Almanya Vize İşlemleri

Üçüncü ülke vatandaşları genellikle Federal Almanya Cumhuriyeti'ne giriş için vize ister. Vatandaşların AB- Devletler ve Avrupa Topluluğunun, Vize Yönetmeliği ile 180 günden 90 güne kadar kısa süreli konaklamalar için vize şartını kaldırdığı diğer devletler.

07.07.2020-12:17 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:15) Almanya Vize İşlemleri

Vize verilmesinden Federal Almanya Cumhuriyeti büyükelçilikleri ve konsoloslukları (diplomatik misyonlar) sorumludur.

Bölgesinde normalde ikamet ettiğiniz veya size en yakın olan konsolosluk vize başvurusunun işleme konulmasından yerel olarak sorumludur.

Bölgenizdeki tek veya ana seyahat hedefinizin bulunduğu Schengen ülkesinin diplomatik misyonunun sorumlu olduğunu lütfen unutmayın. Özellikle Almanya'ya seyahat etmek istiyorsanız, Almanya vize başvurusu bir Alman diplomatik kuruluna sunulur. Federal Dışişleri Bakanlığı'nın genel merkezi, bireysel vize başvuruları kararına genellikle dahil değildir.

Vize Türleri - Hangi Vizeye İhtiyacım Var?

Hangi vizeye başvurmanız gerektiği, seyahatin amacına ve planlanan kalış süresine bağlıdır.

Prensip olarak, 90 güne kadar konaklamalar için Schengen vizesine başvurursunuz.

Daha uzun süreli konaklamalar için ulusal vize başvurusu yapın.

Vize ücretleri - Vize için başvurmanın maliyeti nedir?

İşlem ücreti Schengen vizeleri için genellikle 80 Euro’dur, ulusal vizeler için 75 Euro'dur (uzun süreli konaklamalarda).

Vize süreci ne kadar sürer?    

Schengen vizeleri

Kural olarak, yurtdışındaki diplomatik misyonların kısa süreli vize başvurusuna karar vermesi 14 iş günü kadar sürebilir. Yoğun seyahat zamanlarında diplomatik göreve başvurunun yapılmasından önce bekleme süreleri olabilir. Altı aya kadar ve genellikle planlanan seyahatten en fazla 15 gün önce vize için başvurabilirsiniz, ancak önceden randevu alıp bu işlemi hızlandırmanın farklı yolları da mevcuttur.

Ulusal vizeler

Kendiniz için daha uzun süreli kalmaya hak isteyen bir vize için başvurursanız, kalış amacına bağlı olarak birkaç ay beklemeniz gerekebilir.

Başvuru Şartları nedir?

Schengen Vizeleri

Prensip olarak, vize başvurusunu bizzat diplomatik göreve ya da ikamet yerinizdeki sorumlu başvuru merkezine sunmalısınız. Son 59 ay içinde Schengen vizesine başvurmak için zaten parmak iziniz varsa, muhtemelen tekrar şahsen gitmeniz gerekmeyecektir.

Zaman alan ek taleplerden kaçınmak için, seyahat başlamadan önce vizeye başvururken sunulacak gereksinimler ve belgeler hakkında kendinizi zamanında bilgilendirmelisiniz.

Ulusal Vizeler

Prensip olarak, vize başvurusunu bizzat diplomatik göreve ya da ikamet yerinizdeki sorumlu başvuru merkezine sunmalısınız.

Çalışma Vizeleri

Almanya'daki bir işverenden özel bir iş teklifiniz varsa çalışmanıza izin vermesi olasıdır. Bu, ilgili mesleklerde istihdamın mümkün olduğu anlamına gelir.

Almanya’da çalışmaya başladıktan sonra Almanya'da istenen faaliyetle en az 45.540 avro (2020'de) brüt maaş almanız veya yeterli bir emekli aylığınız olduğunu kanıtlamanız gerekir.

Zaman alan ek taleplerden kaçınmak için, seyahat başlamadan önce vizeye başvururken sunulacak gereksinimler ve belgeler hakkında kendinizi zamanında bilgilendirmelisiniz.

Formu, yurtdışındaki ilgili diplomatik misyondan (yerel dilde) ücretsiz olarak alacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal