Almanya Seyahatinde Mutlaka Yemeniz Gereken Yemekler!

Almanya’da ne yenir? Almanya’nın nesi meşhur? Almanya seyahati öncesinde bu soruların cevabını merak ediyorsanız bu haberimiz tam size göre. İşte Almaya seyahatinde mutlaka yemeniz gereken 7 yemek…

14.02.2020-14:09 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-14:05) Almanya Seyahatinde Mutlaka Yemeniz Gereken Yemekler!

Almanya seyahatinde mutlaka tatmanız gereken, Almanya’ya özgü olan birkaç lezzeti sizin için bir araya getirdik. İşte Almanya seyahatinde mutlaka yemeniz gereken yemekler…

Bratkartoffeln

Haşlanmış patateslerin ince ince dilimlenip pastırma ve soğanla bir araya getirilmesi sonucunda oluşan lezzetli bir patates yemeğidir.

Brezel

Hafif ve lezzetli bir atıştırmalık olan bu beyaz simit un ve maya ile birlikte yapılmaktadır. Bazı restoranlarda yanında soğuk et veya peynir dilimleyerek de servis ediliyor.

Flammkuchen

İncecik açılmış bir hamur üzerine sıralanan çeşitli malzemelerle yapılan Flammkuchen hem olduk ça doyurucudur hem de gezinize devam edebilmenizi sağlayan bir enerji deposudur.

Maultaschen

Maultaschen, mantıya benzeyen enfes bir yemektir. Fakat alışık olduğumuz mantı lezzetine göre iç harcı için çok daha fazla malzeme kullanılıyor ve boyutu biraz daha büyüktür. Yağda kızartılan bu lezzetin sebzeli ve etli seçenekleri de mevcuttur.

Rote Grütze

Almanya’da yiyebileceğiniz en iyi atlı Rote Grütze’dir.  Ahududu, çilek ve vişne gibi kırmızı meyveleri bir araya getirip kremayla buluşturan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.

Spätzle

Almanya’da en çok tüketilen yemekler arasında gelen Spätzle, Almanya’nın nadir etsiz yemeklerinden biridir. Yumurtalı erişte, genellikle peynir ve soğanla servis edilir.

Schwarzbrot

Almanya’nın simgesi haline gelmiş dünyaca ünlü Schwarzbrot ekmeği, 24 saat pişme süresi sahiptir ve arpa unundan yapılır. İçerisine bol ay çekirdeği ya da isteğe bağlı olarak ceviz de eklenebiliyor.

Son Dakika Seyahat Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal