Şenol Güneş'ten Beşiktaş İtirafı!

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten Beşiktaş'ta geçirdiği dönem ile ilgili yıllar sonra çarpıcı itiraflar geldi.

24.04.2021-14:43 - (Son Güncelleme: 24.04.2021-14:43) Şenol Güneş'ten Beşiktaş İtirafı!

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Şenol Güneş, siyah beyazlı ekiple üst üste 2 sene şampiyonluk yaşamıştı. Ayrıca Avrupa kupalarında gösterilen başarılı performans ile de Beşiktaş tüm dikkatleri üzerine çekmişti.

Beşiktaş'tan ayrılığının ardından A Milli Takım'ın başına geçen teknik direktör Şenol Güneş, ay yıldızlı takımımızda da başarılı performansını sürdürmüştü.

Siyah beyazlı takım ile yaşadığı dönem ile ilgili açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, çarpıcı itiraflarda bulundu.

Şenol Güneş, yapmış olduğu açıklamalarda ;

YABANCILAR TAZMİNAT ALINCA SORUN YOK 

Rıza (Çalımbay) Hoca çok güzel bir şey söyledi; 'Kazansam da üzülüyorum, kaybetsem de...' dedi. Rıza Beşiktaşlı, gurur duyması lazım. Ben de Trabzonsporluyum. Bizim öğrendiğimiz şey ahlak değerleriyle işimizi yapmak. Nereye gidersek gidelim, aynı şekilde çalışırız. 'O golü yedi, böyle yedi', şu ara başladı, varsa bir iddia, doğruysa, emin ol söyle, birlikte peşinden gidelim. Ben Milli Takım'a gelmeden 2 katını kazanıyordum ama bana bunu Türkiye verdi. Mourinho güçlüyse, herkes onu almak istiyor. Mourinho tazminat alıyor, saygı gösteriyorsun. Biz çalıştığımızın karşılığını almak isteyince bizi dışlıyorsun.

BANA SORUMLU SENSİN DEDİLER

Güzelin değeri çirkin olunca ortaya çıkar. Gülmek, ağlamakla eşdeğerdir. Hep gülsek, hep zengin olsak bu bize zarar verir. Beşiktaş'a ilk geldiğimde 'Ümraniye'den Şenol hoca sorumlu' dediler. 'Ben Tesis müdürü değilim ki' dedim. Başkan da ben de dahil buranın kuralları olsun, kuralları koyalım, biz de uyalım dedim. Avrupa Şampiyonası'nda oyun benim için çok önemli, asıl hedef gruptan çıkmak. Benim her günüm iyi geçmedi, kötü geçen günlerden dersler çıkardık. Dünya Kupası'nda 3. olduk, dünya futbol ülkesi olarak 3. olmadık. Bugün o günden daha iyi durumdayız.

CENK VE GOMEZ İKİLİSİ İYİ BİR ÖRNEK

Hep yabancı konusu. Yabancı şu anda zaten serbest; 16 yabancı zaten serbest demektir. Elinizdeki oyuncuyu nasıl oynatacaksınız? Hangisi daha iyiyse ben de onu oynatırım. 16 yabancı aldığınızda, geriye 10 yerli kaldı. Ona büyük para verebilir misiniz? Falcao'nun, Mostafa Mohamed'in olduğu yerde Kerem ve Halil var. Bunlar mecburiyetten oynarlar. Cenk Tosun, Mario Gomez ile birlikte büyüdü. Sezon başı oynamıyordu, 'Türkiye'nin en iyi santrforu Cenk' dedim. Gomez henüz hazır değildi, çok iyi çalıştı. Bu konuda da çok iyi bir örnektir. Çalıştı, karşılığını da aldı. Cenk de iyi çalışıyor ama ben Mario Gomez'i almışım, büyük para vermişim, iyi de oynuyor. Bazen Gomez'i çıkarıp Cenk'i koyuyorum, o da iyi oynuyor. O kadar zor bir durum ki... Fatih Hoca'nın durumuna bakalım, ikisi de iyi olsa Falcao mu oynayacak Mohamed mi?

BEŞİKTAŞ'TA İSTEMEDİĞİM TRANSFERLER OLDU

Negredo ile Lens alındığında ben Burak Yılmaz ile Volkan Şen'i istedim. 'Elimde Quaresma ve Babel var, Lens'i alırsam nereye koyacağım?' dedim. Elinde Falcao varsa oynatmak durumundasın. 5 milyon, 10 milyon euro vermişsin. Büyük para verdin, Negredo alındıysa ben oynatacağım. Güven bekliyor, Cenk bekliyor, Vagner var. Paraları verebiliyor musunuz? Pepe neden gitti biliyor musunuz? Onu bildikten sonra bana haksızlık yaparsınız. Gomez doğrudur, Negredo yanlıştır. İkisini de aynı başkan yaptı. Ligde 4. olan kadro en iyi değil, en sorunlu kadroydu. İşi size bırakan başkan, başarıdan sonra 'beraber yapalım' diyor. Sonra da 'sen bırak, ben yaparım' diyor. Şimdi canlı örneği var. Sonra veririm ismini.

SERGEN HOCALIKTA DAHA YETENEKLİ

Milli Takım bir hocayı isterse çağırabilir, hakkı var. Ayrılma durumuna geldik. Konuşulanlardan sonra Beşiktaş'ta kalmam doğru değildi. Hem bana hem de kulübe zarar verebilirdi. Sergen'in oyunculuğa göre iş yeteneğini daha iyi buluyorum. O günkü Sergen'in başında bugünkü Sergen hoca olması lazımdı. Emre hep böyleydi, kendini hazırladı. Burak da öyle hazırlıyor. Selçuk da öyle. Dik duruşları olsun. İnandıkları yolda gitsinler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal