Ağva Gezi Rehberi

Latince “su” anlamına gelen Aqua kelimesinden türeyen Ağva, İstanbul'un Şile ilçesinde bulunan iki çay ve deniz ile kuşatılmış bir tatil beldesidir. İki deniz arasına konuşlanmış olan bu tatil beldesi, İstanbul ilinin en gözde ve popüler tatil beldesi olma özelliği taşımaktadır.

07.07.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-12:06) Ağva Gezi Rehberi

İstanbul'da en çok tercih edilen tatil beldesi olan Ağva'da, haftasonu turu yapmak istiyorsanız sizlere önerebileceğimiz şeyler şunlardır:

Göksu deresine Gidin ve Doğanın Keyfini Çıkarın

İstanbul'a yakın yerlerde tatil yapmak istiyorum, diyorsanız ve şehirden vazgeçemeyip yine de köy hayatı olsun istiyorsanız bu belde sizler için yeterli olacak bir tatil beldesidir. Bu belde içerisinde bulunan Göksu Deresi, sizler için hem dinlendirici sakin bir yer olma özelliği taşırken hem de yüzebileceğiniz temiz bir su, göl olma özelliği de taşımaktadır. Son zamanların en popüler, İstanbul’un tatil beldelerinden biri olan Ağva beldesinde Göksu Deresi etrafındaki doğal güzelliği keşfedip burada doğa ile vakit geçirebilirsiniz. 

Kurudere şelalesine gidin ve Bolca Tabiatı Kucaklayın

Ben mavinin hayranıyım, diyorsanız sizler için önerebileceğimiz bir diğer yer, Ağva tatil bölgesi yerinde gidilebilecek yer Kurudere Şelalesi’dir. Büyük yeşil bir arazi üzerine konuştuğundan Kurudere Şelalesi 5-6 metre uzunluğa sahiptir. Hacılı köy mevkiinde bulunan bu şelale, bölgesinde Ağva tarafında yüzülebilecek bir başka yer olarak bilinmektedir. Bir doğa harikasına tanıklık etmek istiyorsanız Kurudere Şelalesi’ni ziyaret etmeden gitmeyin. 

Gelin Kayasına Gidin ve Manzara ile Bütünleşin

Ağva beldesinin belki de en bilindik ve aynı zamanda en görkemli yerlerinden biri olan Gelin Kayası, son zamanlarda fotoğrafçıların uğrak mekanı haline gelmiştir. Sessizliğin kol gezdiği kaya parçalarında uzanıp yeşil ve mavinin birleştiği bu yerde kendinizi dinlemeyi unutmayın. 

Ağva Haftasonu Turu Sizlere Ne Katacaktır?

İstanbul'un metropol hayatından sıkılmışsanız ancak yine de İstanbul'dan vazgeçemiyorsanız veyahut İstanbul'dan ayrılıp şehir dışına gitme imkanınız yoksa bu belde sizler için yapılmış bir tatil yeri olabilir. Yaz aylarında tamamen kuraklaşmaya başlayan bu beldede, İlkbahar aylarında bir tabiat doğası, cennet olarak ifade edilebilecek bir yer haline gelebilmektedir.

Eğer kendinizle baş başa kalmak istiyorsanız veyahut kısa bir tatil yapmak istiyorum, diyorsanız bu sessiz sakin yani sizler için iyi bir tercih olacaktır. Buraya gitmek size kendinizle baş başa kalmaya itecek ve burada aynı zamanda sessizliğe kavuşup doğada huzur yakalayacaksınız. İstanbul Şile'de bulunan Ağva tatil beldesi son zamanlarda balayı mekanı olarak kullanılmaktadır. Popülerliğini artıran balayı beldesinde sessizliği ve doğanın pozlarını yakalamak istiyorsanız, düğün sezonunda buraya gitme fikrinden uzak durmalısınız. Küçük bir gölde yüzmek istiyorum deniz tuzu beni korkutuyor, diyorsanız da Ağva beldesi yine sizler için iyi bir tercih olacaktır veya da Marmara'nın Denizi'nde yüzmek gibi bir fikriniz varsa, Ağva beldesi sizleri bekliyor, diyebiliriz. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal