymunların samimi ve arkadaş canlısı yaklaşımları karşısında tüm kötü düşünceler uçup gidecektir. Cüzdan ve telefon konusunda bu bölgede 2 kat daha dikkatli olmanız tavsiye edilir, dedik ya maymunlar çok arkadaş canlısı; “senin malın benim malım kardeş” diyerek uzaklaştıklarında el sallamaktan başka yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor. Bu gerilimli, bir o kadar da eğlenceli yolculuğu çok seveceksiniz. Aman dikkat!

3. GOA GAJAH

Girişinde yer alan fil motifinden dolayı Fil Mağarası olarak adlandırılan bu antik mağara, aynı zamanda kilise olarak da bilinmektedir. Mağaranın içerisi biraz ürkütücü ve serin olmasıyla bilinir. Anlatılan hikayelerden ve efsanelerden mi bilinmez, mağarayı ziyaret eden kişiler içeride uhrevi bir güç noktasının bulunduğuna inanmaktadır. Hatta bazı inançlar öyle kuvvetli ki yerel halk, mağara içerisinde tanrı Shiva’nın sesini duyabileceklerini düşünmektedirler. Mağaranın doğal yapısı, insan elinin değmesiyle şekillendirilmiş olup; fil figürü suni olmasının yanında oldukça gerçekçi bir izlenim vermektedir. Mağaranın hemen aşağısında balıkların bulunduğu bir gölet de bulunmaktadır. Mistik inançlarınız var ise, bu mağaranın gözünüzden kaçmayacağına emin olabiliriz. İyi yolculuklar!

4. AIR PANAS BANJAR HOT SPRING

Seyahatinizi tamamladınız, dinlenmeye mi ihtiyaç duyuyorsunuz? O zaman Air Panas Banjar kaplıcaları hizmetinize amade. İçerisinde bulunan ılık, soğuk ve sıcak havuzlarıyla hem dinlenecek hem de rahatlayacaksınız. Kaplıcanın restoranında güzelce bir yemek de sizi beklemektedir. Şimdiden afiyet olsun, huzurlu ve mutlu yolculuklar dileriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal