Almanya Turu

Almanya, yüzlerce orta çağ kaleleri, kiliseleri, fotoğrafik köyleri, Pazar kasaları ve öğrenme kültürünün en büyük ülkelerinden biridir.

22.06.2020-12:56 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-12:59) Almanya Turu

Almanya, çok çeşitli manzaraları kapsamaktadır: güneyin yüksek, dik dağları; kuzeyin kumlu, yuvarlanan ovaları; kentleşmiş batının ormanlık tepeleri ve tarımsal doğu ovaları ile II. Dünya Savaşı2nın küllerinden doğmuş ve onlarca yıl süren bölünmeden sonra, yeniden birleşmiş bir ülkedir.

Almanya seyahatlerinin en önemli yayın merkezlerinden; Her biri, doğal güzelliği, tarihi, kültürü ve mutfağı (ünlü şarapları ve biraları dahil) tarafından her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ülkeye getiren Almanya'nın gelişen turizm ekonomisinin merkezidir. Almanya adı uzun zamandır belirli bir yeri değil, binlerce yıldır Alpler'in kuzey batı Avrupa'nın büyük bir kısmında sallanan Cermen konuşan halkların gevşek ve akıcı yönetimini tanımladı.

Almanya Turunuzda Görmeniz Gereken Tarihi Yerler;

Romalılar, Kutsal Roma İmparatorluğu'nun merkezi ve 20. yüzyıl çatışmasının odak noktası olan eski Cermen kabilelerinin evi olan Almanya, bugünün tarihi yerlerine yansıyan farklı bir ulustur.

Bugün Almanya'da ziyaret edilecek çok iyi kültürel cazibe merkezleri bulunmaktadır. Ve en iyileri arasında Brandenburg Kapısı, Trier İmparatorluk Hamamları ve Berlin Duvarı var. Diğer popüler yerler arasında Schwerin Kalesi, Berliner Dom ve Reichstag yer almaktadır.

Brandenburg Kapısı: Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, Roma'nın zafer tanrıçası Victoria'nın dramatik tasviri ve atlı bir araba sürmek de dahil olmak üzere Brandenburg Kapısı'nı ve süslü oymalarını görmeye geliyorlar.

Trier İmparatorluk Hamamları: Trier, başlangıçta MÖ 15 civarında kurulmuş ve Augusta Treverorum olarak adlandırılan bir Roma şehriydi. 306'dan itibaren Konstantin, İmparatorluk Tier Hamamlarının bir parçası olduğu şehrin kitlesel bir gelişimine başladı.

Berlin Duvarı: Berlin Duvarı, Almanya'daki tüm tarihi alanların en ikonikleri arasındadır. Doğu ve Batı Berlin arasında 87 mil uzunluğunda bir beton bariyer, Soğuk Savaş'ın sembolü ve doğu-batı Avrupa arasında sözde 'Demir Perde' nin bir uygulaması haline gelmiştir. Berlin Duvarı'nın çöküşü 9 Kasım 1989'da meydana geldi ve duvar, takip eden gün ve haftalarda neredeyse tamamen yıkılmıştı. Duvarın çok az bir kısmı halen durmaktadır. En büyük, 1.3 kilometrelik bölüm, açık hava East Side Gallery'de sergiye sunulmuştur.

Ek olarak; Bruhl Sarayı, Schwerin Kalesi, Reichstag, Köln Katedrali, Konstantin Bazilikası, Solucan Katedrali gibi yerlerde Almanya turunuzda mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır.

Almanya gezinizde görmeniz gereken doğal güzellikler;

Almanya’nın Doğa Harikaları

-Saksonlar

-Blautopf Gölü

-Lüneburg Heath

-Tebeşir Kayalıkları

-Helgoland üzerinde Lange Anna’yı Almanya tur rehberinize ekleyebilirsiniz.

Almanya gezinizde mutlaka tatmanız gereken meşhur yemekler;

Almanya'nın kırsal kökenlerini ve coğrafyasını yansıtan uzun bir mutfak tarihi vardır. Yıllar geçtikçe, Alman yemekleri yüzyıllarca süren sosyal ve politik değişim yoluyla ulusal bir mutfak olarak gelişmiştir. Her bölgenin kendine özgü ve farklı bir tadı vardır.

Geleneksel Alman yemekleri oldukça ağır ve zengindir. Her öğlen ve akşam yemeğinde, genellikle kahvaltıda et olacaktır. Almanya gezinizde tatmanız gereken birçok yiyecek ve içecek çeşidi bulunmaktadır.

Almanya’nın meşhur yemeklerine örnekler şunlardır;

- Sauerbraten (Rozbif Yahni)

- Schweinshaxe (Domuz Mafsalı)

- Rinderroulade (Dana Rulo)

- Şnitzel (Ekmekli Pirzola)

- Hasenpfeffer (Tavşan Güveç) ve Alman Biraları, Almanya’nın en gözde lezzetleri arasındadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal