Alaska Ücretsiz Gezilecek Yerler

Alaska, Amerika’da bulunan yüzölçümü en büyük olan fakat nüfus yoğunluğunun çok az olduğu bir eyalettir. 30 Mart 1867’de Rus İmparatorluğundan ABD tarafından 7,2 milyon dolar karşılığında satın alınmıştır.

07.07.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:10) Alaska Ücretsiz Gezilecek Yerler

Oldukça soğuk bir iklim bulunan Alaska’nın başkenti Juneau’dur. Alaska’da toplam nüfus 626 bin 932 kişidir. Alaska eyalet olarak 3 Ocak 1959 tarihinde kabul edilmiştir. Eyaletin en yüksek noktası 6194 metredir fakat Alaskanın ortalama yüksekliği ise 3060 metredir. Alaska’da konuşulan dil Na –Dene dili kökeninden gelmektedir. Na –Dene dili Kızılderililerden kalma ilk göçmenlerin soyundan geldiği düşünülmektedir. Şu an konuşulan dil ise Eskimoca ve Unangaca’dır. Alaska’da genel olarak Katolik ve Protestan Hıristiyanları yaşamaktadır. Alaska kış aylarında genellikle çok soğuk ve karlıdır. Fakat yaz aylarında daha ılıman bir havaya sahiptir. Alaskada gezi düşünülüyorsa gitmeden önce mutlaka hava durumu araştırılmalı ve gezi o şekilde düzenlenmelidir. Gezi yaz aylarında yapılırsa daha rahat bir tur olmuş olacaktır. Fakat gece hayatı kışın insanların hep evde olması dolayısıyla evlerde partiler verilmektedir. Dolayısıyla yazın gece hayatı daha fazla seçenek olması bakımından daha renklidir. Alaska ücretsiz gezilecek yerler listesi yapacak olursak,

  • İlk olarak Alaska eyaletinin en büyük şehri olan Anchorage ziyaret edimelidir. Alaskanın en önemli milli park alanı olan Portage bölgesinde yapılacak ziyaretle buzul turu yapılabilir. Günün büyük bir bölümü buzul gezisine ayrılabilir ve milli parktaki yaşam alanları yakından incelenebilir.
  • Sonrasında Seward kenti zşyaret edilebilir. Kent gezisinden sonra tekne yolculuğu ile Kenai Fiyortlarına gidilebilir ve güzel bir gün geçirilebilir. Tur sırasında temiz havanın ve doğal manzaranın keyfi çıkartılabilir ve bolca fotoğraf çekilebilir. Fiyordların arasında hiç unutulmayacak bir gezi olacaktır.
  • Alaskada ücretsiz gezilecek yerler listesine mutlaka güzel balık yapan yerlere gitme seçeneği eklenmelidir. En çok tüketilen yemek balık olduğu ve en önemli geçim kaynakları balık olduğu için çok farklı türlerde balık pişirme teknikleri vardır. Özellikle somon balığı Alaska halkı için son derece sevilen bir türdür. Fakat Amerikadaki fast- food yemek tarzı burada da bulunmaktadır. Kışları çok oğuk geçtiği için sebze ve meyve başka ülke veya eyaletlerden gelmektedir. Ama balığın en taze ve güzel pişirilme şekli Alaska’da görülecektir.
  • Alaskada ücretsiz gezilecek yerler arasında Anchorage Kutup Işıkları, Denali Ulusal Parkı, Fairbanks nehri,Juneau Buzulları, Ketchikan kıyısı, Skagway buzulu, Kanai nehri ve Seward koyu Alaska’ya gidildiğinde mutlaka gezilmesi gereken yerlerdir.
  • Alaskada gezilecek ücretsiz yerler arasında alışveriş yapılabilecek yerler bulunmaktadır. Alaska’da alışveriş yapılabilecek küçğk el işi dükkanları e elde yapılmış ürünler alınabilir. Gidilen mevsime göre hediyelik eşya seçimi yapılabilir. Burada güzel şallar, eldivenler, kalın kışlık şapkalar ve daha birçok şey hediyelik ya da hatıra olarak alınabilir.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal