Amanos Dağlarının 'Nazar Boncuğu' Göleti Büyülüyor

Hatay'da Amanos Dağlarındaki gölet, görüntüsüyle ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor. Kuş bakışıyla bakıldığında nazar boncuğunu andıran yangın göleti, görenlerin ilgisini cezbediyor.

30.09.2020-17:19 - (Son Güncelleme: 30.09.2020-17:15) Amanos Dağlarının 'Nazar Boncuğu' Göleti Büyülüyor

Hatay'da, Amanos Dağlarında bulunan ve kuş bakışıyla nazar boncuğunu andıran yangın göleti, ilgi odağı oluyor.

Erzin ilçesinde, orman yangınlarını söndürme amacıyla oluşturulan yaklaşık 25 metre çapa ve 3 metre derinliğe sahip yangın göleti, çam ormanının ortasındaki görüntüsüyle 'doğanın gözü' olarak ifade ediliyor.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Nazar boncuğunu andıran görüntüsüyle adeta görsel şölen sunan gölet, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekerek uğrak yeri haline geldi.

Bölge sorumlusu Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, göletin ziyaretçilerin son derece ilgisini çektiğini ifade etti.

Görüntüsünü 'nazar boncuğu' ya da 'doğanın gözü' olarak adlandırdıklarını aktaran Ketmen, şu açıklamalarda bulundu:

'Gerçekten de çok ilginç ve güzel bir görüntüsü var. Doğaseverlerin de ilgiyle takip ettiği, gelip etrafında çayını kahvesini içtiği, fotoğrafını çektiği bir bölge. Yukarıdan bakıldığında içindeki renkleri bakımından adeta bir nazar boncuğunu görüyorsunuz. Bu göletimiz amatör drone çekimi yapanların da uğrak yeri sayılır. Fotoğraflarını sosyal medyada da sık sık görürüz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal