Angola Vize İşlemleri

Resmi adı Angola Cumhuriyeti olan Angola ülkesi Afrikanın güney batısında yer alır. Portekiz sömürgesinde uzun yıllar geçiren Angola bağımsızlığını ilan etmesinin ardından 18 bölüme ayrılarak kendi yönetim şeklini kurmuştur.

17.07.2020-14:02 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-14:00) Angola Vize İşlemleri

Başkenti Laguna olan ülkenin resmi dili Portekizcedir. Portekizce dilinin başkent Laguna'da konuşulduğunu diğer bölgelerde yerel dillerin konuşulduğunu söylemek mümkün. Güneyinde Namibya, Kuzeydoğusunda Kongo Demokratik Cumhuriyeti, doğusunda Zambiya bulunmaktadır. Batısında Atlas Okyanusu yer almaktadır. Kalan kısım ise yerel dinlere inanmaktadır. Ekim 2013 yılında Angola Hükümeti İslam dininin yasa dışı bir din olduğu konusunda açıklamalarda bulunmuştur. İslam ile alakalı her şeyi yasaklamış, camileri yıkmışlardır. Tropikal iklime sahiptir. Sahip olduğu alan bakımından dünyanın en büyük 23. Ülkesi olmuştur.

Angola'da geçerli olan vize türleri nelerdir ?

Angola turist vize, Angola ticari vize ve Angola özel ziyaret vizesi olarak 3 türden oluşuyor.

Angola Ülkesi vize istiyor mu ?

Angola ülkesi vize talep ettiği ülkeler arasında Türkiye Cumhuriyeti de yer almaktadır. Angola Ülkesine gelmek isteyen Türk vatandaşlarının Angola vizesine ihtiyaçları vardır.

Angola'nın vize istediği ülkeler

Angola' ya girmek için vize gerekliliği bulunmayan ülkelerin vatandaşları normal pasaportla ülkeye giriş saylayabilecekler. Botsvana, Mozambik, Yeşil Burun Adaları, Mauritius, Namibya, Ruanda, Seyşeller, Güney Afrika, Singapur, Zambiya, Zimbabve ülkeleri olarak belirlenmiştir.

Angola vize işlemleri

Angola'nın 3 tür vizesi bulunuyor. Bunlar Angola turist vize, Angola ticari vize ve Angola özel ziyaret vizeleridir. Alacağınız vize türüne göre istenilen evraklarda değişiklikler olabilmektedir. Angola turistik vize işlemleri; Angola turistik vizesi ülkeye gezmek için kısa süreli giriş çıkış yaparken kullanılacak vize türüdür. Angola'nın turistik vize süresi en fazla 90 gündür. Ülkeyi ilk defa ziyaret edecekler için bu süre daha kısaltılmaktadır. Bireysel vize işlemleri için başvurabileceğiniz tek yer Angola Ankara Büyükelçiliğidir. Vize başvurusunda bulunacaksanız başvurudan önce mutlaka sarı humma aşıları vurulmanız mecburidir. Angola vize başvurusu yaparken istenen evraklar 2 fotoğraf (son 3 ay içinde çekilmiş ), başvuru formu, pasaport, adli sicil belgesi, Angola vize talep dilekçesi, banka hesap kartı, aşı kartı, istenmektedir. Vize başvurusunda bulunacakların pasaportlarının en az 6 ay geçerlilik süresi mevcuttur. Türkiye cumhuriyeti vatandaşından vize başvurusunda parmak izi isteyen tek ülkedir.

Angola ticari vize işlemleri için gerekli belgeler; başvuru formu, 2 fotoğraf ( son 3 ayda çekilmiş) , Angola'dan ticari davet mektubu, pasaport, davet eden firma yetkilisine ait kimlik fotokopisi, Şirket anketli kâğıdına kaşe ve imzalı vize talep dilekçesi, şirket imza sirküleri fotokopisi, faaliyet ve oda sicil belgesi, vergi levha fotokopisi, SGK işe giriş belgesi, son 3 aylık maaş çizelgesi, Şirketin banka hesap dökümü, otel ve uçak rezervasyonu, aşı kartı gerekmektedir.

Angola vize ücretleri

Tek girişlik 100$, çok girişli vize için 200$ gibi fiyatlardadır. bu fiyatlar her yıl değişiklik göstermektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal