05.03.2020-15:24 (Son Güncelleme:25.04.2024-08:49)


1

Bakım trendleri yönünü doğal yöntemlere çevirmiş durumda. Artık cildimiz için kullandığımız ürünlerde kimyasallar yerine doğal içerikleri tercih ediyoruz. Pürüzsüz ve yenilenmiş bir cilt için bu yazımızda evde kolaylıkla yapabileceğiniz şeker peeling tarifini veriyoruz.



2

Cilt bakımı sadece güzel görünmek değil, yaşlanma etkilerini azaltmak için de günlük rutinimize eklememiz gereken bir adım. Ağır kimyasallar kullanmak yerine doğal yollarla bakım yapmak da mümkün. Evdeki malzemelerle, yapması çok kolay olan şeker peelingi cildinizi hem ölü derilerden temizler hem de cildinizin nem dengesine katkıda bulunur.



3

Yarım fincan beyaz veya esmer toz şeker, yarım fincan zeytinyağı ya da hindistan cevizi yağı, birkaç damla aromatik yağ ile evde kendi peelinginizi hazırlamak mümkün.



4

Bütün malzemeleri karıştırarak, elde edilen karışımı hava almayacak şekilde bir kavanoza koyun. Malzemelerin oranlarını isteğinize bağlı olarak değiştirerek karışımın kıvamını ayarlayabilirsiniz. Karışımı tercihen duş sırasında uygulayabilirsiniz. Bütün cildi bu karışımla ovun ve daha sonra durulayın. Özellikle kuruyan dudaklar için de en etkili yöntemlerden biri olan şeker peelingi, cildinize ipeksi bir his kazandıracak. Şekerle ovduğunuz cilt, bütün ölü hücrelerden temizlenecek. Aynı zamanda nemlenen cilt tekrar esneklik kazanacak.



5

Karışımın kullanım sıklığını cildinizin ihtiyacına göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Haftada 2 kez uygulamak idealdir. Kavanozdaki karışım, oda sıcaklığında saklanmalı ve su almamasına özen gösterilmelidir. Ortalama saklama süresi ise iki ay olarak belirtilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR